mitsosoft Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2005 Μετά απο καιρό και ενώ δεν έχω προλάβει να βάλω το συστημα μεσα στο pc, σκευτικα αν μπορέσω να μην χρησιμοποιήσω τανκ για να εξοικονομισω λίγο χώρο.Απο οτι διαβαζω υπάρχει ο τρόπος του κλειστού κυκλωματος βαζοντας την αντλια σε μια λεκανη και αλλον ενα τροπο με την χρηση Τ.Στην περίπτωση του Τ, βαζεις μονο ενα στην εισαγωγη της αντλιας και απλα βαζοντας νερο απο εκει γινεται και η εξαερωση;Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι κατα πόσο ευκολη και εφικτή ειναι η εξαερωση με εναν απο τους 2 παραπανω τροπους καθως και πιον θεωρειτε πιο γρηγορο και πρακτικο;
darkCount Ιούνιος 2, 2005 #2 Ιούνιος 2, 2005 Στο Τ θα πρέπει να βάλεις και κάποιου είδους φιλλπορτ. Για να γεμίζεις. Μπορεις να πάρεις ένα ετοιμο. Να φτιάξεις ένα εσύ, έχω έναν μίνι όδηγό στο φόρουμ αυτό. Ή να βάλεις ένα σωλήνα που να ανεβαίνει στο ψηλότερο σημείο και αντι να βάλεις φιλλπορτ...απλα να φράξεις το σωλήνα με κατι άλλο...
mitsosoft Ιούνιος 2, 2005 Author #3 Ιούνιος 2, 2005 Εχω δει τον οδηγό που είχες κάνει, και οφείλω να πω οτι ειναι πολύ ωραία δουλεια. Αυτο που θέλω πιο πολυ να μάθω ειναι το κατα ποσο ευκολο ειναι να γινει η εξαερωση με το Τ γιατι ειναι καλη φαση να κερδισεις τον χωρο που καταλαμβάνει το τανκ.
.38-.45 Ιούνιος 2, 2005 #4 Ιούνιος 2, 2005 Μια χαρα γινεται η εξαερωση, απλα θελει καποιο χρονο, αν βαλεις το Τ ακριβως διπλα στην εισοδο της αντλιας. αν το βαλεις στο ποιο ψηλο σημειο του κυκλωματος ομως, δε θα εχεις προβλημα.
mitsosoft Ιούνιος 2, 2005 Author #5 Ιούνιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από .38-.45 Μια χαρα γινεται η εξαερωση, απλα θελει καποιο χρονο, αν βαλεις το Τ ακριβως διπλα στην εισοδο της αντλιας. αν το βαλεις στο ποιο ψηλο σημειο του κυκλωματος ομως, δε θα εχεις προβλημα. Προφανως αυτο που λές μπορει να γινει στο ψυγείο. Στην εξοδο η στην εισοδο ομως; Ειχα διαβασει σε καποιο αλλο τοπικ οτι ο eleven προτεινε να το βαζεις στην εισοδο της αντλιας.
.38-.45 Ιούνιος 2, 2005 #6 Ιούνιος 2, 2005 κι εγω στην εισοδο το εχω. ισως να μην ειναι ο καλυτερος τροπος, αλλα εχω μαθει με αυτο. το καλο ειναι, πως κατα το γεμισμα, οταν ξεκιναει η αντλια, ειναι γεματη με νερο, οποτε δεν εχεις φθορες. το κακο ειναι, πως οταν γεμισει το κυκλωμα και αρχισει να φευγει ο αερας, επειδη το νερο κινειται με μεγαλη ταχυτητα, ο αερας δυσκολεευεται να φυγει απο το Τ. οσο πιοι δυνατη η αντλια, τοσο πιο δυσκολα θα φυγει, και σα διαδικασια κραταει. το αρχικο γεμισκα και η βασικη εξαερωση, δεν κραταει παραπανω απο 2-3 λεπτα. αφου μπει η μεγαλυτερη ποσοτητα του νερο, απλα συμπληρωνεις καθε μερικες ωρες, αφου φευγει ο αερας και πεφτει η σταθμη στο Τ. το Τ στην εισοδο της αντλιας, λαστιχο στο Τ γυρω στους 5 ποντους, 2ο κομματι λαστιχο πιο μεγαλο και επανω χωνι. οταν τελειωσει η διαδικασια, βγαζεις το 2ο κομματι, και μενεις με το μικρο, στο οποιο βαζεις μια ταπα. αν βαλεις το Τ καπου ψηλα, ο αερας θα φυγει πολυ πιο γρηγορα, αλλα ειναι προβλημα το αρχικο γεμισμα. το κυκλωμα ειναι γεματο αερα, και το νερο θα ερθει απο πανω και ειναι λιγο δυσκολο να αλλαξουν θεση. αν το βαλεις στην εξοδος της αντλιας, δεν προκειται να γεμισεις ποτέ. η αντλια πρεπει να τραβαει νερο, για να σπρωχνει τον αερα εξω απο το κυκλωμα. αν βαλεις το Τ στην εξοδο, συμπιεζεις τον αερα πριν την εισοδο, και δεν προκειται να γεμισει.
