Jump to content

Ανεμιστηρακι chipset A8N SLi Deluxe

dionisios

Recommended Posts

Stilewag please ενημέρωσε άμεσα όταν έχεις νέες πληροφορίες γιατί είμαι εν αναμονή αγοράς ανάμεσα σε απλή και premium και το μόνο που με σταματάει απο την απλή είναι το ανεμιστηράκι.

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Πάρε premium με κλειστά μάτια. Αν και δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Αν όμως είναι να αγοράσεις την Deluxe να σου δώσω τη δικιά μου (όταν φυσικά έρθει η Premium). Τα κανονίζουμε στην τιμή.

Απο το forum της Asus

Hello,

Reading all that about the chipset fan made me a bit worried even though it seems to be working OK (bought 23.6.2005) I say seems because it keeps jumping up and down from 8881RPM to 9375 without any visible reason (between those two values and a third one, fixed, nothing in between) cause the CPU temp is constant.

I wrote to ASUS (politely no flaming or ranting), someone from China replied that he can't do anything cause he's in China (that was the silly answer) about sending a new fan which is probably a typical answer cause I got it twice - had sent the email twice by accident- but when I wrote back to explain I cannot get a fan elsewhere I got another reply from UK saying that 'because free new fan applies only to UK' I need to send a cheque for p&p. (I live in Greece) Tell you the truth I don't mind. I will pay p&p to have it.

All in all I find that this is an important issue, not critical though. I understand though that technology being at cutting edge may produce problems like. Hell it's not the chip that's faulty. Why would they risk angering people by selling problematic boards? That's why they changed the fan in 1.2a onwards (as well as SLI Platinum)

They aknowledge it, they do something to fix it. But it's not the only motherboard they have and probably not the most important issue that came out of their motherboard, i.e. they got other important problems as well.

I am not with them but I am not completely against them. I got two different people from email and two different reactions.

In the end I will get it solved.

Sorry for the long post.

Ο τύπος είναι Έλληνας με το nickname Arheos!

και ρωτάω τι στοιχειοθετεί την revision 1.2a έχει κανείς γνώση επ'αυτού

Επιπλέον όσοι έιναι κάτοχοι της sli ή sli deluxe μπορούν να πουν αν είναι εύκολο να μπει ανεμιστηράκι 40χ40 στην υπάρχουσα ψύκτρα?

Όταν λέω εύκολο εννοώ ξεβιδώστε το παλιό, βιδώστε το καινούριο, έτσι εύκολα και απλά.

Νομίζω πρέπει η motherboard να ξεβιδωθεί από το κουτί. Φυσικά δεν χρειάζεται να βγάλεις τον επεξεργαστή ούτε την RAM. Αλλά είναι κάπως "σπάσιμο νεύρων". Πρόσφατα μου χάλασε και η VGA και έτρεχα στο Πλαίσιο με το πυργάκι. Ολά τελείωσαν καλά (μου την αλάξανε), αλλα για την ώρα λέω να ηρεμήσω λίγο... :) ϊσως ξανα-συνθέσω ένα παλιό PC με Athlon 1800 για να έχω τουλάχιστον κάτι να κάνω την δουλία μου όσο το άλλο δεν θα λειτουργεί. Ίσως το αφήσω για μετά το καλοκαίρι (πάντα αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα μέσα στην ζέστη) ;) Αλλά σίγουρα θα συνεχίσω να την ψάχνω την περίπτωση και να ενημερώνομαι σχετικά. Οπότε οτι έχετε να πείτε σχετικά με αυτήν την motherboard θα με ενδιαφέρει να το ακούσω, και φυσικά θα συνεχίσω να ροτάω πράγματα όπου θέλω να μάθω περισότερα.

Απ' ότι φαίνεται μια διαφορά στη revision 1.2a είναι η ψύκτρα του chipset. Υποπτεύομαι οτι ίσως να έχει και διαφορετική διαχείρηση της τάσης που δίνουν οι υποδοχές για ανεμιστήρες στη μητρική όταν ενεργοποιούμε το Q-fan controller. Πρέπει να έχει τη νεότερη έκδοση 2 της Premium. Η παλιά έκδοση έχει κάποιο μικρό πρόβλημα με την ανάγνωση των στροφών των ανεμιστήρων (βγάζει ψεύτικο μήνυμα οτι δεν λειτουργεί ο ανεμιστήρας της CPU) και ίσως και με την τάση που δίνει στους ανεμιστήρες (αυξομειώνει χωρίς λόγο όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ) όταν είναι ενεργοποιημένο το Quiet-fan. Δεν νομίζω οτι υπάρχουν άλλες διαφορές, αλλά ούτε και έχω δει τέτοιες μητρικές ακόμα στην Ελλάδα.

