Jump to content

περίεργες αποσυνδέσεις της κάρτας γραφικών

kots

Recommended Posts

καταρχήν προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός στον τίτλο.

έχω μια ati radeon 9800 pro.

πρόσφατα μου κάηκε η μητρική και πήρα μια noname καινούρια. (asrock λέγεται) της πλάκας.

με την παλιά την μητρική (αλλά ήταν χειμώνας) δούλευα κανονικά την κάρτα γραφικών χωρίς πρόβλημα.

τώρα τελευταία μου κάνει τα εξής κουφά:

ενώ είμαι στο ίντερνετ (!!! σημ. παιχνίδια δεν παίζω, άρα δεν έχω δοκιμάσει) ξαφνικά κολλάει το μηχάνημα, κι όταν ξαναξεκινάει τα πάντα λειτουργούν όπως όταν πρωτοεγκαθιστάς τα windows και είσαι χωρίς κάρτα γραφικών. δηλαδή κουνάς ένα παράθυρο κι αυτό πηγαίνει καρέ καρέ.

υπέθεσα ότι θα ζεσταίνεται η κάρτα γραφικών και θα αποσυνδέεται (λέω εγώ τώρα) και έβαλα έναν 80αρι ανεμιστήρα να φυσάει πάνω της. στα πλάγια ούτως ώστε να πιάνει μνήμες - πυρήνα.

παρόλα αυτά όμως πάλι μου το κάνει. κάθε φορά. στο ίντερνετ.

τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά? εγώ υποθέτω ότι είναι από την κάρτα γραφικών σε συνάρτηση με την μητρική. κάτι θα γίνεται. καμιά ιδέα?

σημ. μη μου πείτε να πετάξω την μητρική. είναι μέσα στο πρόγραμμα. μόλις πάρω το επίδομα αδείας πάω για assus.

μαλλον κατι φταιει με το ΑGP Slot!

εχεις ανεβασει μηπως τιποτα mhz του agp clock?

αλλα μαλλον παιζει κατι με το ΑGP!

Αλλη καρτα δοκιμασες να δεις αν σου κανει τα ιδια?

δεν δοκίμασα άλλη κάρτα. το slot τι πρόβλημα μπορεί να έχει? ή θα παίζει ή δεν θα παίζει. έτσι δεν πάει?

τώρα κάνω μια δοκιμή με το κουτί ανοιχτό για να δω αν όντως είναι από την θερμοκρασία.

να ρωτήσω... υπάρχει κανένας τρόπος να μετρήσω θερμοκρασίες στην κάρτα? και να δω αν σβήνει από όριο ασφαλείας κτλ. ή δεν παίζουν τέτοια σενάρια?

ρε παιδιά μόλις τώρα έτρεξα το 3dmark 2001. και το έβγαλε όλο. χωρίς να κολλήσει.

τελικά μήπως έχω κανέναν ιό μέσα? τελειωσα το 3d mark μπήκα στο ίντερνετ μόλις τώρα, και πριν προλάβω να γράψω αυτό το κείμενο, μου κόλλησε. αυτήν την στιγμή που γράφω αν κουνήσω το παράθυρο πηγαίνει καρέ καρέ. σαν να μην έχω εγκατεστημένη κάρτα γραφικών.

ενώ στην διαχείριση συσκευών φαίνεται κανονικά η κάρτα γραφικών σαν να λειτουργεί.

εν το μεταξύ τώρα που το παρατηρώ μου έχει φτιάξει δύο κάρτες γραφικών.

-- radeon 9800 pro

-- radeon 9800 pro -secondary.

είναι φυσιολογικό αυτό? και οι δύο δείχνουν να λειτουργούν κανονικά.

ρε παιδιά τι μπορεί να φταίει? να είναι από την θερμοκρασία όλα αυτά τα προβλήματα?

αν ήταν τότε με το που έβαλα έναν 80αρι ανεμιστήρα δίπλα ακριβώς από την κάρτα δεν θα έπρεπε να λυθεί το πρόβλημα? ή δεν κάνει δουλειά?

καμιά άλλη ιδέα?

Ποιο μοντελο της Asrock εχεις και τι τροφοδοτικο?

Προσωπικα ειχα βαλει μια 9800 σε Asrock K7S8XE R3.0 και μπθ εκανε κατι κουλα , αφενος σε restart ελεγε οτι δεν παιρνει ρευμα απο το molex (οπου λυθηκε με την αλλαγη ισχυροτερου τροφοδοτικου) , και αφετερου κολλουσε στα παιχνιδια , γιατι οπως διαπιστωθηκε ειχε μαζεψει μαλλι ο ανεμιστηρας και η καρτα ειχε πυρωσει.

παιδιά εγώ θέλω να σταθούμε λίγο στο εξής σημείο.

πως είναι δυνατόν να με πετάει έξω κατά το σερφάρισμα, κι όταν τρέχω ένα παιχνίδι, ή ένα benchmark για την κάρτα να μην με πετάει?

λέτε ρε παιδιά να έχω κανέναν περίεργο ιό? δεν είναι απίστευτο αυτό που γίνεται? λέτε να παίζει τίποτα με το μόντεμ της isdn? τι να πω δεν ξέρω.

είναι φυσιολογικό να ζεσταίνεται η κάρτα και να αποσυνδέεται? όταν γίνεται κάτι τέτοιο στην διαχείριση συσκευών φαίνεται η κάρτα να λειτουργεί κανονικά?

η κάρτα σου χάνει τους drivers.αρκετές την είχαν φάει αυτή τη μέντα λόγω ξεκ@λίασματος στο ο/c.τελος πάντων,επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να είναι software πρόβλημα κατέβασε το drivercleaner και καθάρισε όλους τους ατι drivers,βάλε ένα καινούργιο καιι περίμενε.αν πάλι σου κάνει χαζα κάνε φορμάτ,και αμα σου τα ξανακάνει άρχισε να ψάχνεις καλύτερα το hardware.Eχεις δουλειά ακόμα μπροστά σου

έχω την εντύπωση ότι μια τέτοια αστάθεια μπορεί να οφείλεται στο chipset πάντως.

η νέα μητρική έχει άλλο chipset? μήπως έχει μπλεχτεί το σύμπαν με τους chipset drivers?

πρέπει να απεγκαταστήσεις όλους τους προηγούμενους drivers και να βάλεις τους νέους.

για σιγουριά θα πρεπε να κάνεις κι ένα format, ή να σβήσεις 1-1 τα entry απ'τη registry.

παιδιά απεγκατέστησα τους drivers με το χέρι, κι εγκατέστησα τους παλιότερους. (τους καινούριους τους είχα κατεβάσει).

επίσης έβαλα και το ati radeon panel, το οποίο δεν το είχα εγκατεστημένο.

και είμουνα κανονικά 5 ώρες πάνω στο πισί χωρίς πρόβλημα. μακάρι να λύθηκε. ευχαριστώ τον καθένα για τις συμβουλές του.

πάντως που λέτε να οφείλεται το πρόβλημα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.