Jump to content

Προβλημα με dolby digital

Sir_Builder

Recommended Posts

Exω την soundblaster audigy platinum και ηχεια creative inspire 5.1 digital 5700.

Πως μπορω να ακουσω ηχο dolby digital?

Εχω συνδεσει τα ηχεια στην digital out της soundblaster και στα ηχεια στο digital din.

Στο τεστ της καρτας ακουγονται μονο τα δυο μπροστινα ηχεια.Εχω δοκιμασει τα παντα αλλα δεν εχω καταφερει να ακουσω ηχο dolby digital απο dvd μεσω του power dvd.

Το cd-drive το εχω συνδεσει με digital cd audio cable στο cd spdif της καρτας.

Tο εχω κανει ηδη αλλα τιποτα.Εχω συνδεσει τα ηχεια με το ps2 μεσω optical cable και οταν βαζω dvd αναβει το φωτακι στα ηχεια, του dolby digital ή dts απο μονο του, και ολα μια χαρα.

Απο το pc ομως δεν γινεται το ιδιο.Το θεμα ειναι οτι ουτε στο test της καρτας ηχου ακουγονται τα ηχεια εκτος απο τα δυο μπροστινα.

το τεστ αυτό αρχικά ασ'το.

Για να δοκιμάσεις το dolby digital θα τεστάρεις ενω παίζεις με dvd 5.1.Τοτε και εφόσον όλες οι

ρυθμήσεις είναι σωστες θα ανάψει το λαμπάκι με την ενδειξη DD.

Αν έχεις κάνει όσα προανέφερε ο Vagouridis τοτε πηγαίνεις control panel και πατάς σε εικονίδιο που λέγετε audiohq η κάπως έτσι και ρυθμίζεις τα spdif και dts properties

στέλνοντας sp/dif στον ενισχυτή, η αποκωδικοποίηση περνάει σ' αυτόν.

πρέπει να επιλέξεις σε ταινία dvd να σου βγάζει sp/dif (π.χ. στο power dvd).

το τεστ των creative δεν δουλεύει σωστά, δεν σου δείχνει όλα τα ηχεία.

Βασικά το μόνο που δεν έχεις κάνει είναι να πεις από το πρόγραμμα αναπαραγωγής dvd να σου βγάζει sp/dif.

Αρχική απάντηση από sotiris

το τεστ των creative δεν δουλεύει σωστά, δεν σου δείχνει όλα τα ηχεία.

Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δεν είναι έτσι. Το τεστ δουλεύει κανονικότατα αρκεί να έχεις ρυθμίσει σωστά τον ακωδικοποιητή / ενισχυτή των ηχείων της Creative (σε αντίθετη περίπτωση είναι φυσιολογικό να ακούς μόνο τα 2 ηχεία).

Λοιπόν:

Όλοι οι προλαλήσαντες είπαν από κάτι σωστό αλλά ξέχασαν κάτι βασικό:

Το πρόβλημα σου είναι στην επιλογή διαχείρισης του digital in από τον ακωδικοποιητή / ενισχυτή των ηχείων της Creative.

Αν θες να ακούς KAI τα παιχνίδια ΑΛΛΑ ΚΑΙ τις ταινίες (aka DD, DTS) μέσω (της ίδιας) ψηφιακής σύνδεσης μεταξύ κάρτας ήχου ηχείων θα πρέπει να κάνεις τα ακόλουθα:

Στον ενισχυτή Creative:

1α Ρύθμιση του EFFECT στην επιλογή FOURPOINT / 5.1 DIN

1β Ρύθμιση της επιλογής DIGITAL / PCM AUDIO στην επιλογή DIGITAL DIN

(μετά τις 2 παραπάνω ρυθμίσεις το τεστ των ηχείων της Creative θα πρέπει να παίζει κανονικά)

1γ Ρύθμιση της επιλογής ΟΝ/OFF (δίπλα στο mute). Εδώ (έχω την εντύπωση ότι) είναι η όλη ιστορία. Έχω την εντύπωση (αν είναι όπως το προηγούμενο μοντέλο) ότι με επιλογή στο ΟΝ ακούς μεν κανονικά ταινίες (aka DD/DTS) αλλά απενεργοποιεί την επιλογή 1β στο DIGITAL DIN (που σημαίνει ότι δεν θα ακούς κανονικά όλα τα παιχνίδια στα games πχ). Επίσης, μπορεί αν στο 1β έχεις διαλέξει DIGITAL DIN να μην σε αφήνει καν να το βάλεις ΟΝ.

Αν συμβαίνει 1 από τα 2 παραπάνω, έχεις 2 επιλογές:

1. Αφήνεις την επιλογή 1β στο DIGITAL DIN και 1γ στο OFF και ενεργοποιείς την αποκωδικοποίηση DD από την κάρτα ήχου. Δεν θα ανάβει κανένα λαμπάκι (καθώς η αποκωδικοποίηση θα γίνεται στην κάρτα ήχου και όχι στα ηχεία) αλλά θα ακούς κανονικά ήχο 5.1.

2. Αφήνεις την επιλογή 1β σε κάποια άλλη θέση εκτός της DIGITAL DIN και βάζεις την 1γ στον ON. Με αυτόν τον τρόπο και αφού απενεργοποιήσεις την αποκωδικοποίηση από την κάρτα ήχου, θα ανάβει κανονικά το λαμπάκι και θα ακούς κανονικά ήχο 5.1 αλλά δεν θα παίζουν κανονικά τα παιχνίδια (μέσω της ψηφιακής εισόδου).

Αν ΔΕΝ συμβαίνουν τα παραπάνω και όλα παίζουν κανονικά με το 1γ στο ΟΝ είσαι ΟΚ (αφού πάντα απενεργοποιήσεις την αποκωδικοποίηση από την κάρτα ήχου).

Τα παραπάνω ακούγονται μπερδεμένα αλλά αφού καταλάβεις πως δουλεύει το σύστημα κάρτα ήχου - ψηφιακός τρόπος μετάδοσης στον αποκωδικοποίητή θα βγάλεις άκρη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.