Zul Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2005 hello θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας ωστε να κατασκευασω ενα Chiller αφου πλεον δεν με ικανοποιει το νερο λοιπον για αρχη θελω να μου πειτε τι πραγματα χρειαζομαι και ποσο ειναι το κοστος?????επισης θελω να μου πειτε αν γινετε να μην εχω πολυ θορυβο?και αν γινετε επειδη δεν θελω να εχω μεγαλη καταναλωση και θορυβο αφου την περισσοτερη ωρα απλως ειμαι στον νετ να κρατησω το ψυγειο που εχω και με καποιο τροπο manual να ρυθμιζω το ποσο θα δουλευει ο συμπιεστης και οταν θελω να τον κλεινω τελειως και να δουλευει ως wc απλο(καπου την πειρε το ματι μου αυτη την ιδεα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 Zul δες αυτο το sticky -> http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10342 ειναι οσο πιο αναλυτικα γινετε.Οσο για την καταναλωση που λες μπορεις να το ρυθμισεις με εναν controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 30, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 το διαβασα το sticky αλλα δεν εχει π.χ κοστος και δεν πολυ καταλαβα πως γινετε να ρυθμισω τον συμπιεστη ωστε να δουλευει ως απλο wc.δεν εχω ασχοληθει καθολου με το αθλημα αυτο και ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβω μερικα πραγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 30, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 xmm... λοιπον το κοστος εξαρτατε απο πολλους παραγοντες. Σε γενικες γραμμες ενα συστημα χωρις το κουτι, την αντλια, το μπλοκ,ανεμηστηρες και λαμπες θα σου κοστισει κατω απο 300 ευρω με ολα τα υλικα καινουργια. Ο controller που λεω ειναι κατι σαν ρελε σκεψου που το ρυθμιζεις με την θερμοκρασια. Πχ μπορεις να του πεις οταν η θερμοκρασια του υγρου ειναι πανω απο +20 να περνει μπρος ο συμπιεστης. Αντε ψαξε λιγο , δες και τα εξω φορουμ. Μην τα περιμενεις ετοιμα... Κατανοησε τον κυκλο ψυξης και μετα θα δεις οτι ολα ερχονται...Υγ. Σε αυτα που φτιαχνω δεν μπορω να λεω κοστος γιατι εχω συμφωνια με το μαγαζι που τα περνω και τα περνω χαμηλοτερα..Aν θες κατι συγκεκριμενο στειλε pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 30, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 θα το ψαξω,εχω χρονο αφου θα το ξεκινησω μετα την εξεταστικη,ελπιζω να εχω και την βοηθεια του Γιαννικου (στρατου επιτρεποντος)γιατι μονος μου τελειως λιγο δυσκολο να το κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 31, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 γιατι συμπιεστη να κοιταω 1/4 η 1/5 εχει διαφορα στις θερμοκρασιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 31, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 1/4 ειναι καλα. Ναι εχει διαφορα στο φορτιο που μπορει να κρατησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 31, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 ο 1/4 εχει πολυ θορυβο? επισης μεσα στο κυκλωμα με controller οπως μου ειπες αξιζει να κρατησω το ψυγιεο απο το wc,θα κανει τιποτα οταν θα εχω χαμηλα τον συμπιεστη η τσαμπα φασαρια θα εχω. α και περιπου τα ποσα βατ μπορει να κρατισει κοντα στο 0. sorry για τις πολλες ερωτησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 31, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 To ψυγειο απο το wc , , , θα λειτουργεί κατά του chiller [όταν θα έχεις ανοικτό τον κομπρέσσορα] γιατι θα είναι χωρίς μόνωση και η ψύξη θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Αν το μονώσεις πάλι δεν θα κάνεις τίποτα γιατί δεν θα είναι ψυγείο πλέον [όταν θα κλεινεις τον κομπρέσσορα δεν θα αποβάλει θερμοκρασία ]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 31, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 σωστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 31, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 καλα μην κολλατε στην υδροψυξη-chiller,μπορει να γινει για πλακα αμα βαλεις διακοπτες (εννοω για νερο),οταν θες για chiller τους κλεινεις και οταν ειναι για w/c τους ανοιγειςλιγη φαντασια θελει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 31, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 To είχα ήδη σκεφτεί και αυτό . Όταν έστησα το chiller , γιαυτο και είχα αγοράσει και αυτά , [ Φωτό ] απλά μου φαίνεται όχι καλή λύση , διοτι το chiller είναι απο μόνο του ένα αρκετά οικονομικό σύστημα , και δεν ήθελα να έχω και ψυγείο και chiller , μεγάλώνει αποτομα ο όγκος στο όλο σκηνικο & που καταντάει λίγο βλακέια ανοιγε κλεινε διακότες , αφού με 10 λεπτα λειτουργίας του chiller την έχεις μισή ωρίτσα σε idle . Η πιο απλά βάζεις έναν θερμοστάτη και τελειωνει το πανυγήρι . Σαν υλοποίηση πάντως γίνεται με την χρήση διακοπτών , Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Μάϊος 31, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 Παντως δεν νομιζω οτι αυτο που λες Skinny13 ειναι τοσο εφικτο διοτι στο chiller εχεις μιξη νερου με αντιψυκτικο(Ισως να μην εχω καταλαβει σωστα αυτο που λες)!! Παντως πιστευω οτι ο θερμοστατης ειναι η πιο καλη λυση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 31, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 προφανως δεν καταλαβες σωστα...εννοειται οτι ο θερμοστατης ειναι η καλυτερη λυση αλλα εγω προτεινα αυτο το setup για να μην βγω offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 31, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 Λέει πώς όπως έχει το κύκλωμα , να κάνεις απλά μια παράκαμψη και να αλλάζεις το loop με βάνες . Όταν θές να ακολουθεί -- αντλία - μπλοκ ψυγείο , και όταν θές chiller να ακολουθεί αντλία block chiller . Και αυτό πάντως είναι σωστό , το αντιψυκτικό υγρό -30 -40 , ίσως δεν συμπεριφέρεται το ίδιο στο ψυγειο [ισως επειδη είναι και πιο παχύρευστο - διαφορετικό να μην έχει καλή αποβολή ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Μάϊος 31, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 Λογικα δεν εχει την ιδια αποβολη!!Επισης ειναι εντελως διαφορετικος ο κυκλος του chiller απο αυτον του water cooling!!Και λογικα πρεπει να εχεις και δυο tank!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 31, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 αυτο που λεει ο Skinny13 το σκεφτηκα και οντως γινετε αλλα μιλαμε οτι θελει πολυ χωρο και μαλλον δεν αξιζει τον κοπο Athens2004 ξερεις ποσο εχουν περιπου οι συμπιεστες? παντως οσο περισσοτερο το ψαχνω βλεπω οτι αξιζει γιατι τα χρηματα ειναι λιγα αφου τα πιο πολλα υπαρχουν,το tank evaporator το φτιαχνεις ευκολα,οποτε μενει Condesser συμπιεστης,απο θορυβο απο οτι βλεπω απο αλλους ειναι καλα και απο ρευμα αρκετα καλα και θερμοκρασιες παρα πολυ καλες. Με βλεπω με chillerακι το καλοκαιρι που θα σφιξουν οι ζεστες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούνιος 1, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 Στείλε κανα πμ . Στον unseen . Ίσως να έχει και κανέναν περίσιο η μεταχειρισμένο. [εγώ έχω 3 , έναν πάνω στο chiller έναν παλαιότερο για αντλία κενου , και έναν 1/3 που θα γίνει dd κάποια στιγμή ] Και ενοείται πώς αξίζει το chiller , στην χειρότερη περίπτωση , σαν την δικιά μου που απο το φρέον και μόνο έχασα κανα 8άρι βαθμούς [ πήγα και έβαλα r509 ο μαμακας ] θα είσαι στους 0 βαθμούς μες το κατακαλόκαιρο , χωρίς φασαρίες και με μικρή κατανάλωση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.