nikolakis13 Ιούλιος 19, 2005 #61 Ιούλιος 19, 2005 Απο τη μια το σκεφτομαι για το μπλοκ της danger den αλλα απο τη αλλη ειναι αρκετα ακριβο και οπως ειπαν και καποιοι αλλοι θα σκοτωσει και τη ροή του κυκλώματος. Επειδη εχω και γω το ιδιο ζαλμαν αυτη η λύση με το 5αρι ανεμιστηρι μου φαινεται αρκετα καλή. Mariosalice μπορεις να μου πεις απο που το πήρες ?
inertiacreep Ιούλιος 19, 2005 #62 Ιούλιος 19, 2005 Έχω κανει με ενα φίλο παραγγελία απο εξωτερικό το απλό (όχι το Α8Ν) Maze4 της DD μεταξύ άλλων...38$...λογικά πρέπει να κάνει αφού δεν έχω SLI και δεν πρόκειται να βάλω άμεσα...αν είμαστε άτυχοι θα το πάρει ο άλλος που έχει την A8V Deluxe. Και πάλι καλυμμένοι είμαστε! Thanx πάντως mariosalice
mariosalice Ιούλιος 19, 2005 #63 Ιούλιος 19, 2005 Το είχα από παλιό επεξεργαστή. Πουλάνε παντού. Δες Στουρνάρη HAC και Checkmate.Τα πεντάρια είναι πιο ήσυχα. Γι' αυτό το προτίμησα. Δεν χρειάζεται να είναι δυνατός. Ακόμα και λίγο αέρα να βγάζει αρκεί.Σε κάθε βίδα και από τη μεριά της ψύκτρας έβαλα από ένα λαστιχάκι (από υδραυλικά) ώστε να μην ακουμπάει ο ανεμιστήρας στο Zalman αλλά τα λαστιχάκια και να σφίγγει καλύτερα.
nikolakis13 Ιούλιος 20, 2005 #64 Ιούλιος 20, 2005 Βρήκα ενα πενταρι στο HAC στις 4500 στρ. Λέω να παραγγείλω 2 για να τα βάλω σε διαταξη push-pull
Stilewag Ιούλιος 20, 2005 #65 Ιούλιος 20, 2005 το HAC που ακριβώς βρήσκεται; θα πρέπει να είμουν τυφλός για να μην το έχω δει!
AN7 OverClocker Ιούλιος 20, 2005 #66 Ιούλιος 20, 2005 Στην Μποτάση είναι που είναι κάθετη της Στουρνάρη... Είναι νομίζω 1 στενό πιο κάτω από το Πλαίσιο και στο ίδιο στενό με την Microland
Stilewag Ιούλιος 21, 2005 #68 Ιούλιος 21, 2005 η ASUS στο κεντρικό της website (www.asus.com) εμφανίζει πως έχει ελληνικό website (www.asus.gr), αλλά με βγάζει σε ένα αγγλόφωνοέχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα;
mariosalice Ιούλιος 21, 2005 #70 Ιούλιος 21, 2005 Η ASUS συστείνει το Zalman ZM-NB47J Northbridge Cooler static fan. Αυτό σημαίνει οτι δεν είναι απαραίτητο το Zalman να συνοδεύεται και από ανεμιστηράκι.
Stilewag Ιούλιος 21, 2005 #71 Ιούλιος 21, 2005 ε όχι! αν είναι δυνατόν! ευχαριστώ Mariosalice, θα δείξω αυτό το link στο Πλαίσιο Mariosalice, μήηηπως θυμάσαι θερμοκρασίες με το Zalman που να μην συνοδεύεται από ανεμιστηράκι;
mariosalice Ιούλιος 21, 2005 #72 Ιούλιος 21, 2005 Καλοκαίρι φτάνει 56 βαθμούς η βάση της ψύκτρας στα παιχνίδια. Φαίνεται οτι αντέχουν στις θερμοκρασίες αυτές. Με ανεμιστηράκι 42 βαθμούς.
