Jump to content

p4 northwood 2.4

technofreak

Recommended Posts

γεια σε ολους!εχω celeron 2.1@2.8 northwood 400 fsb στα 533 fsb πλεον . δοκιμασα να βαλω τη cpu ενος φιλου η οποια ειναι p4 northwood 2.4 400 fsb.η μητρικη δεχεται ανετα αυτο το κομματι αναφεροντας το στις προδιαγραφες της.οταν τον εβαλα ομως και ξεκινησα το pc,δουλεψαν οι ανεμιστηρες,αναψαν μια φορα τα λαμπακια στο πληκτρολογιο και οθονη τιποτα,μαυρη,τα λαμπακια στο front panel αναμμενα μονιμα αλλα τιποτα δεν φορτωνε...και τωρα ψαχνω διαγνωση...καμμενη cpu?οταν εβαλα μετα παλι τον celeron ολα δουλεψαν ρολοι...

καλως σας βρηκα παιδια!!δοκιμασα να κανω clear cmos.εβγαλα το jumper για περιπου 30 δευτερα το εβαλα στην αλλη θεση,το ξαναεβαλα εκει που ηταν...τιποτα...και ξερω οτι εκανα σωστο clear γιατι μετα που εβαλα παλι τον celeron ηταν ολα default και ημερομηνια 2101!!!σε καθε εκκινηση που εκανα δοκιμαζοντας τον pentium το pc δεν εκλεινε καν απο το κουμπι του πανελ,μονο απο το τροφοδοτικο...πως το βλεπετε?/?

Εχω την εντυπωση οτι ο P4 2.4A (δλδ default fsb@100) δεν κυκλοφορισε ελλαδα, εισαι σιγουρος οτι ειναι Α (100) και οχι Β (133)?

Οσο για το κουμπι, αν το κρατησεις πατημενο για 3 δευτερολεπτα σιγουρα κλεινει...

Ριξε μια ματια στις προδιαγραφες του bios που εχεις για να σιγουρευτεις οτι δεχεται B η mobo σου ;)

Οχι δεν υπαρχει τετοιο προβλημα, ομως καλο ειναι να ειναι κλειστο το τροφοδοτικο οταν κανεις CCMOS

Παντως τα συμπτωματα που περιγραφεις παρατηρουντε συνηθως σε λειτουργεια εκτος προδιαγραφων...

Εχεις συνδεσει το Speaker του κουτιου σου; Δεν κανει κανενα beep? Με τον σελερον δεν σου κανει 1 beep οταν περασει τα selftests?

slot killer το κουμπι το κρατησα πατημενο για πολυ παραπανω απο 4 δευτερα που το εχω βαλει στη bios...το pc απλα δεν εκανε τιποτα...μαλλον θα πρεπει να δοκιμασω σε αλλο pc...σε δυο μερες εχω γυαλισει και καθαρισει 4 φορες την ψυκτρα και τη cpu...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.