Jump to content

Ψύκτρα για Socket A

geolast

Recommended Posts

Είμαι ένας ευτυχής (αν δε γίνει έκρηξη :p) κάτοχος ενός Athlon 2200+ (socket A). Με τιμή σας ανακοινώνω ότι με την ψύκτρα boxed του επεξεργαστή αυτού η θερμοκρασία του έχει φτάσει αισίως στος 78 βαθμούς!!! Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που τον πήρα και αρχικά ήταν μια χαρά (αν θεωρούνται μια χαρά οι 60 βαθμοί).

Προφανώς φταίει η σκόνη και το γεγονός ότι δεν κάνει καλή επαφή τώρα πια η θερμοαγώγιμη πάστα. Όπως και να'χει θέλω να πάρω μια καινούργια ψύκτρα. Να μην είναι πανάκριβη. Μια που είχα στο μυαλό μου (Zalman 7000) δεν χωράει τελικά στο κουτί μου μιας και το τροφοδοτικό είναι πολύ κοντά στη μητρική (Chaintech Zenith 7njs). Για πείτε καμια πρόταση. Μιλάμε φυσικά για λίγο θόρυβο και για λύσιες χαλκού.

Λίγη βοήθεια πριν φωνάξω την πυροσβεστική; :help:

Ειχα μια globalwin (88T) αλλα o ανεμηστηρας πανω απο 3200 στροφες κανει σπαστικο θορυβο....

τωρα θα εβαζα μια thermalright SI 97 με εναν καλο 9αρη οπως o enermax ή τον Panaflo που προτεινει η thermalright!

Αρχική απάντηση από masteroidz [Σήμερα, στις 15:53]

Eίχα μια globalwin που έκανε σαν ελικόπτερο και την αντικατέστησα με την Zalman 7700CU. Motherboard έχω την chaintech apogee αλλα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στην εγκατάσταση!

H 7700 δεν κάνει για socket A...

Η si 97 με ένα 9άρι zalmanάκι (2.5k rpms) κρατάει καλά 2.5G με 1.82v.....σε παραπάνω volts χάνει την μπάλα και δεν έχω καλύτερο 9άρι (π.χ. κανα tornado) να έβλεπα. Πάντως άσχετα με το τι λένε στο net, άμα βρείς sp 97 κτύπα την, έτη φωτός μπροστά και δεν μάσαγε ούτε στα 2v κατακαλόκαιρο με σατανικό 8άρι Tt.

Αν και λιγο ακριβος θα σου προτεινα Enermax!Δεν ειναι ο πιο αθορυβος που θες αλλα εχει ρυμιστη στροφων και βγαζει πολλα cfm στο μεγιστο!Αυτο βεβαια αν θες να κανεις oc,αλλιως θα σου πουν πιο φτηνους κι αθορυβους τα παιδια..

Κι εγώ έχω την SI-97 και ένα Enermax 92mm και πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες προτάσεις

για αερόψυξη σε Socket A! Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε το Enermax ή κάτι τύπου Enermax

αν βρεις φθηνότερο.

Είναι καλή μαγκιά να ρυθμίζεις το ανεμηστηράκι όπως θέλεις!

Θέλεις ήρεμα πράγματα, το βάζεις στις 2300 περίπου και δεν ακούς τίποτα.

Θέλεις overclocking, το βάζεις στο τέρμα και είσαι μια χαρά.

Με αυτόν τον συνδυασμό θα είσαι και άνετος για o/c!

Αλλά αν δεν θέλεις overclocking τότε μπορείς να πάρεις και έναν αθορυβο 80mm.;)

Τα δέχεται και τα δύο η SI-97.

Και εγω τηn SI97 σου προτεινω. Ισως ειναι η καλυτερη για Socket A. Ηταν να την παρω και εγω απο τα Multirama αλλα επειδη εκαναν 3 εβδομαδες για να μου την φερουν την ακυρωσα και πηρα τα λεφτα μου πισω. :spam:. Να και ενα τεστ για να δεις τι ψαρια πιανει η ψυκτρα.

post-2821-1416071960,5999_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.