Jump to content

Προβλημα με AS8.

Byron

Recommended Posts

Καλησπερα,

βασικα, μολις εστησα ενα συστημα με AS8 μητρικη και 640 επεξεργαστη, και εχω το εξης προβλημα.

Οποτε χρησιμοποιο Turbo στο Game accelerator, με CL2.5 μου κολλαει στο DMI verification, ακριβως μετα το boot screen. Με CL2 δουλεβει... αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να δουλευω τις μνημες μου (PQI Turbo, TCCD & BP pcb) οπως δουλευανε πριν στην IC7-G μου με Turbo και CL2.5 για 1:1 cpu:ram ratio και ψηλα fsb's (260-270).

Επισης, οταν χρησιμοποιω διαιρετη 1:1 χωρις Τurbo γιατι το ΡΑΤ ειναι disabled ?

Κανενας που να γνωριζει επι του θεματος παρακαλω?

Ευχαριστω.

Επειδη δεν εχω ασχοληθει καιρο με την μαμα Intel, νομιζω πως το Game Acceleration "τσιτωνει" και καποια ακομα timings των μνημων και πιθανοτατα αυτα θελουν CL2 για να δουλεψουν. Δεν ξερω, μπορει να λεω και πιπ@ς, αλλα μαλλον κατι τετοιο παιζει. Το PAT κανονικα δουλευει μονο στο 1:1 και εννοειτε στο Turbo, γιατι κι αυτο στρεσαρει κι αλλο τις μνημες. Οποτε αν δεν γινεται ρυθμιση για Turbo, δουλευει τις μνημες πιο χαλαρα με το PAT disabled. Οι μνημες σου μεχρι ποσα MHz δουλευουν με aggresive timings? δηλαδη με 2-2-2-5 και ολα τα υπολοιπα τσιτωμενα? Αν μπορεις να τις δουλεψεις καπου στα 225-230 με αυτα τα timings τοτε ειναι προτιμοτερος ο διαιρετης. Μπορει κατι progs τυπου Sandra να δειχνουν μικροτερο bandwith, αλλα αν τρεξεις memtest, εκει θα δεις ποιο ειναι το πιο γρηγορο.

με την IC7-G, ετρεχα τον 3.2 και ΤCCD Τurbo στα 260fsb με CL2.5 3-3-5 & 2.8v και Turbo settings. Απο εκει και μετα δεν πηγαινε ο επεξεργαστης. Ομως η IC-7 εχει το 875 chipset οπωτε φανταζομαι οτι αυτη ειναι η αιτια.

Με CL2 2-2-5 τρεχουν μεχρι ~216 @ 2.8v, μετα οσα V's και να δοσω δεν ακουνε...

Στο memtest εχω απογοητευτει τελιως γιατι με την IC7 ειχα 3780mb/sec στα 260 ενω τωρα στην AS8 χωρις Turbo και 260fsb's ειναι περιπου στα 3300mb/sec.

Μπορω να βρω BH-5 2x512 με 80 λιρες αγγλιας TwinMos Speed Premium, απο οτι φαινετε ειναι η μονη λυση :(

Εσεις ποσο bandwidth (unbuffered) εχετε στο μεμτεστ?

Ευχαριστω.

Αρχική απάντηση από Byron [Σήμερα, στις 14:30]

με την IC7-G, ετρεχα τον 3.2 και ΤCCD Τurbo στα 260fsb με CL2.5 3-3-5 & 2.8v και Turbo settings. Απο εκει και μετα δεν πηγαινε ο επεξεργαστης. Ομως η IC-7 εχει το 875 chipset οπωτε φανταζομαι οτι αυτη ειναι η αιτια.

Με CL2 2-2-5 τρεχουν μεχρι ~216 @ 2.8v, μετα οσα V's και να δοσω δεν ακουνε...

