RoadHog Σεπτέμβριος 26, 2005 #121 Σεπτέμβριος 26, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από mariosalice [31-08-2005 15:28] Τώρα έχεις το νέο chipset cooler ή το παλιό; Τι θερμοκρασίες μετράς στη βάση; Επιτέλους τελείωσε η εξεταστική!!! Τώρα έχω το καινούριο coolerακι. Μου άλλαξαν την Motherbard με καινούρια. Όταν είχα το παλιό χαλασμένο coolerακι οι θερμοκρασίες ήταν: Asus Probe: 48-49 C Πολύμετρο: 84-85 C (στο κέντρο της βάσης της ψύκτρας) Με το νέο fan: Asus Probe: 37-38 C Πολύμετρο: 42-43 C (στην άκρη της ψύκτρας) Με το καινούριο fan δεν μπορώ να μετρήσω στο κέντρο γιατί τωρα το fan περιστρέφεται.
mariosalice Σεπτέμβριος 26, 2005 #122 Σεπτέμβριος 26, 2005 Πολύ καλύτερα τώρα. Ίσως μπορείς να μετρήσεις θερμοκρασίές στο πλάι με αυτοκόλλητη αγώγιμη ταινία. Με 85 βαθμούς το δούλευες; Έλεος.
Stilewag Σεπτέμβριος 28, 2005 #123 Σεπτέμβριος 28, 2005 Μου κάνει επανεκκινηση το PC, αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα να ψάχνω το θέμα. Και σκέυτομαι μηπως ειναι απο την motherboard.Μόλις πριν από λίγο, είχα ανοιχτά μερικά προγράματα (DivX player αναμεσά τους) και έκανε επανεκκινηση "στην ψήχρα" :| Έχω πανικοβληθεί με αυτό το θέμα (των επανεκκινησεων), στο Πλαίσιο τον Ιούνιος μου είπαν πως είναι θέμα δίσκου, και θέλανε να τον αλάξουνε. Αν και, το test για δίσκους πού έκανε δεν έβγαλε σφάλμα. Ο τεχνικός είπε πως "ακούω τον ήχο/θόρυβο που κάνει και δεν είναι καλός". Εγω δεν παρατήρησα τίποτα, αλλά είμαι ένας απλός χρήστης :| Παράθεση Αρχική απάντηση από mariosaliceκαι δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη στην ψύξη του chipset με pipeline που φτάνει μέχρι την ψύκτρα αριστερά από τον επεξεργαστή χωρίς ανεμιστήραMariosalice, δεν έχω δει την ψήξη της Premium. Έτσι όπως το περιγράφεις, κατάλαβα πως το northbirdge cooler περνάει μέρος της θερμότητας στην ψήκτρα του CPU.Τελικά μόνο αυτές είναι οι διαφορές; Ένα άλλο BIOS (υποτίθεται καλύτερο) και μια αμφίβολη ψήξη;RoadHog, εγώ αυτήν την στιγμή έχω 34 (ονομαστική θερμοκρασία, και με το χέρι δεν καίγομαι). Βέβαια δεν το φορτώνω, απλά τρέχω τα Windows.
mariosalice Σεπτέμβριος 29, 2005 #124 Σεπτέμβριος 29, 2005 Στην Premium ένα μέρος της θερμότητας μεταφέρεται στην ψύκτρα δίπλα από τη CPU (στα αριστερά). Οι επανεκκινήσεις είναι συνήθως πρόβλημα εγκατάστασης οδηγών nforce4 ή μνήμης. Βγάλε to NAM εγκατέστησε τα δυο διορθωτικά της Microsoft που γράφω στο άλλο thread (διάβασε το θα σου λύσει όλες τις απορίες) και έλεγξε τη μνήμη (κάθε dimm ξεχωριστά) τρέχοντας το memtest95+. Επίσης υπερχρόνισε στα 208Χ αντί 200Χ τον επεξεργαστή σου με τη μνήμη στο auto και το ΗΤΤ στο 4 για να ελέγξεις μήπως είναι ελαττωματικός ο επεξεργαστής. Βάλε το τελευταίο BIOS.
