Jump to content

Βοήθεια για σύνθεση 939

Sbeetle

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να φτιάξω ένα μηχανηματάκι κυρίως για παιχνίδια για ένα φίλο. Απόφάσισα λοιπόν, αν και «ιντελάς», να πάμε για έναν 3500+ 939, μιας και πρόκειται για gamer pc, και επειδή απ' ότι είδα θα κοστίσει φθηνότερα από έναν Ρ4 64μπιτο

Έχω λοιπόν καταλήξει στα εξής :

-Athlon 64 3500+ 939

-2*512 PC3200 (mallon twinmos, για καλύτερη συμβατότητα)

-μητρική θα έλεγα μια DFI nForce4 SLI (που είναι και η αγαπημένη του φόρουμ), αλλά και μια ASUS A8N SLI, που τσέκαρα μια χαρά μου φαίνεται.

-Asus ή Leadtek 6600GT extreme edition

-WD 120GB SATA (για αρχή καλά είναι, αργότερα βλέπουμε)

+ τα ψιλά, nec 3540, κλπ...

-τροφοδοτικό αν βρούμε κανα ενερμαξ σε καλή τιμή και κουτάκι κάτι της προκοπής αναλόγως και των χρημάτων.

-Οθόνη είπα για την LG 1915s, που και αυτή είναι δημοφιλές μοντέλο.

Λοιπόν:

1. Κάθε πρόταση για βελτίωση της σύνθεσης είναι ευπρόσδεκτη

2. Αξίζει η DFI για στοκ μηχάνημα ή να πάω σε καμιά asus?

3. Η LG λέει για παιχνίδια, γιατί άκουσα και προτάσεις για viewsonic και acer?

4. Λεφτά μέχρι το πολύ 1500 ευρώ.

5. Αξίζει τον κόπο να κοιτάξω κάτι σε Ρ4 64 3,2 ?

Ευχαριστώ πολύ

Αυτα που αναφερεις εχουν πολυ λιγοτερο απο 1500... Αφου ειναι για games βαλε μια καρτα καλη πχ 6800 ή χ800...

αφου δεν θα πουσαρει το μηχανημα καθολου και θα ειναι μονο για παιχνιδια εγω λεω ασους καλυτερα. και ειπες μεχρι 1500 ευρα, αυτα κανουν ποιο λιγο αν φτανουν βαλε αλλη μια καρτα γραφικων sli ή παρε καποιο ετσι ωραιο κουτακι.. πχ stacker

Αρχική απάντηση από Sbeetle [Χθες, στις 21:49]

5. Αξίζει τον κόπο να κοιτάξω κάτι σε Ρ4 64 3,2 ?

Δεν αξιζει να παρεις Ρ4 64 3,2.Με τον ΑΤΗLON θα εισαι πολυ καλος.

DFI NF4 SLI-D

3500+ BPBOX

2x512 Twinmos 3500 Speed Premium (Multirama)

WD2500KS

2x6600GT SLI (Gigabyte)

Tagan 480 ή Enermax 465 ή OCZ 520 ή καποιο ανταξιο

3540

Οθονη δες και την 19αρα Xtrabright της Nec

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Μάλλον καταλήγω στα εξής βασικά:

Asus A8N SLI

A64 3500+

2*512 twinmos

και τα υπόλοιπα που προανέφερα.

@slotkiller

αν ήταν για μένα το μηχάνημα, σίγουρα θα έπαιρνα κάτι τέτοιο, όμως για τον πρώτο υπολογιστή κάποιου, η DFI και οι speedpremium δεν χρειάζονται. Ας κάτσει να μάθει πρώτα και μετά, ας πάρει ό,τι θέλει:)

Δύο θέματα μένουν ανοιχτά:

1. Η κάρτα γραφικών, όπου οι επιλογές είναι πολλές:

1*6600GT απλή

1*6600GT xtreme

2*6600GT SLI

1*6800 απλή

1*6800GT

Μιας και το μηχάνημα θα χρησιμοποιείται κυρίως για παιχνίδια, η επιλογή είναι κάπως δύσκολη. Με όλες βέβαια, δε νομίζω να έχει πρόβλημα, απλά το θέμα είναι ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός απόδοσης-τιμής. Η 6800GT ΄πάντως είναι πανάκριβη ρε παιδιά.

Καμιά πρόταση;

2. Το θέμα οθόνη.

Δεδομένου ότι η εμπειρία μου σε TFT είναι από μηδαμινή έως ελάχιστη, η LG λέει τίποτα, γιάτί είναι και ψιλοτζάμπα (320 ευρώ); Καμιά άλλη δοκιμασμένη για παιχνίδια;

Καρτα γραφικών 6800GT: Αφου μπορεις να την παρεις μη το σκεφτεσαι πολύ...Οπως και να το κανουμε η 6600GT δε τα καταφερνει με AA/AF enabled...γονατίζει!!

Οθόνη: Καθομαι μπροστα πο μια 1915S και μπορω να πω ότι στα παιχνίδια ειναι παρα πολύ καλή...Δεν ειναι η κορυφαια οθόνη της αγορας αλλά σ'αυτα τα χρήματα παιρνει άριστα!

Αρχική απάντηση από FrOsT

Για κάρτα ρήξε και καμιά βλεφαρία στις X800XL;)

Ετσι........

:T:

Λοιπον, όσο πάμε και αποκλείουμε πράγματα.

Oi 2*6600Gt και η 6800GT απορρίπτονται λόγω κόστους.

Οπότε ή τσιμπάμε μια 6600GT ή ....μια X800XL, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Frost και του Tomhel. (ευχαριστώ παιδιά).

Το θέμα ειναι ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει που κυμαίνονται οι επιδόσεις της X800XL. Από 6600GT, σίγουρα είναι πιο γρήγορη, αλλά σε σχέση με 6800 και 6800GT που βρίσκεται;

Βρήκα μία Χ800ΧL (με 256 μνήμη) της gigabyte sto e-shop με 333 ευρώ. Αξίζει τα 100 ευρώ παραπάνω από την 6600GT;

Γυρω στα 340 θα σου βγουνε οι 2χ6600GT και γνωμη μου ειναι οτι θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα απο μια 6800GT (που δεν λεει και τιποτα μονη της). Οσο για την X800XL, αν την βρεις κατω απο 300Ε, ναι παρ την!

Αρχική απάντηση από Sbeetle

Βρήκα μία Χ800ΧL (με 256 μνήμη) της gigabyte sto e-shop με 333 ευρώ. Αξίζει τα 100 ευρώ παραπάνω από την 6600GT;

ναι!

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.