Jump to content

zalman 7000 ποιά απο τις δύο?

fonzi

Recommended Posts

Θέλω μια ζαλμαν 7000 για κουτί aria και επεξεργαστή athlon 3000+ winchester σε μητρική msi RS480M2-IL. Η ζαλμαν γράφει ότι η 7000 δεν μπαίνει στη συγκεκριμένη μητρική αλλά όλοι στο εξωτερικό την έχουν καταφέρει προσθέτοντας 1-2 ροδέλλες στη βάση της...

Bλέπω στο πλαίσιο 2 μοντελλα:

1) http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1039&Nav_Section_Id=1039&Catalog_Id=1&Product_Id=115230&Merchant_Id=1&sts_cid=3

2) http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1039&Nav_Section_Id=1039&Catalog_Id=1&Product_Id=226772&Merchant_Id=1&sts_cid=3

ξέρετε τι διαφέρουν ακριβώς και ποιό πρέπει να πάρω;

Απο τις προδιαγραφές δεν έβγαλα άκρη.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από fonzi

http://otbp.blogspot.com/2005/05/zalman-cnps7000b-cu-cpu-cooler-on-msi_01.html

αυτή μαλλον χρειάζομαι.

Στο πλαίσιο η 7000β φαίνεται δίχρωμη ή νομίζω;

ακουν να δεις

αυτες που βλεπεις ειναι οι ιδιες ψυκτρες αλλα η μια ειναι εξολοκλιρου απο χαλκο ενο η αλι εχει και αλουμινιο

σε θεμα αποδοσεις θα σου προτινα την χαλκινι.

εισαι σιγουρος ομως οτι μπενει???

Ετσι λέει ο ξένος.

Αλλά αυτή που έχει αυτός είναι ίδια με την 7000β του πλαισίου (αλλάζοντας μόνο απο αλουμίνιο σε χαλκό) ή η 7000cu του πλαισίου?

κατα κερους στο πλαισιο θα δεις διαφορα κουλα σε στιχια η φοτος εσυ απλα θα ζιτισεις αυτην που θες.

εγω παντως θα ελεγα την πιο φτηνη...

ειχα και τις 2 και η διαφορα στην θερμοκρασια ήταν μηδαμινη...

απο θορυβο τα ιδια...και η 7000Β υποτιθεται οτι ειναι πιο αθορυβη απο τις παλιες...

αν και οι παλιες σε χαμηλες στροφες δεν ακουγονταν καθολου μα καθολου...επρεπε να βαλεις το αυτι σου στα 2 εκατοστα για να την ακουσεις...

Αρχική απάντηση από haris1984

εγω παντως θα ελεγα την πιο φτηνη...

ειχα και τις 2 και η διαφορα στην θερμοκρασια ήταν μηδαμινη...

απο θορυβο τα ιδια...και η 7000Β υποτιθεται οτι ειναι πιο αθορυβη απο τις παλιες...

αν και οι παλιες σε χαμηλες στροφες δεν ακουγονταν καθολου μα καθολου...επρεπε να βαλεις το αυτι σου στα 2 εκατοστα για να την ακουσεις...

ποσο διαφορα ειχαν σε θερμοκρασια?γιατι η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη οποτε και 1-2 βαθμους διφορα αν ειχαν πιστευω οτι αξιζει να παρει την λιγο καλυτερη

Απο τις δυο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι είναι καλύτερο το μείγμα χαλκού-αλουμηνίου καθώς ο χαλκός έχει ψηλότερη θερμοχωρητικότητα και χαμηλότερη ταχύτητα απαγωγής θερμότητας από τον αέρα ενώ το αλουμήνιο το αντίστροφο οπότε γενικώς οι ψύκτρες με χάλκινη βάση και αλουμηνένια πτερύγια είναι καλύτερες... ;)

Μάκη είσαι σίγουρος;

Βλέπω ότι η χάλκινη-αλουμινένια δινει

Thermal Resistance : 0.29 ~ 0.22 °C/W

ενώ η χαλκινη 0.27-0.20

Αρα η χάλκινη δεν αποδίδει καλύτερα;

αρα η χαλκινη ειναι καλητερι ρε συ!!!

Nai αλλά αντε να την βρώ...

Την έχει μόνο το hacshop αλλά θέλει +8 ευρώ μεταφορικά.

Αυτή που εχει το πλαίσιο είναι η σκέτη μάλλον 7000 και δεν νομίζω να κάνει. Η Β έχει βάση για 939 κλπ.

Το μόνο που πλεονεκτεί η αλουμινίου νομίζω είναι το βάρος (430 αντι 770 γρ)

το πλαισιο εχει και τις 2 ρε συ.

που ειναι το προβλημα????

οσο για το πλεονεκτιμα δεν ειναι μονο το βαρος αλλα και η πιο γρυγορη επαγογη της θερμοκρασιας. ενο εχει μικρι θερμικξ χοριτικοτιτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.