mitsosoft Ιούνιος 2, 2005 Author #7 Ιούνιος 2, 2005 Η διαταξη που σκευτομαι ειναι αυτη στην εικονα (σορυ αλλα το εκανα προχειρο με την ζωγραφικη αφου ειμαι στην δουλεια) Απο το Τ να βάλω ενα σωλήνα που να φτάνει πάνω απο ολα τα μερη του w/c οποτε να το γεμισω; Οταν τελειώσει η διαδικασία και φύγει ο αέρας και λογικά η σταθμη θα πέσει μεσας στον σωλήνα, μπορεί να φτάσει και κάτω κατώ οποτε να μπορεις να αφαιρέσεις τον συγκεκριμένο σωλήνα;
eleven Ιούνιος 2, 2005 #8 Ιούνιος 2, 2005 Ακριβως οπως τα λεει ο απο πανω Κατα τη διαρκεια του γεμισματος μπορεις να σταμτας την αντλια για λιγο βγαζοντας την απο το ρευμα ωστε ο αερας που κυκλοφαρει στο συστημα να συγκεντρωνεται σε πιο μεγαλες φυσαλιδες για ν α μπορει αν διαφςυγει απο το Τ πιο ευκολα Μπορεις επίσης αν πατησεις (περιοδικα και για μικρο διαστημα)το λαστιχο σε καποιο βολικο σημειο ωστε να μειωσεις την ταχυτητα κυκλοφοριας του υγρου στο συστημα για να μπορεσει να φυγει ο αερας απο το Τ πιο ευκολα
.38-.45 Ιούνιος 2, 2005 #9 Ιούνιος 2, 2005 δε χρειαζεται να φτανει μεχρι το πιο ψηλο σημειο του κυκλωματος. να αφησεις ενα μικρο κομματι λαστιχο πανω στο Τ, θα χρειαστει αλλωστε για την ταπα. λιγο δυσκολο να καταφερεις να κρατησεις τη σταθμη ακριβως εκει που θελεις.
mitsosoft Ιούνιος 2, 2005 Author #10 Ιούνιος 2, 2005 Οκ ευχαριστώ, πήρα σημερα ενα Τ απο πρακτικερ και ελπίζω αυριο το βραδακι που θα ξεμπερδεψω απο την δουλειά να κάνω τις δοκιμές, αλλιώς το ΣΚ.@.38.45: δηλαδή αν βάλω εναν σχετικά μικρό σωλήνα πχ 10cm δεν θα πετάγεται νερο απο εκεί κατα το γεμισμά;
.38-.45 Ιούνιος 2, 2005 #11 Ιούνιος 2, 2005 οχι, δεν προκειται να πεταχτει τιποτα, παρα μονο αν το νερο ειναι κοντα στην ακρη του σωληνα και κλεισεις την αντλια.
mitsosoft Ιούνιος 5, 2005 Author #12 Ιούνιος 5, 2005 Δοκίμασα με το Τ αλλά δεν κατάφερα τιποτα επειδή μου εσπασε τα νευρα στο γεμισμα. Δεν γεμιζε με τιποτα το συστημα αφου οσο και αν προσπαθουσα να το κανω να παρει το νερο δεν περναγε μεσα απο την αντλία. Μηπως μου διαφευγει κάτι;
.38-.45 Ιούνιος 5, 2005 #13 Ιούνιος 5, 2005 εκανες αυτο που δειχνεις στο σχεδιο; σε τι αποσταση ειναι το Τ απο την εισοδο;
eleven Ιούνιος 5, 2005 #14 Ιούνιος 5, 2005 Aπ οτι βλεπω στο σχεδιο το ψυγειο το εχεις με τα ρακορ κατω Αν το ψυγειο σου δεν εχει καποιο συστημα εξαερωσης στο πανω μερος η δεν εχεις δυνατοτητα να γεμισεις το κυκλωμα εκτος κουτιου ωστε να μπορεις να κουνας το ψυγειο για αν φυγει ο αερας που ειναι παγιδευμενος μεσα τοτε γυρισε το αναποδα (νε τα ρακορ πανω)
mitsosoft Ιούνιος 5, 2005 Author #15 Ιούνιος 5, 2005 Οπως ειναι το σχεδιο το εκανα απλά το ψυγειο ειναι οχι οριζοντια αλλα καθετα και το ενα ρακορ ειναι απο κατω και το αλλο απο πανω και οι αποστασεις ειναι μικρες. Απο την ανλτια ως το Τ ειναι 5 εκατοστα και αλλά 10 περιπου ως το ψυγειο.Λεω να δοκιμασω σημερα περα απο το Τ να βυθισω την ανλτια σε καμια λέκανη
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.