Jump to content

Το πρώτο μου chiller. [56k nightmare]

Athens2004

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Και με μόνωση σε κανα 2 σημεία που είχα αφήσει τους σωλήνες γυμνους για να βλέπω την στάθμη - κυκλοφορία των υγρών κατα το γέμισμα .

Κερδισα κάτι ακόμη , αν και πιστεύω πώς κάπου εδώ είναι και ο ''τοίχος'' του chiller με το r509 .

170rr.jpg

188za.jpg

191hw.jpg

200dn.jpg

athens6xw.jpg .

Αυτά . :flex:

Υγ. Χρήστο με r507 . στο περίπου ένα -30 θα ήταν εφικτό ?

Δεν ειναι ασχημα εκει που εισαι :) Chillerακι εφτιαξες με μεταχειρισμενο μοτερ... μην το ξεχνας.. Εγω πιστευω οτι εισαι καλα. Με το 507 θα παρεις αλλους 5-8 βαθμους.

Τα κομμάτια όλα απο το πλέξι [4+2μικρά] 25 ευρώ + 5ευρώ βίδες και γωνίες μεταλικές.

Σωλήνες 12mmΧ2μέτρα και μόνωση διαφόρων διαμετρημάτων ~ 15 ευρώ

Αντλία Eheim + block silverprop cyclone evo = 120 ευρώ [τα είχα απο το wc απλά τα αναφέρω]

Compressoras 1/6 μια ευγενική Προσφορά του παλιού ψυγείου μου .

Condesser + tank evaporator ~80 [στείλτε pm στον Unseen για 100% ]

Σωλήνες κολλήσεις και γέμισμα φρεον με ξένα εργαλέια [50~ ευρώ μου πήρε ο Ψυκτικός για όλη την αγγαρεία - γέμισμα και μου έδωσε και 200g πλαστελίνη μονωτική ]

3X12 άρηδες coolermaster αθόρυβους περίπου 20ευρώ

1Χ λάμπα νεόν περίπου 7 ευρώ .

Ταινία διπλής όψεως περίπου 8 ευρώ

Ταινία βαριάς χρήσεως περίπου 7 ευρώ .

4Χ ρόδες τις είχα απο το Stacker . [κανα 2 ευρω πιστευω να κάνουν ]

Αν ξέχασα τίποτα να μου πέιτε

Αρχική απάντηση από Athens2004

Έτοιμο και το ''sround'' [αντί για mousepad , έβαλα ασημένια μόνωση ] να πηγαίνει ασορτί με το πάτωμα του κουτιού :p:P

sround7gb.jpg

sround29gt.jpg

παλι ζωγραφισες καλητεχνη,με λιγα λογια ΤΕΛΕΙΟ:clap: :clap:

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 14:05]

340ε

Δεν νομίζω να συμφαίρει σε σχέση με phase....

Τουλάχιστο σε o/c έχεις κερδίσει τίποτα?

Ενδεικτικά είναι man , σίγα μην έδινα 340 ευρώ . Πάρρα πολλά πράγματα δεν τα αγόρασα τα είχα , [φανς , ταινίες , σωλήνες , αντλια , μπλόκ και άλλα ] . Όπως πιστεύω και ο καθένας που θα πάει για chiller θα είχε νερό . Δεν πιστέυω να πάει κανένας απο την TT polo , Σε Phase change . Ούτε κάποιος θα δώσει 30 ευρώ για κουτί , απλά αν θέλει όμορφο αποτέλεσμα το φτιάχνει .

Απο την τσέπη μου έβαλα λιγότερα απο 100 [πούλησα και το ψυγείο της υδρόψυξης που δεν χρειαζόμουνα πλέον ] ;) ;)

Επίσης πόσο νομίζεις πώς έχει ένα direct die [γιατί και το chiller phase change είναι , απλά η αλλαγή φάσης γίνεται στο τανκ και όχι στο cpu πάνω] να το φτιάξεις ? Κανα 200άρι ? Για κέρδος θα δείξει δεν έχω τελιεώσει με μονωση μητρικής μπλόκ . [αυτά πρέπει να γίνουν σωστά και προσεκτικά ]

σκεψου οτι μπορεις αν ειχες δυο pc να τα βαλεις και τα δυο στο chiller. Mπορει να μην εχεις τις κορυφαιες επιδοσεις αλλα τωρα με τους venice γινετε καλα η δουλεια.

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 15:22]

σκεψου οτι μπορεις αν ειχες δυο pc να τα βαλεις και τα δυο στο chiller. Mπορει να μην εχεις τις κορυφαιες επιδοσεις αλλα τωρα με τους venice γινετε καλα η δουλεια.

Όντως , και 2Χ venice να μπουν στο loop , πάλι καλύτερες temp θα έχεις απο ένα cpu και με νερό ;)

Πάντως μου κάνει εντύπωση που είναι αθόρυβο , μιλάμε για πολύ υσηχο σύστημα Χρήστο , περίμενα βουητά και ελαφρά ταρακουνήματα απο τον compressora ιδίως , όμως πρέπει να τον αγγίξεις με το χέρι για να δείς ότι δουλεύει :o είναι και μικρούλης [1/6] βέβαια αλλά την δουλειά τελικά την κάνει . [ίσως πάιζει ρόλο και που είναι ένα μέτρο χαμηλότερα και πίσω απο το γραφείο και μέσα σε κουτί ]

:)

Αθηναιε συγχαρητηρια!!!

Σε χρονο Dt εστησες πολυ ωραιο συστηματακι με το κουτακι του και τα ολα του!

Μπραβο για την προσπαθεια και το αποτελεσμα φιλε μου

σου ευχομαι και ακομα καλυτερα αποτελεσματα....:T:

(απορια:

ολο αυτο το 8αρι πλεξυ εκανε μονο 25ευρω?

και εαν ναι απο που ρε συ?)

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 23:01]

Εγώ στην θέση σου θα έφτιαχνα phase...

Το βρίσκω ψιλο βλακεία την στιγμή που τα 2/3 είναι phase και δνε το αξιοποιείς....

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Εσύ κάνε phase. To chiller μπορεί να έχει χειρότερες επιδόσεις αλλά μπορεί να δουλεύει οικονομικά 24/7 αφού ο κομπρέσορας μπορεί να ανοιγοκλείνει σε αντίθεση με το phase. Μπορείς στο κύκλωμα να βάλεις και κάρτες αν θέλεις κτλ...

Κοιτα το μόνο θετικό είναι ότι στο κύκλωμα μπορείς να βάλεις την κάρτα η και το chipset...

Τώρα ο οικονομικός τομέας...δεν ξέρω ποσο περισσοτερο καιει το phase.....αλλα δεν είναι και απαγορευτικο για κάποιον που παίρνει χαρτζιλίκι ακομα και σε 24/7

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.