kots Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2005 παιδιά στο bios μου έχει τις παρακάτω επιλογές. θα ήθελα αν γίνεται να μου εξηγήσετε τι κάνει η καθε μία.μέσα στην παρένθεση θα σας γράψω τι επιλογές δίνει, και με bold θα βάλω αυτά που έχω εγώ επιλεγμένα. πείτε μου αν είναι και τα σωστά.σημείωση, έχω εγκατεστημένη μια radeon 9800 pro. 128 MB 8x agp-- agp aperture size (16-32-64-128-256)-- flexibillity option (disabled - auto)-- dram cas latency (auto - 2T - 2.5T - 3T)-- spread spectrum (auto - disabled)-- over Vcore Voltage (disabled - +3% - +6%)-- vccm voltage (2.73v - 3.26v - 2.58v)-- ide driving (normal - strong)-- pci latency timer [pci clocks] (32 - 64 - 96 - 128 - 160 - 192 - 224 - 248)-- primary graphics adapter (pci - agp)-- agp fast write (enabled - disabled)-- parallel port mode (normal - bi dir - ecp epp)-- suspend to ram (disabled - auto)-- ring - in power on (disable - auto)-- pci pme#power on (disable - auto) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baocas Ιούνιος 2, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2005 Εγώ τθα ήθελα μόνο να μου πείτε τι είναι το "VID CMOS Setting" ("62" default). Έχω intel p4 prescot 3ghz και mobo asus p4p800 e-deluxe. Η ρύθμιση βρίσκεται στη καρτέλα "CPU Configuration".Αναρωτιόμουν άμα έχει καιμια σχέση με overclocking? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούνιος 3, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από kots [Χθες, στις 10:02] παιδιά στο bios μου έχει τις παρακάτω επιλογές. θα ήθελα αν γίνεται να μου εξηγήσετε τι κάνει η καθε μία.μέσα στην παρένθεση θα σας γράψω τι επιλογές δίνει, και με bold θα βάλω αυτά που έχω εγώ επιλεγμένα. πείτε μου αν είναι και τα σωστά.σημείωση, έχω εγκατεστημένη μια Radeon 9800 pro. 128 MB 8x agp-- agp aperture size (16-32-64-128-256)-- flexibillity option (disabled - auto)-- dram cas latency (auto - 2T - 2.5T - 3T)-- spread spectrum (auto - disabled)-- over Vcore Voltage (disabled - +3% - +6%)-- vccm voltage (2.73v - 3.26v - 2.58v)-- ide driving (normal - strong)-- pci latency timer [pci clocks] (32 - 64 - 96 - 128 - 160 - 192 - 224 - 248)-- primary graphics adapter (pci - agp)-- agp fast write (enabled - disabled)-- parallel port mode (normal - bi dir - ecp epp)-- suspend to ram (disabled - auto)-- ring - in power on (disable - auto)-- pci pme#power on (disable - auto) Θα εξηγήσω μόνο όσα ξέρω... (λίγα δηλαδή!) γιατί εμένα δεν τις έχει όλες αυτές τις επιλογές και έτσι δεν τις έχω ψάξει.Το AGP Aperture Size καθορίζει πόση μνήμη του συστήματος (RAM) θα δεσμευθεί και θα χρησιμοποιείται από την κάρτα γραφικών. Επιλέγεις ανάλογα με το πόση μνήμη RAM έχεις εγκαταστήσει (π.χ. για 512 MB RAM καλά είναι τα 128 MB)Το Over Vcore Voltage σου επιτρέπει να ανεβάσεις την τάση που παρέχει η μητρική στον επεξεργαστή σου. Καλύτερα άσε το disabled αν δεν ενδιαφέρεσαι για overclocking.Το AGP Fast Write είναι μια λειτουργία της θύρας AGP που αυξάνει την απόδοση. Συνήθως, αυτό το χαρακτηριστικό είναι πάντα Enabled και αφού η κάρτα σου είναι σχετικά σύγχρονη και το υποστηρίζει, μπορείς να το αφήσεις Enabled.Το Parallel Port Mode καθορίζει τη λειτουργία της παράλληλης θύρας (LPT). Αν είσαι σίγουρος ότι ο εκτυπωτής σου το υποστηρίζει, επέλεξε το ECP (Extended Capabilities Port). Προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, όπως ένδειξη στάθμης μελανιών (αν το υποστηρίζει ο εκτυπωτής) και μεγαλύτερη ταχύτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Ιούνιος 3, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 14:14] Το AGP Aperture Size καθορίζει πόση μνήμη του συστήματος (RAM) θα δεσμευθεί και θα χρησιμοποιείται από την κάρτα γραφικών. Επιλέγεις ανάλογα με το πόση μνήμη RAM έχεις εγκαταστήσει (π.χ. για 512 MB RAM καλά είναι τα 128 MB) εγώ που έχω 1024 λες να το ανεβάσω περισσότερο?οι υπόλοιπες επιλογές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούνιος 3, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 To AGP aperure είναι μια "ξεχασμένη" επιλογή από τότε που η μνήμη σπάνιζε στη κάρτα γραφικών και η επέκταση της στη μνήμη του συστήματος ήταν αναγκαία. Πλέον δε παίζει ρόλο ιδιαίτερο διότι η μνήμη της κάρτας γραφικών είναι πλέον σε αφθονία και η πρόσβαση μέσω AGP στη κύρια μνήμη είναι στη καλύτερη περίπτωση της τάξης των 2.1GB/s θεωρητικά ενώ της onboard μνήμης πολλαπλάσια, συχνά ανω των 20GB/s και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα μεγαλύτερα latency μέσω AGP. Επειδή η μνήμη παραμένει ελευθερη μέχρι η κάρτα να τη χρησιμοποιήσει, θεωρητικά δε παίζει ρόλο το μέγεθος του aperture. Πρακτικά με πολύ μικρά και