technofreak Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2005 γεια σε ολους!εχω celeron 2.1@2.8 northwood 400 fsb στα 533 fsb πλεον . δοκιμασα να βαλω τη cpu ενος φιλου η οποια ειναι p4 northwood 2.4 400 fsb.η μητρικη δεχεται ανετα αυτο το κομματι αναφεροντας το στις προδιαγραφες της.οταν τον εβαλα ομως και ξεκινησα το pc,δουλεψαν οι ανεμιστηρες,αναψαν μια φορα τα λαμπακια στο πληκτρολογιο και οθονη τιποτα,μαυρη,τα λαμπακια στο front panel αναμμενα μονιμα αλλα τιποτα δεν φορτωνε...και τωρα ψαχνω διαγνωση...καμμενη cpu?οταν εβαλα μετα παλι τον celeron ολα δουλεψαν ρολοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 27, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Μήπως πήγες να ξεκινήσεις τον p4@400 στα 533 που είχες πρίν τον celeron; Υ.Γ. Καλωσήρθες στο εργαστήρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Μάϊος 27, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Κάνε ένα cmos clear και ξαναδοκίμασε.Προφανώς κρατάει το 533 fsb που είχες δώσει από το celeron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
technofreak Μάϊος 27, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 καλως σας βρηκα παιδια!!δοκιμασα να κανω clear cmos.εβγαλα το jumper για περιπου 30 δευτερα το εβαλα στην αλλη θεση,το ξαναεβαλα εκει που ηταν...τιποτα...και ξερω οτι εκανα σωστο clear γιατι μετα που εβαλα παλι τον celeron ηταν ολα default και ημερομηνια 2101!!!σε καθε εκκινηση που εκανα δοκιμαζοντας τον pentium το pc δεν εκλεινε καν απο το κουμπι του πανελ,μονο απο το τροφοδοτικο...πως το βλεπετε?/? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάϊος 27, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Εχω την εντυπωση οτι ο P4 2.4A (δλδ default fsb@100) δεν κυκλοφορισε ελλαδα, εισαι σιγουρος οτι ειναι Α (100) και οχι Β (133)? Οσο για το κουμπι, αν το κρατησεις πατημενο για 3 δευτερολεπτα σιγουρα κλεινει... Ριξε μια ματια στις προδιαγραφες του bios που εχεις για να σιγουρευτεις οτι δεχεται B η mobo σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
technofreak Μάϊος 27, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 και κατι αλλο που σκεφτηκα...clear cmos εκανα αφου ειχα βαλει ηδη τον pentium...μηπως δεν πιανει ετσι και πρεπει να κανω clear πριν τον τοποθετησω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάϊος 27, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Οχι δεν υπαρχει τετοιο προβλημα, ομως καλο ειναι να ειναι κλειστο το τροφοδοτικο οταν κανεις CCMOSΠαντως τα συμπτωματα που περιγραφεις παρατηρουντε συνηθως σε λειτουργεια εκτος προδιαγραφων...Εχεις συνδεσει το Speaker του κουτιου σου; Δεν κανει κανενα beep? Με τον σελερον δεν σου κανει 1 beep οταν περασει τα selftests? Link to comment Share on other sites More sharing options...
technofreak Μάϊος 27, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 η motherboard μου υποστηριζει 533 fsb αφου εκει ειχα τον celeron...οσο για τον northwood ειναι 2,4 /512/400 (freq/l2/fsb) φτιαγμενος στην costa rica το 2001!!τα γραφει πανω του ολα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
technofreak Μάϊος 27, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 slot killer το κουμπι το κρατησα πατημενο για πολυ παραπανω απο 4 δευτερα που το εχω βαλει στη bios...το pc απλα δεν εκανε τιποτα...μαλλον θα πρεπει να δοκιμασω σε αλλο pc...σε δυο μερες εχω γυαλισει και καθαρισει 4 φορες την ψυκτρα και τη cpu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάϊος 29, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2005 Είχε έρθει ελλάδα ο επεξεργαστής αφού είχε και ο πατέρας μου έναν τέτοιο.....Αυτό κάτι με τον επεξεργαστή βρωμάει...σε άλλο mobo δουλεύει κανονικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.