Πάντως η νεότερη έκδοση αναγνωρίζεται εύκολα από την ψύκτρα του chipset που είναι εντελώς διαφορετική. Ίσως αυτή να είναι η πιο κατάλληλη λύση ακόμα και από την Premium.

Η Premium μάλλον έχει ένα σοβαρό πρόβλημα για μένα. Μου φαίνεται οτι το heatpipe εκεί που καταλήγει δίπλα στη CPU έχει πολύ μεγάλο ύψος και δεν θα χωράει η XP120 που τη θεωρώ must για ήσυχη και κρύα λειτουργία με υπερχρονισμό. Το ψάχνω.

Ερώτηση: Μπορώ να πάρω την a8n-sli απο Πλαίσιο και αν έρθει η platinum se 15-20 ημέρες να την επιστρέψω και να πάρω την platinum?

Το έχω χάσει λίγο τι γίνεται με τις επιστροφές Πλαίσιο. Αν μπορεί κανείς να δώσει καμιά πληροφορία...

Αρχική απάντηση από NaGR

Ερώτηση: Μπορώ να πάρω την a8n-sli απο Πλαίσιο και αν έρθει η platinum se 15-20 ημέρες να την επιστρέψω και να πάρω την platinum?

Όχι γιατί η platinum δεν πρόκειται να έρθει (εκτός αν εννοείς την premium) :p

Χωρίς πλάκα πάντως, στο Πλαίσιο, με τον κατάλληλο χειρισμό, όλα γίνονται (εάν δεν έχεις ηθικούς ενδοιασμούς για τον επόμενο που θα πάρει την μεταχειρισμένη δικιά σου για καινούργια).

lol γράψε λάθος

κοίταζα την msi ως εναλλακτική εκείνη την ώρα και μου κόλλησε

ενδοιασμούς δεν έχω διότι πάντα δουλέυω σε default settings και γενικά προσέχω πολύ και εφόσον υπάρχει στο Πλαίσιο αυτή η δυνατότητα αλλαγής

Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα και έκανα π..α θα είχα ενδοιασμούς αλλά αυτό είναι πολιτική του συγκεκριμένου καταστήματος

Τώρα αν τα πουλάει μετά σαν καινούρια δεν μπορώ να το ξέρω

Λένε οτι αυτά πάνε στο stock house

Αρχική απάντηση από NaGR

Τώρα αν τα πουλάει μετά σαν καινούρια δεν μπορώ να το ξέρω

Λένε οτι αυτά πάνε στο stock house

Φυσικά τα πουλάει σαν καινούργια.

Στο stock house πάνε μόνο αυτά τα οποία κάνουν μπαμ ότι είναι μεταχειρισμένα (λείπουν κομμάτια, κουτιά κλπ).

και τα σακουλάκια απο τα καλώδια κτλ;

εκτός αν εννοείς οτι τα πουλάει σαν καινούρια στα b.t.o

πάντως δεν είναι μόνο το Πλαίσιο που το κάνει αυτό, υπάρχουν αρκετά αξιοσέβαστα μαγαζιά του εξωτερικού που σίγουρα το εφαρμόζουν

πάντως εφόσον είναι συνεπής με την εγγύηση και η συσκευασία δεν έχει ελλείψεις δεν θα με πείραζε ούτε εμένα να πάρω κάτι "μεταχειρσμένο"

ΥΓ πότε έρχονται οι premium ξέρουμε;

