MasterDAL Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2005 Στο ακόλουθο link θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Ομολογώ ότι είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει και μπράβω στο παλικάρι για την κίνησή τουhttp://www.ellak.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=419&mode=thread&order=0&thold=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάϊος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό. Χρεώθηκε επιπλέον το λογισμικό? Σϊγουρα όχι. Είτε το αγόραζε με λογισμικό είτε όχι η τιμή θα ήταν η ίδια εφόσον δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterDAL Μάϊος 30, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 Από αυτά που γνωρίζω ο τσάμπας μας έχει αφήσει χρόνους εδώ και καιρό Φυσικά και πληρώνουμε κάτι για τα προγράμματα. Βέβαια και προς όφελός μας, αυτό το κάτι είναι πολύ λιγότερο από την τιμή του αντίστοιχου προϊόντος στο ράφι. Όμως κάποιος μπορεί να μη θέλει τα win ή να έχει στην κατοχή του άλλη αγορασμένη έκδοσή τους π.χ. να τρέχει προγράμματα για win95 (λέμε τώρα) Νομίζω ότι το εξηγεί τις εστιάσεις του στο τέλος. Αντιγράφω: Τέλος λίγα λόγια για τη δεσμευμένη πώληση: Η δεσμευμένη πώληση (δηλ. πώληση λογισμικού και υλισμικού) απαγορεύεται από το ευρωπαικό και ελληνικό δίκαιο του ανταγωνισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις (στη Γαλλία απ' 'οτι γνωρίζω) επιτρέπεται εφ' 'οσον ο καταναλωτής μπορεί να διαλέξει είτε να αγοράσει " όλο το πακέτο" (hard + soft) είτε να αγοράσει μόνο το ένα. Σε κάθε περίπτωση ο κατασκευαστής οφείλει να γνωστοποιεί την τιμή του κάθε προιόντος (λογισμικού) πράγμα που δε γινεται σχεδον ποτε αφου οι κατασκευαστες επικαλουνται το εμπορικο απορητο οσον αφορα τις τιμες των λογισμικων ΟΕΜ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάϊος 30, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να σου δώσουν το ίδιο προιον χωρίς λογισμικό στην ίδια τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterDAL Μάϊος 30, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 Αυτοί φυσικά και δεν έχουν πρόβλημα, όμως ο φίλος ισχυρίζεται ότι πρέπει να του δώσουν το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή. Δεν λέω ποιος από τους δύο έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρων να δούμε τι στοιχίζει στους μεγάλους κατασκευαστές η προεγκατάσταση των win και κατεπέκταση τι παιχνίδια παίζονται...Βέβαια μπορεί να σου πεί ότι αυτή είναι η προσφορά, αν δεν σου αρέσει πάρε κάτι άλλο, αλλά ο νόμος δεν είναι με το μέρος τους. Είδομεν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battosai Μάϊος 30, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 Το λογισμικό δεν θεωρείτε δώρο που δίνεται μαζί με την αγορά [’λλωστε η τιμή του συμπεριλαμβάνεται στην συνολική τιμή ]. Έτσι ο αγοραστής διατηρέι την δυνατότητα της αλλαγής - επιστροφής. Το πρόβλημα ξεκινάει από την Acer που διαθέτει τα laptop ΜΟΝΟ με προεγκατεστημένο λογισμικό.Όσον αφορά το πακέτο με τα λογισμικά, βρίσκεται στη συσκευασία του, ενώ το προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ενεργοποιηθεί και έχει αντικατασταθεί από σύστημα της αρεσκείας μου Για τις παραπάνω περιπτώσεις είναι δυνατή η επιστροφή του λογισμικού με την ανάλογη επιστροφή των χρημάτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 30, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 lol:) παιδιά, γίνεται αυτό. Η microsoft είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τα χρήματα του λογισμικού της + δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να το χρησιμοποιήσεις. Τα χρήματα στα δίνει η microsoft νομίζω, όχι η acer. Ένα 100όευρο το γλιτώνεις πάντως. Βέβαια δεν ξέρω τώρα αν αρχίσουν να πηγαίνουν όλοι τι θα γίνει, επίσης δεν ξέρω αν η acer δίνει τίποτα (μάλλον αποκλείεται να πάρεις χρήματα για το acerLauncher). Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν γίνεται για να βάλεις τα win πειρατικά, έλεος, απλά κάποιοι χρησιμοποιούν oss για όλα (οπότε δεν αξίζει να πληρώσεις για κάτι που δε χρησιμοποιείς, αυτό είναι το σκεπτικό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάϊος 30, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 Πριν αρκετα χρονια(199χ) που εψαχνα στα Multirama στον Πειραια μου ειχαν πει οτι ΠΡΕΠΕΙ να αγορασω και windows,αλλιως δεν μπορουσα να παρω pc.Φυσικα εφυγα με τα 1000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 31, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 Καλά , αυτό με τα windows γίνεται χρόνια τώρα Το καινούργιο των μαγαζιών : αν αγοράσεις υπολογιστή και του πεις οτι δεν θέλεις να σου το συναρμολογήσει αυτός αλλά θα το κάνεις εσύ , δεν "μπορεί" και καλά να σου τον πουλήσει Υπόθηκε από γνωστό καφρομάγαζο της θεσ/νίκης Συγνώμη , αλλά είναι κακό να παίρνω αυτό που θέλω , όπως το θέλω , και χωρίς να πληρώνω πράγματα που δεν θέλω? Καλός ο παίχτης , ελπίζω και να δικαιωθεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 31, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 το θέμα εδώ βέβαια είναι λίγο διαφορετικό από τις περιπτώσεις που αναφέτερε οι 2 τελευταίοι, δε μιλάμε για το κάθε ελληνικό παραμάγαζο αλλά για την acer, την ibm, τη fujitsu-siemens και γενικά μεγάλους κατασκευαστές που σε υποχρεώνουν να αγοράσεις προεγκατεστημένο λογισμικό, και αυτό ενδιαφέρει πιο πολύ στα laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.