Στο memtest εχω απογοητευτει τελιως γιατι με την IC7 ειχα 3780mb/sec στα 260 ενω τωρα στην AS8 χωρις Turbo και 260fsb's ειναι περιπου στα 3300mb/sec.

Μπορω να βρω BH-5 2x512 με 80 λιρες αγγλιας TwinMos Speed Premium, απο οτι φαινετε ειναι η μονη λυση :(

Εσεις ποσο bandwidth (unbuffered) εχετε στο μεμτεστ?

Ευχαριστω.

Καμμιά 4400+ στο memtest ,με 2 x 512MB Twinmos UTT και με την AS8 μητρική...... ;)

Γιά δοκίμασε :

PSB800 και 1:1

Street Racer

Normal ή Enhanced

5 ή 6 clocks

Disable ή και Enable....

.....και το CPC = DISABLE ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.....

4400?!

στα ποσα fsb's ? με 5:4 διαιρετη?

1) εχω δοκιμασει street racer αλλα δεν μου bootarei μετα το DMI verification οταν χρησιμοποιο CL2.5. Mε CL2 απλα οι μνημες maxaroun στα 245 περιπου (3-3-5).

2) CPC παντα disabled ;)

Ευχαριστω.

Αρχική απάντηση από Byron [Σήμερα, στις 14:50]

4400?!

στα ποσα fsb's ? με 5:4 διαιρετη?

1) εχω δοκιμασει street racer αλλα δεν μου bootarei μετα το DMI verification οταν χρησιμοποιο CL2.5. Mε CL2 απλα οι μνημες maxaroun στα 245 περιπου (3-3-5).

2) CPC παντα disabled ;)

Ευχαριστω.

265MHz fsb και 1:1......ή 267MHz ήταν..... ;)

1. βάλτο στο Auto τότε.......

ναι στο auto μου δουλευει αλλα μου σκοτωνει το bandwidth ειδικα με 5:4 :(

HiPro, τοσα fsb, με την modarismenh μητρικη σου?

Η στοκ ποσο λες να παει περιπου?

Αρχική απάντηση από Byron [Σήμερα, στις 15:10]

ναι στο auto μου δουλευει αλλα μου σκοτωνει το bandwidth ειδικα με 5:4 :(

HiPro, τοσα fsb, με την modarismenh μητρικη σου?

Η στοκ ποσο λες να παει περιπου?

Σε 1:1 δε θα δείς και μεγάλη διαφορά........καμμιά 3 - 5MHz σε 1:1.........Σε 5:4 βλέπεις διαφορά ΚΑΛΗ......

Για δοκίμασε μπας και δουλέψουν με το PAT Enable βάζοντας το N/B Strap CPU as : 667

λοιπον,

κατι τρεχει με τα windows και πανω απο 4.28Ghz μου αναγνωριζει την cpu σαν ~24Hz :blink:

το λειτουργικο ειναι το ιδιο που χρισημοποιουσα και με το προηγουμενο setup (IC7-G) λετε να ειναι αυτο που δημιουργει το προβλημα και να χρειαζεται format?

αυτο το παρατηρω μονο στο my computer -> properties και επισης οταν τρεχω sisoftsandra τα scores ειναι στον ΠΑΤΟ :D

παρολα αυτα το SuperPi μου βγαζει λογικα scores :confused:

Αρχική απάντηση από Byron

λοιπον,

κατι τρεχει με τα windows και πανω απο 4.28Ghz μου αναγνωριζει την cpu σαν ~24Hz :blink:

το λειτουργικο ειναι το ιδιο που χρισημοποιουσα και με το προηγουμενο setup (IC7-G) λετε να ειναι αυτο που δημιουργει το προβλημα και να χρειαζεται format?

αυτο το παρατηρω μονο στο my computer -> properties και επισης οταν τρεχω sisoftsandra τα scores ειναι στον ΠΑΤΟ :D

παρολα αυτα το SuperPi μου βγαζει λογικα scores :confused:

sp2 εχεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.