πολύ μεγάλα μεγέθη παρατηρήτε μια μείωση επιδόσεων, λόγω του GART που είναι κάτι σα το FAT/NTFS στους δίσκους και κρατά διευθύνσεις για το aperture σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί. Πολύ μικρό μέγεθος, κάτω από 16MB και ο driver συχνά δε μπορεί να δημιουργήσει το table με αποτέλεσμα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του AGP να υπολειτουργούν. Πολύ μεγάλο μέγεθος, πάνω από 256ΜΒ και το GART γίνεται αρκετά μεγάλο και παρά οτι δε χρησιμοποιήται μπορεί να απασχολεί σημαντικά τη GPU. Μια τιμή της τάξης των 64ΜΒ είναι αρκετή σε κάθε περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιούνιος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Πολύ καλός οδηγός για το bios είναι ο παρακάτω...ενημερώνεται και διορθώνεται/συμπληρώνεται διαρκώς...http://www.rojakpot.com/freebog.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
johns Ιούνιος 3, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Η να ανοιξεις τις τελαιταιες σελιδες στο βιβλιαρακι του M.Board.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Ιούνιος 3, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Το aperture για μεγιστη αποδοση πρεπει να ειναι στο 1/4 της κυριας μνημης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Ιούνιος 10, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από johns Η να ανοιξεις τις τελαιταιες σελιδες στο βιβλιαρακι του M.Board.!!! δεν γράφει απολύτως τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Ιούνιος 10, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Τι πρωτότυπο! Και το δικό μου!!! Τα ουσιώδη δεν τα εξηγεί καθόλου και αναλώνει ένα σωρό σελίδες στο πώς να εγκαταστήσεις τους drivers της κάρτας ήχου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιούνιος 10, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [03-06-2005 23:39] Το aperture για μεγιστη αποδοση πρεπει να ειναι στο 1/4 της κυριας μνημης. Απάντηση....... Αρχική απάντηση από chroma [03-06-2005 17:33] To AGP aperure είναι μια "ξεχασμένη" επιλογή από τότε που η μνήμη σπάνιζε στη κάρτα γραφικών και η επέκταση της στη μνήμη του συστήματος ήταν αναγκαία. Πλέον δε παίζει ρόλο ιδιαίτερο διότι η μνήμη της κάρτας γραφικών είναι πλέον σε αφθονία και η πρόσβαση μέσω AGP στη κύρια μνήμη είναι στη καλύτερη περίπτωση της τάξης των 2.1GB/s θεωρητικά ενώ της onboard μνήμης πολλαπλάσια, συχνά ανω των 20GB/s και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα μεγαλύτερα latency μέσω AGP. Επειδή η μνήμη παραμένει ελευθερη μέχρι η κάρτα να τη χρησιμοποιήσει, θεωρητικά δε παίζει ρόλο το μέγεθος του aperture. Πρακτικά με πολύ μικρά και πολύ μεγάλα μεγέθη παρατηρήτε μια μείωση επιδόσεων, λόγω του GART που είναι κάτι σα το FAT/NTFS στους δίσκους και κρατά διευθύνσεις για το aperture σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί. Πολύ μικρό μέγεθος, κάτω από 16MB και ο driver συχνά δε μπορεί να δημιουργήσει το table με αποτέλεσμα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του AGP να υπολειτουργούν. Πολύ μεγάλο μέγεθος, πάνω από 256ΜΒ και το GART γίνεται αρκετά μεγάλο και παρά οτι δε χρησιμοποιήται μπορεί να απασχολεί σημαντικά τη GPU. Μια τιμή της τάξης των 64ΜΒ είναι αρκετή σε κάθε περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Ιούνιος 10, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Kοιτα αν βρω το λινκ απο xbitlabs θα σου το δωσω. Το διαβασα πριν κανενα τριμηνο. Χρησιμοποιουσε μια x800pro αν θυμαμαι καλα για τις δοκιμες. Σαν αποτελεσμα ειπε οτι η μεγιστη ταχυτητα ηταν οταν εβαζε σαν επιλογη το 1/4 της κυριας μνημης Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιούνιος 10, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Επειδή τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑ και όταν λέω όλα το εννοώ κιόλας, γιατί αλλιώς ΔΕΝ πας για σκορ, αυτό που έχω να σου πώ και γενικά να πώ είναι ότι μεταξύ 16Μ και 128Μ, ΔΕΝ είδα καμμία μα καμμία διαφορά......Κάτω από 16Μ και πάνω από 128Μ έβλεπα κάποια διαφορά και ανάλογα το bench, αλλά όχι προς το καλύτερο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Ιούνιος 10, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Τεσπα δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο γιατι δεν εχω ψαξει τοσο πολυ το θεμα. Απλα ειμαι σιγουρος οτι διαβασα οτι σου ειπα παραπανω. Μαλιστα θυμαμαι πως πανω απο το 1/4 τα fps επεφταν παρα ανεβαιναν. Προσωπικα το εχω στο 256. Παλια το ειχα 128. Δυστυχως δε θυμαμαι ποιο ηταν(αν ηταν) καλυτερο.Iσως χρειαζεται να πειραματιστεις και εσυ και να αποφασισεις με ποσα τρεχει καλυτερα το συστημα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.