Jump to content

Toποθέτηση ψύχτρας στο chipset.!

nickthegreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδια αποφάσισα σήμερα να βάλω το νέο ψυχτράκι που πήρα για το τσιπσετ 875P της μητρικής μου GA-8IK1100. Είναι της coolermaster .http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=PAC-P01&other_title=PAC-P01Northbridge%20Chipset%20Cooler

Πριν προχωρήσω στην τοποθέτηση θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Βγάζοντας τη παλιά ψύχτρα της μάνας του είδα ότι έχει πολύ θερμοαπαγωγική κόλλα γύρω από το chipset αυτή πως την βγάζω? Προσπάθησα με λίγο χαρτί αλλά τίποτΑ...φαίνεται έχει κολλήσει για τα καλά. Με τί μπορώ να τη βγάλω?

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Βαμβακάκι με ασετόν, κατά προτίμηση καθαρό ασετόν(ορισμένα φαρμακεία έχουν).

με βαμβακι και μην πιεζεις το cpu,με απαλες κινησεις θα καθαρισει

Το ασετον είναι καλύτερο από το οινόπνευμα? Με τα χέρια να δοκιμάσω τα μεγάλα κομμάτια?

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Το ασετον είναι καλύτερο από το οινόπνευμα? Με τα χέρια να δοκιμάσω τα μεγάλα κομμάτια?

οχι σιγα σιγα με το τριψιμο θα φυγουν...

να κανο και μια εροτιση.

αντι για ασετον η καθαρη βενζινη δεν κανει???

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 14:08]

Να και μία φοτο

Επειδή πρώτη φορά κάνω κάτι τέτοιο υπάρχει περίπτωση να χχαλάσει τίποτα από το τρίψιμο?

ρε παιδιά όταν ακουμπάει στο πράσινο το ασετόν αλλάζει χρώμα υπάρχει πρόβλημα?

εγω παλι το υγρο το φοβαμαι,προτιμω να καθαριζω την παστα με σκετο βαμβακι,το ασετον δεν προκαλει φθορα πανω στο cpu; την επιφανεια εννοω

Σε επαφή με pcb, πυρήνα cpu, μνήμες κλπ. το καθαρό aceton μέχρι τώρα δε μου έχει προκαλέσει πρόβλημα, το αντίθετο μάλλον. Τώρα δεν έχω αφήσει και κάτι 24 ώρες μέσα να δω αν θα λιώσει οπότε δε μπορώ να πω 100% οτι δε θα έχετε πρόβλημα. Είναι πολύ καλύτερο από βενζίνη και καθαρό οινόπνευμα πάντως.

Αρχική απάντηση από chroma

Σε επαφή με pcb, πυρήνα cpu, μνήμες κλπ. το καθαρό aceton μέχρι τώρα δε μου έχει προκαλέσει πρόβλημα, το αντίθετο μάλλον. Τώρα δεν έχω αφήσει και κάτι 24 ώρες μέσα να δω αν θα λιώσει οπότε δε μπορώ να πω 100% οτι δε θα έχετε πρόβλημα. Είναι πολύ καλύτερο από βενζίνη και καθαρό οινόπνευμα πάντως.

ευχαριστω για την πληροφορια δεντο ηξερα:)

Παιδιά πρέπει να καθαρίσει τελείως? Αλλο δεν βγαίνει πια αν και έχει μείνει λίγη πάστα γύρω από το τετραγωνάκι που έχει στο κέντρο (αλήθεια πως λέγεται)?

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 14:38]

Eεεε ναι πρεπει να καθαρισει τελειως για να παταει καλα!Τον πυρηνα λες?;)

Γύρω γύρω όμως δεν βγαίνει τελείως. Να πιέσω? Για αυτό που έιπα πριν ότι το ασετόν άλλαξε το χρώμα του πρασίνου γύρω από τον πυρήνα σε ποιο σκούρο υπάρχει πρόβλημα?

δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα μπορει να ξεθοριασε λιγο,ενταξει δεν λεμε να το κανεις και τζαμι απλως οταν βαλεις την καινουρια παστα να μην υπαρχουν καταλοιπα της παλιας και να μην πιεσεις

και κάτι άλλο ... η παλιά ψύχτρα έιχε πάστα μόνο στο σημείο που εφάρμοζε στον πυρήνα (ένα αυτοκολητο δηλ) . Αυτή που πήρα όμως τώρα λέει να αλείψω πάστα σε όλη την επιφάνεια της ψύχτρα απο κάτω. Γιατί?

Το γυρω γυρω εγω το κανω με μια μπατονετα ή με με οδοντογλυφιδα με βαμβακι στην ακρη.Αφου το αλλαζεις που το αλλαζεις καθαρισε το καλα να τελειωνεις!

ΕDIT:Δεν εχει και πολυ σημασια..και καλα για να μεταδιδεται η θερμοτητα σε ολο το σωμα της ψυκτρας!

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 14:44]

δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα μπορει να ξεθοριασε λιγο,ενταξει δεν λεμε να το κανεις και τζαμι απλως οταν βαλεις την καινουρια παστα να μην υπαρχουν καταλοιπα της παλιας και να μην πιεσεις

πάντος στο πάνω μέρος του πηρύνα δεν έχει πάστα:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.