Stilewag Οκτώβριος 4, 2005 #125 Οκτώβριος 4, 2005 Mariosalice, αντί για το overclocking και το Memtest ξεχωριστά για κάθε μνήμη (έχω κάνει στο παρελθόν αρκετές φορές και για τις δύο μαζί), έβαλα το Doom3 (το οποίο νομίζω πως έιναι αρκετά απαιτητική "εφαρμογή" για τον Athlon64 3000 και το 1GB Kingston RAM που έχω), και έπαιξα για 15 λεπτά (πριν βγούν "τέρατα"). Δεν "κόλησε", ούτε έκανε επανεκίνηση. Επίσης έχω τερματίσει το FarCry δίχως να σιμβεί επανεκίνηση. Είναι δύο επαρκής δοκιμασίες αυτές για το hardware (ενοώ αντί αυτού που πρότεινες εσύ);Πάντως αυτό με την επανεκίνηση γινόταν και σε Windows 2000 Professional (Service Pack 4). Ένας φίλος έδωσε την γνώμη πως ίσως να είναι κάποιο worm.(Θα δοκιμάσω να βάλω τα διορθωτικά που συστήνεις.)Επίσης, στο HAC μου είπαν πως υπάρχει μια πολύ καλή ψήκτρα της εταιρίας Cooler Master (που κοστίζει 30 ευρώ) ή οποία θά είναι ακόμα καλύτερη λύση για chipset. Έχει ακούσει κάποιος για αυτό;
mariosalice Οκτώβριος 4, 2005 #126 Οκτώβριος 4, 2005 Την αγόρασα . Δεν ταιριάζει με τίποτα. Είναι άχρηστη. Δεν τους την επέστρεψα όμως και την έχω ακόμα. Πρόσεξε μην την πατήσεις κι εσύ. Εμένα με έπιασαν κορόιδο. Μου είπαν το ίδιο πράγμα όπως και σε σένα οτι ταιριάζει. Και να φανταστείς τόσο τη μνήμη όσο και τη μητρική τα αγόρασα από αυτούς. Δηλαδή ξέρανε τι μητρική έχω. Αυτό έγινε πριν 10 μήνες. Ίσως τότε να μην ξέρανε οτι δεν ταιριάζει, επαιδή η μητρική ήταν καινούργια, αλλά τώρα είμαι σίγουρος οτι ξέρουνε. Έχει περάσει πολύς καιρός και οι ιδιοκτήτες του HAC μπαίνουνε στο thelab και διαβάζουνε τα post.EDITΛάθος μου το ποστ αυτό που έγραψα και μου το επισήμανε ο Stratos σε επόμενο ποστ. Δεν αγόρασα τη συγκεκριμένη ψύκτρα που έχει αυτή τη στιγμή το HAC αλλά άλλη. Σϋμπτωση νάχουν την ίδια τιμή στο ίδιο κατάστημα οι δύο ψύκτρες οπότε ... Τέλος πάντων καλά έκανες και ρώτησες αν ταιριάζει.Δες τα χαρακτηριστικά της και κρίνε αν σου κάνει.
Stilewag Οκτώβριος 5, 2005 #127 Οκτώβριος 5, 2005 ouch... Ας ελπίσουμε ότι όλοι όσοι ήθελαν να το αγοράσουν θα διάβασουν αυτό το thread/topic.