nikolakis13 Ιούλιος 21, 2005 #73 Ιούλιος 21, 2005 Βασικά το ανεμηστήρι πρεπει να βοηθάει αρκετα οταν κανεις overclock
Stilewag Ιούλιος 21, 2005 #74 Ιούλιος 21, 2005 Χμμ.. εμένα αυτήν την στιγμή το ASUS Probe λέει 34 βαθμούς (όταν το αγγίζω έιμαι σχεδόν σίγουρος πως είναι παραπάνω). Οπότε να περιμένω το ίδιο με την Zalman; Σκέυτομαι να κάνω μία πατέντα με το Akasa που πρότεινες. Ίσως να μπορούσα να το προσαρμόσω στα πλάγια της Zalman αλλά θα πρέπει να το στερεώσω δίχως να χρισιμοποιήσω βίδες. Ίσως με σίρμα... Αλλά πάλι... δεν θέλω να γίνει καμιά "στραβή" και να πέσει κάτω (αμα δεν το έχω στερεώσει καλά). Οποτέ είναι δίλημμα.
mariosalice Ιούλιος 21, 2005 #75 Ιούλιος 21, 2005 Το ASUS Probe δεν μετράει τη θερμοκρασία του chipset αλλά της μητρικής. Ουσιαστικά μετράει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος μέσα στο κουτί. Οι μετρήσεις που αναφέρω είναι με θερμόμετρο πάνω στην ψύκτρα στη βάση της και στο κέντρο, όπου είναι μεγαλύτερη. Αν η ψύκτρα δεν είναι καλή και δεν έχει καλή αγώγιμη πάστα μπορεί να είναι κρύα. Αυτό δεν σημαίνει οτι το chipset είναι κρύο και οι μετρήσεις είναι λάθος. Τη Zalman την έβαλα με κεραμίκ θερμοαγώγιμη πάστα οπότε όλη η θερμότητα μεταφέρεται από το chipset στη βάση της ψύκτρας και οι μετρήσεις μου είναι μάλλον αντικειμενικές.
Stilewag Ιούλιος 21, 2005 #76 Ιούλιος 21, 2005 1. που θα βρώ μια καλή πάστα για να βάλω; θα είναι τόσο καλή όσο της ASUS; 2. ποιό θερμόμετρο να αγοράσω για να μετράω θερμοκρασίες; αλλά και πάλι, θα πρέπει να βάζω το θερμόμετρο ανάμεσα στην ψύκτρα και το chipset;
mariosalice Ιούλιος 21, 2005 #77 Ιούλιος 21, 2005 Πάστα έχουν τα μαγαζιά που αναφέραμε πριν. Η κεραμίκ είναι η καλύτερη.Το θερμόμετρο δεν είναι απαραίτητο. Αν δεις τη σύνθεση του υπολογιστή μου έχω το Cooldrive6 που ψύχει ένα σκληρό δίσκο και έχει 4 θερμόμετρα για να ελέγχει τις στροφές 4 ανεμιστήρων. Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Το θερμόμετρο δεν χρειάζεται να το βάλεις ανάμεσα. Βάλτο πάνω στη βάση της ψύκτρας από την πάνω μεριά. Το δάκτυλο είναι το καλύτερο θερμόμετρο. Ακουμπάς τη βάση της ψύκτρας και βγάζεις συμπεράσματα.Χωρίς ανεμιστήρα η ψύκτρα πρέπει να είναι πολύ ζεστή αμέσως μετά την εκκίνηση των Windows. Αν είναι κρύα τότε ή δεν έχει επαφή με το chipset. Με τη Zalman δεν χρειάζεσαι ανεμιστήρα. Όλες οι κάρτες γραφικών πετάνε αέρα προς τη μεριά του chipset οπότε ψύχεται αρκετά. Αν όμως επιθυμείς να έχεις υπερχρονισμένο μηχάνημα τότε είναι απαραίτητος ο ανεμιστήρας. Πάντως τα περισσότερα κολλήματα οφείλονται κυρίως σε χαλασμένες μνήμες και μετά σε υπερθέρμανση του chipset. Η μαμίσια ψύκτρα πάντως είναι απαράδεκτη. Η Zalman ακόμα και χωρίς ανεμιστήρα είναι καλύτερη.
