LordOfRings Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2005 εχω το modem router intracom netroute2 εχει 2 ethernet. Εχω συνδεσει τα 2 pc για internet . Πως γίνεται να εχω και file sharing να βλέπει το ενα το pc το άλλο? γίνεται ? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάϊος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 δοκίμασες να τρέξεις το network setup wizard και στα 2 pc?εάν όχι κάντο και αφού ορίσεις τα shared folders θα μπορεις να τα δείς στο ένα pc από το άλλο στο My Network places.όταν σε ρωτήσει για το όνομα του δικτύου μην το αφήσεις mshome,βάλε κάτι άλλο επειδή έχω ακούσει ότι δημιουργεί προβλήματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Μάϊος 30, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 το είχα κανει αυτο αλλα τπτ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάϊος 30, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 τότε πάρε ένα crossover καλώδιο και σύνδεσε τα 2 pc μεταξύ τους.Εδώ σταματούν οι απειροελάχιστες πρακτικές μου γνώσεις επι του θέματος.Περίμενε μέχρι το βράδυ να απαντήσει κανένας λιωμένος με την καλή έννοια:X: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάϊος 30, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2005 πριν το router, πως τα ειχες? με crosslink καλωδιο? 'η σε καποιο hub?βασικα βαλτα στο ιδιο workgroup/domain ειτε μανουαλ ips ειτε απο dhcp ε και απλως μετα μοιρασε αυτα που θελεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Μάϊος 31, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 ειναι το Modem/router και βγαζω 2 straight ενα στο ενα Pc και ενα στο άλλο. Ιντερνετ εχω κανονικά και στα 2 αλλα δεν μπορει να δεί το ενα Pc το άλλο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 31, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 για τι pc μιλάμε? laptop ή desktop?ποιο απ' τα 2 θες να κατεβάζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Μάϊος 31, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris για τι pc μιλάμε? laptop ή desktop?ποιο απ' τα 2 θες να κατεβάζει? ενα λαπτοπ και ενα desktop εχω .. και τα 2 εχουν ιντερνετ,,, , να βλεπει το ενα pc το άλλο θέλω,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 31, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 ωραία.η σίγουρη λύση, είναι η εξής:καρφώνεις 2η κάρτα δικτύου στο desktop, και ενώνεις το laptop με το desktop.το desktop το ενώνεις με το modem.αν είναι πάντα ανοικτό, θα μπορείς να παίρνεις internet πάντα. ουσιαστικά κάνει routing το desktop έτσι.εννοείται ότι τα pc είναι στο ίδιο domain, π.χ. 192.168.1.1 + 192.168.1.2 . Στα xp αρκεί να επιλέξεις να μοιράζεται η σύνδεση internet (δεξί κλικ share) και σου κάνει αυτόματα ip forward από το laptop στο desktop.η μη σίγουρη λύση, είναι να προσπαθήσεις να τα κάνεις να δει το ένα το άλλο μέσω του modem router. αυτό εξαρτάται μάλλον από ρυθμίσεις στο router, εννοείται πως πρέπει να είναι στο ίδιο domain π.χ. 192.168.1.x. Βέβαια μπορεί να έχει τίποτα ρυθμίσεις σε κάποιο "NAT options" αναφορικά με τις 2 συνδέσεις. Μάλλον κάτι σε bridge connections ψάχνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Ιούνιος 3, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris ωραία.η σίγουρη λύση, είναι η εξής:καρφώνεις 2η κάρτα δικτύου στο desktop, και ενώνεις το laptop με το desktop.το desktop το ενώνεις με το modem.αν είναι πάντα ανοικτό, θα μπορείς να παίρνεις internet πάντα. ουσιαστικά κάνει routing το desktop έτσι.εννοείται ότι τα pc είναι στο ίδιο domain, π.χ. 192.168.1.1 + 192.168.1.2 . Στα xp αρκεί να επιλέξεις να μοιράζεται η σύνδεση internet (δεξί κλικ share) και σου κάνει αυτόματα ip forward από το laptop στο desktop. ρε Σωτήρη δε ζήτησα κάτι τετοιο.... αν ήθελα κατι τέτοιο δεν θα ρωτούσα θα το εκανα και μονος μου.. εμενα με ενδιαφερει απο router να δει το ενα Pc το άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 3, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Τι Win εχεις? (Ηome-Prof.?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούνιος 3, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Lord, πως τα ειχες πριν τα μηχανακια?- Εννοω, πριν πως εκανες το file sharing...- Το workgroup/domain/ips/subnet, τα εχεις αλλαξει καθολου προκειμενου να ταιριαξουν με την Ip του router?- Με ping το ενα pc βλεπει το αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Ιούνιος 3, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 εχω win xp pro ... Πριν τα εχει το ενα να παρνει ιντερνετ απο το αλλο συνδεδεμένα με cross και απο ρουτερ με usb. τις ip τις εχω αλλαξει για να συνδεθεί με το router . παω να φτιάξω 2μεγαλα καλώδια για να εχω και τα pc διπλα μου και θα ξαναποστάρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Ιούνιος 3, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 το ενα pc εχει 192.168.1.2 και το αλο 10.0.0.2 και περνουν απο 192.168.1.1και 10.0.0.1το ενα pingarei το αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
format c: Ιούνιος 3, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 ενεργοποίησε τη ρύθμιση του modem που το κάνει DHCP Server.Ρύθμισε και τα δύο PC να παίρνουν το ΙΡ τους αυτόματα.To workgroup και στα δύο να έχει το ίδιο όνομα (καλό είναι να κάνεις κανά reboot μετά την αλλαγή του ονόματος).Αν δεν έχεις κάνει καμιά προτότυπη (..sic!) ρύθμιση στον router, θα παίζει κανονικά το δύκτυό σου. (προσοχή στο DNS gateway, εκεί μπερδεύονται πολλοί, θα το δηλώσεις μόνο στον router ενώ τα PC θα το πληροφορούνται μέσω DHCP)Όσο προσπαθείς να μην ξεχνάς να ρίχνεις και τα απαραίτητα μπινελίκια. Από μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάν πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούνιος 3, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 η ip του router ποια ειναι η 192.168.1.1 ή η 10.0.0.1 ?τα δυο πισι πρεπει να εχουν ips του στυλ 192.168.1.2-3 ή 10.0.0.2-3 αναλογα με ποια ειναι η ip του ρουτερ...*μηπως το 192.168.1.1 που λες ειναι 192.168.0.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Ιούνιος 3, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 το router στο ενα eth εχει 10.0.0.1 και στο άλλο 192.168.1.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούνιος 3, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 στην κονσολα του ρουτερ μπαινεις και με τις 2 ip ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Ιούνιος 3, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 ναι αναλογος σε ποιο ethernet την έχω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούνιος 3, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 αν το ενα ειναι 192.x και το αλλο 10.x δεν νομιζω να βρεθουν ποτε στα win... δες απο την κονσολα αν μπορεις να αλλαξεις την ip ωστε τα 2 ports να βγαζουν μια ιδια ip, ή αν εχει καποιο αλλο τροπο για bridging. Παντως απο τη μερια μου θα σου προτεινα να παρεις ενα μικρο switch/hub και να ξεμπερδευεις... εχεις τα 2 πισι και το ρουτερ πανω του, και αργοτερα αν θες βαζεις και αλλο.... νομιζω οτι εχουν ξεφτυλιστει εντελως οι τιμες τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.