mariosalice Οκτώβριος 5, 2005 #128 Οκτώβριος 5, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Stilewag [Σήμερα, στις 10:21] ouch... Ας ελπίσουμε ότι όλοι όσοι ήθελαν να το αγοράσουν θα διάβασουν αυτό το thread/topic. Δυστυχώς είναι γενικευμένο το κακό στο χώρο. Πρόσφατα παραδείγματα έχω γράψει αρκετά. Μου άρεσε πολύ το άρθρο που έγραψε ο Δημήτρης Καρέτσος (ο Dimcar) στο τελευταίο τεύχος του PCWorld "25 αλήθειες που σας κρύβουν". Εκεί μεταξύ άλλων γράφει πράγματα που τα έχουμε γράψει και εδώ στο TheLab αλλά αμφισβητήθηκαν από τους μαγαζάτορες. Για παράδειγμα αν ένα προιόν που αγοράστηκε από το Internet επιστραφεί μέσα σε 10 μέρες γιατί είναι ελαττωματικό οφείλει το κατάστημα να μας δώσει ένα ίδιο ή πίσω τα λεφτά μας άμεσα. Επίσης η εγγύηση ανανεώνεται όταν επιστραφεί ένα ελαττωματικό προιόν μέσα στο χρόνο της εγγύησης. Τι συμβαίνει στην πράξη; Επέστρεψα την άλλη μέρα τον επεξεργαστή 4400+ στο κατάστημα msystems από όπου τον αγόρασα και μου είπαν να το στείλουν για έλεγχο και να στείλω email στην AMD. Έστειλα το email και ένα μήνα μετά ακόμα δεν μου απάντησε η AMD. Φυσικά δεν δέχτηκα να επιστραφεί για έλεγχο ο επεξεργαστής και βρήκα άλλη άκρη. Παράνομοι οι τύποι στην Msystem καταπάτησαν τα δικαιώματά μου. Όφειλαν να μου τον αλλάξουν άμεσα με άλλο ή να μου δώσουν πίσω τα λεφτά μου χωρίς να περιμένω έγκριση για RMA. Το ίδιο είχε συμβεί και με μια μνήμη Corsair VS που αγόρασα από το HAC. Δύο από τις τέσσερις ήταν ελαττωματικές. Τη μια μου την άλλαξαν αμέσως. Την άλλη περίμενα 2 μήνες να έρθει αντικατάστατη που δεν ήταν καινούργια αλλά ανακατασκευασμένη. Όφειλαν άμεσα να μου δώσουν πίσω τα λεφτά μου και όχι ανακατασκευασμένη μνήμη δύο μήνες μετά. Το έφαγα κι αυτό. Να έκανα μύνηση; Αστεία πράγματα. Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η γνώση και τα forum. Και να σκεφτείς οτι αυτά τα δύο μαγαζιά είναι από τα καλά που έχει η Αθήνα. Υπάρχουν δηλαδή και χειρότερα.Edit Εξαιτίας της μιας Corsair μνήμης που υπολειτουργεί τις έβαλα όλες σε άλλο υπολογιστή και αγόρασα δυο καινούργιες Crucial Ballistix Z503 2x1Gb κατευθείαν από την Crucial μέσω Internet. Μου ήρθαν σε δύο μέρες και είναι άψογες. Εξαιρετικά γρήγορες και φτηνότερες από τις 4 Corsair. Καμμιά σχέση από κάθε άποψη τόσο για την εξυπηρέτηση, την ποιότητα παροχής υπηρεσιών την ποιότητα των προιόντων και την τιμή.
Stratos Οκτώβριος 5, 2005 #129 Οκτώβριος 5, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 22:38] Την αγόρασα . Δεν ταιριάζει με τίποτα. Είναι άχρηστη. Δεν τους την επέστρεψα όμως και την έχω ακόμα. Πρόσεξε μην την πατήσεις κι εσύ. Εμένα με έπιασαν κορόιδο. Μου είπαν το ίδιο πράγμα όπως και σε σένα οτι ταιριάζει. Και να φανταστείς τόσο τη μνήμη όσο και τη μητρική τα αγόρασα από αυτούς. Δηλαδή ξέρανε τι μητρική έχω. Αυτό έγινε πριν 10 μήνες. Ίσως τότε να μην ξέρανε οτι δεν ταιριάζει, επαιδή η μητρική ήταν καινούργια, αλλά τώρα είμαι σίγουρος οτι ξέρουνε. Έχει περάσει πολύς καιρός και οι ιδιοκτήτες του HAC μπαίνουνε στο thelab και διαβάζουνε τα post. Εισαι σιγουρος οτι την αγορασες? Απ οσο ξερω, χθες εφτασε στην Ελλαδα...ποσο μαλλον πριν απο 10 μηνες...Γιατι απο την τιμη υποθετω οτι θελει αυτο...http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=RT-UCL-L4U1&other_title=+RT-UCL-L4U1+Blue%20Ice%20II
Stilewag Οκτώβριος 5, 2005 #130 Οκτώβριος 5, 2005 Η μάζα του κόσμου δεν πληροφορείται πριν αγοράσει, βεβαια τω κακό είναι γενικό, όχι μονο στα PC. Όφειλε να υπήρχε μια λύση για αυτές τις περιπτώσεις (επιστροφή σε 10 μέρες χρημάτων, η αλλαγή του προϊόντος), αλλα όταν ρώτησα στο ΙΝΚΑ, μου είπαν ότι αυτό εξαρτάται από την πολιτική του καταστήματος.Ελλαδιστάν? Η αυτό συμβαίνει παντού? Η Ελλάδα είναι ένα μικρό χάος, η ένας μικρός παράδεισος? Εξαρτάται μάλλον από τω ποιος είσαι και τι κανεις.