Stilewag Αύγουστος 5, 2005 #78 Αύγουστος 5, 2005 Έστειλα το παρακάτω e-mail στο "tmd1@asus.com":Hello.I am an owner of an ASUS A8N-SLI Deluxe motherboard. My northbridge chipset (nForce4) fan is making a screaming sound and the RPM (rounds per minute) reach 4000 and even 1200. My motherboard is version 1.01.Is it possible to send me the new cooler (with the fan rotating at 5000-rpm)?I am living at Athens, Greece. Please tell me exactly what information I must provide you in order to recieve the new cooler.If you cannot send it to me, then tell me what other way I have to obtain it. Should I send an e-mail to European ASUS branch? Please note that I cannot travel abroad, and I can only speak Greek and English.Allow me to make one more request. Since I can't make the switch of the cooler myself (I mean to replace the old cooler with the one that, I hope, to recieve from you), I am relying to the store that I bought the motherboard to make the switch for me. Store's name is "Plaisio" -- http://www.plaisio.gr -- and they claim to be the biggest ASUS retailer in Greece.However, they will be willing to make the switch (without me loosing my repair-and-replace Guarantee) only if I provide them with sufficient evidence that you, ASUS, is endorsing such a change at the chipset cooler.I don't know if your reply to my e-mail will convince them. Is there an official anouncement or document that I can point them to, in order to get them convinced? Additionally, I am not sure if they will accept a document/anouncement from ASUS United States, or it will be necessary, the document/anouncement to be from ASUS Europe. I leave this to you, to determine what's best.Thank you for your time.και δεν έλαβα καμία απάντηση. Δεν νομίζω να τα καταφέρω από το τηλέφωνο, μήπως έστειλα e-mail σε λάθος e-mail address;έχω βρεί τις ακόλουθες πληροφορίες, αλλά δεν είμουν σίγουρος για το που να στείλω το μύνημα:ASUSTeK COMPUTER INC.Marketing Info:Address: 150 Li-Te Road, Peitou, Taipei, Taiwan, ROCTelephone: 886-2-2894-3447Fax: 886-2-2894-3449Email: info@asus.com.twTechnical Support:Telephone: 886-2-2890-7121Fax: 886-2-2895-9254BBS: 886-2-2896-4667Email: tsd@asus.com.twWWW: http://www.asus.com.twNews: news://news2.asus.com.twFTP: ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUSASUS COMPUTER INTERNATIONALMarketing Info:Address: 6737 Mowry Ave, Mowry Business Center Bldg.2, Newark, CA94560, USATelephone: 1-510-739-3777Fax: 1-510-608-4555Email: tmd1@asus.comTechnical Support:BBS: 1-510-739-3774Email: tsd@asus.comWWW: http://www.asus.comFTP: ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUSASUS COMPUTER GmbHMarketing Info:Address: Harkort Str.25, 40880 Ratingen, BRD, GermanyTelephone: 49-2102-95990Fax: 49-2102-959911Email: info@asuscom.deTechnical Support:BBS: 49-2102-95990Email: tsd@asuscom.deWWW: http://www.asuscom.deFTP: ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM
spc Αύγουστος 5, 2005 #79 Αύγουστος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Stilewag Έστειλα το παρακάτω e-mail στο "tmd1@asus.com": και δεν έλαβα καμία απάντηση. ΕΕΕΕΕΕΕΕλα! Αν περιμένεις από το μπάχαλο της ASUS σώθηκες..... Εγώ έστειλα mail προ 1+ μήνα, μου απάντησαν μετά από 3 εβδομάδες, μου είπαν να το πάρω από Ελλάδα, τους εξήγησα ότι οι εδώ αντιπροσωπείες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση (τους έχω στείλει από τότε 3-4 email αλλά με γείωσαν κανονικά). Απλώς, δεν ασχολούνται.
DarkSaga Αύγουστος 6, 2005 #80 Αύγουστος 6, 2005 θυμάστε ένα blue κοντό που με είχατε προτείνει που ήταν με αυτοκόλητη ταινία?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806078 σαν αυτο με μπλε ledsη μούφα η ίδια....ανα διαστήματα στροφάρει αγρίως......και ακούγεται χάλια....αυτό το zalman κάνει για όλα τα chipset?οι αποστάσεις είναι κοινές?το παρών ελικά τοποετήθηκε με as ceramiwue +tie wrapsδίοτι η τσίχλα απο τη ζέστη ξεκολαγε...με το gatewatch μετράω με τον αισθητήρα χωμένο απο κάτω ισα ισα να ακουμπάει(?) στο nf4 ~47C πολύ δεν είναι?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.