darkCount Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2005 Μιας και το έφερε η ανάγκη, και επειδή δεν ήθελα να δώσω τσάμπα λεφτά για το fillport της dangerden, είπα να φτιάξω το δικό μου. Για όποιον δε ξέρει τι είναι το FillPort...είναι ένας τρόπος να γεμίζουμε το κύκλωμα της υδρόψυξης μας χωρίς την ανάγκη ενος τανκ. Μπαίνει συνήθως στο ψηλότερο σημειο - οροφή του tower μας - και κλείνει με κάποια τάπα. Αρκετές οικόνες υπάρχουν στο site της dangerden που κατασκευαζει και πουλά ένα τέτοιο DangerDen Είναι 20 λεπτά υπόθεση και με μηδαμινό κόστος. Βασικα Υλικά: 1 μπρούτζινο ρακόρ 1/2 1 μπρούτζινη τάπα 1/2 Λίγη κόλλα 2 κομμάτια πλέξι Έξτρα υλικά για όποιον θέλει να το σενιάρει λίγο παραπάνω και να το μονώσει όπως εγώ: Αρμαφλεξ ή Akasa Paxmate Εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση έβαλα το 2ο. Εργαλεία: Dremel Δραπανάκι μπαταρίας Ανοξείδωτες βίδες Τρυπάνια 2,5 - 3 χιλιοστών Λίμα Αυτα χρησιμοποίησα εγώ. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δουλειά με όποια παραλαγή θέλει και με ότι έχει διαθέσιμο. Ξεκινάμε λοιπόν τη διαδικασία με τα 2 κομμάτια πλέξι. Τα κόβουμε ίδια σε μέγεθος και ζωγραφίζουμε στο κέντρο τους το σχήμα από το κέντρο του ρακόρ. Αυτό το σχήμα θα "σκάψουμε" και στα 2 κομμάτια πλεξι μέχρι τη μέση τους περίπου σε πάχος, ώστε να παγιδευσουμε μέσα τους το ρακόρ και να το ασφαλίσουμε ώστε να μην γυρίζει όταν βάζουμε και βγάζουμε την ταπα. Αφου ταιριάξουμε το ρακόρ μέσα τους, γεμίζουμε με κόλλα και βιδώνουμε τα 2 κομμάτια μαζί και αφήνουμε να στεγνώσει. Ακολουθούν φωτό από το κουμπωμένο πλέον ρακόρ μέσα στα πλέξι. Δυστυχώς δεν είχα την ψηφιακή όταν "έσκαψα" τα πλέξι αλλα μπορείται να διακρίνεται το σκάψιμο από την φωτογραφία.
darkCount Μάϊος 27, 2005 Author #2 Μάϊος 27, 2005 Όπως βλέπεται, φαίνεται 6γωνο "σκάψιμο" στα πλεξι όπως επίσης και οι 4 βίδες που τα δενουν μαζί. Οι 4 έξτρα τρύπες είναι για να το κουμπώσουμε στο tower μας ή όπου το τοποθετήσουμε. Το όλο σκάψιμο έγινε ώστε να μην υπάρχει κενό μεταξύ των 2 πλέξι, όπως φαίνεται στην συγκεκριμένη φωτό...
darkCount Μάϊος 27, 2005 Author #3 Μάϊος 27, 2005 Και εδώ έχουμε το fillport μας πριν το συμμάζεμα του. Ακολουθεί μόνωση ή οποία είναι προαιρετική. Απλά δείχνει πιο όμορφο έτσι. Εγώ το μόνωσα κιόλας γιατί το νερό που θα περάσει μέσα του θα ειναι κρύο, οπότε θα υπηρχει φόβος υγροποίησης. Περισσότερα όταν τελιώσει το project μου...
darkCount Μάϊος 27, 2005 Author #6 Μάϊος 27, 2005 Έτοιμο το FillPort μας. Οι τρύπες για το κούμπωμα στο κουτι δεν φάινοται, αλλά είναι πολύ ευκολο να τις βρούμε "ψάχνωντας" με μια ονοντογλυφίδα ή κάτι παρόμοιο, όταν έρθει η ώρα της τοποθέτησης.
darkCount Μάϊος 27, 2005 Author #7 Μάϊος 27, 2005 Όταν το τοποθετήσουμε, μόνο η τάπα θα βρίσκεται έξωτερικά από το κουτί μας. Όλο το υπόλοιπο θα είναι εσωτερικά. Η τάπα περιέχει 2-3 λαστιχάκια και βιδώνει και ξεβιδώνει με το χέρι χωρίς την ανάγκη κάποιου εργαλείου. Η μονωση εξαφανίζει οποιοδήποτε ίχνος κραδασμού που μπορεί να είχαμε. Enjoy!
greekfragma Μάϊος 27, 2005 #8 Μάϊος 27, 2005 μπραβο ρε μακη. τρομερο/πανεμορφο/πολυ πρακτικο και πολυ οικονομικο το αποτελεσμα ειναι εργοστασιακο ρε συ:worship: τωρα που ζεσταθηκες ποιος σε πιανει.........(για να δουμε τι αλλα θα μας ετοιμασεις εν καιρω) υ.γ. ειμαι μσν
magicman Μάϊος 27, 2005 #9 Μάϊος 27, 2005 πολυ καλη δουλεια και προσεγμενη! μπραβο και απο μενα! συνεχισε ετσι φιλε μου!
doctor Μάϊος 27, 2005 #10 Μάϊος 27, 2005 ....η κατασκευη είναι πραγματικά ...εργοστασιακή!θα μπορούσες να περιγράψεις που ακριβώς συνδέεται με το υπόλοιπο κύκλωμα της υδρόψυξης ....μάλλον υποθετω θα παρεμβάλεται με ένα Τ ????????
darkCount Μάϊος 28, 2005 Author #11 Μάϊος 28, 2005 Ναι συνήθως βάζεις ένα Τ πριν την αντλία με αρκετό σωλήνα μέχρι να φτάσει στην οροφή του κουτιού σου.Κάνεις μια τρύπα όσο είναι η τάπα, 3,5εκατοστά με τη μόνωση στη δική μου περίπτωση, και 4 μικρές τρυπούλες για να το συγκρατήσεις. Μπορεις να κάνεις και μόνο 2 τρύπες η να το "κολλήσεις" με κάποιο άλλο τρόπο.Ανοίγεις τάπα - γεμίζεις - κλείνεις τάπα.Νο τανκ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.