mariosalice Οκτώβριος 6, 2005 #131 Οκτώβριος 6, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Stratos [Χθες, στις 16:23] Εισαι σιγουρος οτι την αγορασες? Απ οσο ξερω, χθες εφτασε στην Ελλαδα...ποσο μαλλον πριν απο 10 μηνες...Γιατι απο την τιμη υποθετω οτι θελει αυτο...http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=RT-UCL-L4U1&other_title=+RT-UCL-L4U1+Blue%20Ice%20II Έχεις δίκιο. Είναι διαφορετική αυτή η ψύκτρα από αυτή που είχα αγοράσει πριν 10 μήνες. Το διόρθωσα με edit το προηγούμενο ποστ. Και πάλι όμως αμφιβάλλω οτι η συγκεκριμένη ψύκτρα μπορεί να μπει στην ASUS A8N-SLI Deluxe διαβάζοντας τις διαστάσεις. Δεν φαίνεται να αφήνει χώρο για την κάρτα γραφικών.
frantic Οκτώβριος 6, 2005 #132 Οκτώβριος 6, 2005 Παίδες, για δοκιμάστε την ψύκτρα από καμιά asus A7N8X αν σας περισσεύει... Εγώ έχω μια K8N4-E (nf4 για 754) που έχει ίδια ψύκτρα με την A8N-SLI και κάνοντας αλλαγή τις ψύκτρες ησύχασα (δεν βρίσκει πάνω στην 7800GT που έχω, άρα μάλλον δε θα χετε πρόβλημα) ... είναι και σχετικά μεγάλη, αφού την είχαν για passive cooling και βοηθάει ειδικά αν βάλεις και ανεμιστηράκι. Έριξε τις θερμοκρασίες μου 5-7 C...
Stilewag Οκτώβριος 6, 2005 #133 Οκτώβριος 6, 2005 Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος αν το Arctic Cooling NV Silencer 5 (Rev. 2) (για ASUS 6800GT) θα "χτυπάει" (ακουμπάει) με το Zalman?
mariosalice Οκτώβριος 7, 2005 #134 Οκτώβριος 7, 2005 Ναι δεν ταιριάζουν. Αν δεις σε προηγούμενο ποστ έχω φωτο με 2 6600gt. Στην πάνω 6600gt έχω ζαλμαν και στην κάτω την nvsilencer (νομίζω την 6 αλλά περίπου ίδιες είναι) γι αυτό ακριβώς το λόγο.
Stilewag Οκτώβριος 7, 2005 #135 Οκτώβριος 7, 2005 Το είδα. Αναρωτιέμαι αν το Zalman θα κάνει τόσο καλή δουλειά όσο το Arctic Cooling.Δεν μπορώ απλά να βάλω την VGA στο κάτω PCI-Express slot; Αφού έχω μόνο μία (η γνώμη μου είναι οτι το SLI είναι χρήσιμο μόνο αν τις αγοράσεις ταυτόχρονα). Το έχω κάνει στο παρελθόν και δούλεψε μία χαρά (στο κάτω slot).
mariosalice Οκτώβριος 7, 2005 #136 Οκτώβριος 7, 2005 Νομίζω οτι μπορείς να το κάνεις με την προυπόθεση να έχεις στήσει τη μητρική οπως αν είχες SLI. Θα έχει όμως ταχύτητα PCI-e X8 και όχι Χ16. Βέβαια από μετρήσεις που έκανα δεν υπάρχει διαφορά με τις υπάρχουσες κάρτες της σειράς 6ΧΧΧ
mitsosoft Οκτώβριος 7, 2005 #137 Οκτώβριος 7, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Stilewag Το είδα. Αναρωτιέμαι αν το Zalman θα κάνει τόσο καλή δουλειά όσο το Arctic Cooling. Μια χαρα τα παει το zalman. Την Leadtek 6800GT pci-e την κραταει 52-55 βαθμους idle και full load 65-70 όπου είναι το μεγιστο που έχω δει εδω και ενα μηνα που εχω την GT. Πριν ειχα μια 6800 agp απλη και οι θερμοκρασιες ήταν χαμηλότερες. Παντως στην απλη 6800 στην αρχη ειχα silencer αλλα επειδη εκανε ενα ψιλοενοχλητικο θορυβο (για τα δικα μου δεδομενα) το ειχα αλλαξει με το zalman και τελικα με το zalman ηταν 1-3 βαθμους κατα μεσο όρο πιο κατω η θερμοκρασια για την απλη 6800, για την GT δεν ξερω επειδή έβαλα κατευθείαν το zalman. Ολα αυτά με τον ανεμιστήρα στα του zalman στα 5v (απο το βυσματακι που εχει η συσκευσια) και το silencer στα 7v.
R3vers3d Οκτώβριος 15, 2005 #138 Οκτώβριος 15, 2005 Χαιρετε! ειμαι και εγω ενας κατοχος της A8N SLi Deluxe (εδω κ μηνες) που δεν μπορει να βρει την ησυχια του... Το asus probe μου δινει ~9000 στροφες και ~35 βαθμους και οπως καταλαβαινετε η κατασταση ειναι ανυποφορη.. Τι μπορω να κανω!?!?!? help me! thanks!
mariosalice Οκτώβριος 16, 2005 #139 Οκτώβριος 16, 2005 Διάβασες όλα τα προηγούμενα ποστ και δεν βρήκες ακόμα λύση που να σου ταιριάζει;
Stilewag Οκτώβριος 18, 2005 #140 Οκτώβριος 18, 2005 Έψαχνα βίδες για το Zalman και γι'αυτό το έδινα το κοιτάξουν (να το περιεργαστούν) σε οποιον πήγαινα για βίδες. Κάποιοι πρότειναν να βάλω το fan από πάνω, αλλα τελικά δεν γίνεται.Η ουσία είναι ότι ήθελα να το καθαρίσω (να μην έχει δαχτυλιές) ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα εκεί που θα ακουμπάει με το chipset. Οποτε παίρνω το οινόπνευμα και καθαρίζω την βάση και γύρω-γύρω (το γύρω-γύρω δεν χρειαζόταν, αλλα εκείνη την στιγμή είπα "ένταξη, μια που είναι μπροστά μου..."). Όταν τελειωσα είδα πως το Zalman είχε αφήσει χρώμα πάνω στο μπαμπάκι με το οινόπνευμα. Κοιτάω την ψήκτρα και δεν έδειχνε ξεβαμμένη (μάλλον έβγαλε μέρος από την μπογιά και όχι όλη). Μήπως έκανα ζημια με αυτό; (πχ η μπογιά έπαιζε ρολο, και έπρεπε να είχε κάποιο πάχος).Ένα δεύτερο θέμα είναι μια αγωνια που έχω για το αν είναι τελικά στραβή (ελαττωματικό κομμάτι). Η τελευταία συστοιχία/σειρά από "πιρούνια" μου φαίνεται πως έχει μια μικρή κλίση (καμπύλη). Έχω βάλει με μερικές φωτός:- μια ίσια συστοιχία- η στραβή συστοιχία, και το σημείο που στραβώνει- μια άλλη οπτική της συστοιχίας και του σημείου που "στρανωνει"- μια τρίτη οπτική τις συστοιχίας και του σημείου που στραβώνειΜου φαίνεται πως υπερβάλλω ροτόντας κάτι τέτοιο, αλλα καλύτερα να είμαι σίγουρος παρα μετά να έχω προβλήματα. Νομίζετε πως υπάρχει λόγος να ξία-αγοράσω το Zalman;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.