Η δική μου εμπειρία είναι αντίθετη. Επέστρεψα αρκετές φορές κομμάτια που ήταν μοναδικά. Στο ίδιο μαγαζί τουλάχιστον διαπίστωσα οτι δεν τα ξαναέβγαλαν στο ράφι. Τώρα αν πήγαν αλλού είναι άλλο θέμα. Πάντως το RMA μέσα σε ένα μήνα γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι από ένα προιόν το έχουν εδώ και χρόνια στην Αμερική. Μάλιστα δεν είναι υποχρεωτικό εκεί να αγοράσει ο Αμερικάνος το ίδιο προιόν. Μπορεί να πάρει πίσω τα λεφτά του αν θέλει ή να πάρει άλλο προιόν. Απλά συμπληρώναμε μια φόρμα με την αιτία επιστροφής όπου γράφαμε αν είχε κάποια βλάβη ή αν δεν ήμασταν ικανοποιημένοι. Το που καταλήγαν από εκεί δεν το ξέρω. Ίσως τα ελαττωματικά να τα επιστρέφαν στις εταιρίες. Πάντως κατά καιρούς γινόταν μεγάλο παζάρι με καινούργια είδη υπολογιστών, όπου υπήρχαν τα πάντα σε μισή τιμή αλλά δεν είχαν κουτιά ή τα κουτιά ήταν ανοιγμένα.

Θέλω να στείλω γράμμα στην ASUS για να μου στείλουν την καινούρια ψήκτρα. Και προτιμώ να αναλάβει το Πλαίσιο να την αλάξει. Ποιό είναι το e-mail της ASUS για αυτές τις περιπτώσεις; Που μπορώ να δω το RMA site τους; Και μία "άσχετη" ερώτηση... τι είναι το RMA; :)

Έχω σκευτεί το παρακάτω e-mail να τους στείλω:

Hello.

I am an owner of an ASUS A8N-SLI Deluxe motherboard. My chipset fan is making a screaming sound. My motherboard is version 1.02 so it stil has the original fan (rotating at 8000-rpm).

Is it possible to send me the new cooler (with the fan rotating at 5000-rpm)?

I am living at Athens, Greece. Please tell me exactly what information I must provide you in order to recieve the new cooler.

If you cannot send it to me, then tell me what other way I have to obtain it. Please note that I cannot travel abroad.

Allow me to make one more request. Since I can't change the new cooler myself, I am relying to the store that I bought the mother (store's name is "Plaisio", which claims to be the biggest ASUS retailer in Greece) to make the cooler replace for me. However, they will be willing to make the change (without me loosing my repair-and-replace Guarantee) only if I provide them with sufficient evidence that you, ASUS Europe, is endorsing such a change at the chipset cooler. I am not sure if your reply to my e-mail will convince them. Is there an official anouncement or document that I can point them to, in order to get them convinced?

Thank you for your time.

Τι γνώμη έχετε;

Edit:

Αυτό είναι το Link για να τους στείλω e-mail: http://vip.asus.com/eservice/techserv.aspx ;

RMA : Return Merchandise Authorization...επιστρέφεις το προϊόν εκεί που το αγόρασες και σου δίνουν καινούριο, ξέρεις τη διαδικασία...

Καλά τους τα λες :D , το θέμα είναι να σου απαντήσουν κιόλας...δοκίμασε και το τηλ. που ποσταρε ο mariosalice στην προηγούμενη σελίδα του topic, καλό μου φαίνεται!

Μιλάμε για απίστευτα "ψεύτικο" fan πάντως (το ξέρω οτι τα εχουμε πει χίλιες φορές, απλά μου αρέσει να κλαίγομαι), μόλις το ξεβίδωσα και το έπιασα στα χέρια μου έμεινα :confused:

Εγώ ξεβίδωσα το μαμίσιο με ενα πολυ λεπτό κατσαβιδι (δεν χρειάζεται να ξηλώσετε την μητρική, χαλαρά), έπιασα ενα Papst 40mm από εναν Pentium MMX που βολόδερνε σπίτι, το βίδωσα πάνω στην ψύκτρα, έπιασε μια χαρά, 6500rpm δουλεύει (η ετσι λέει τουλάχιστον), ολα καλά, όλα ανθηρά...

Αν και τώρα με τις ζέστες που βαράει και 60 βαθμούς to NF4, μάλλον πάμε γι'άλλα :devil:

Με το papst και με μαμά ψύκτρα σου ανεβάζει 60 βαθμούς μετρημένους με θερμόμετρο; Περίμενα κάτι καλύτερο από αυτή τη λύση. Η μαμά ψύκτρα με μαμά ανεμιστήράκι δηλαδή πόση θερμοκρασία ανεβάζει στη βάση τώρα με τις ζέστες; Το μέτρησες πριν αλλάξεις το ανεμιστηράκι για να έχει ένα μέτρο σύγκρισης;

Εμένα με 5άρι ανεμιστηράκι στα 3800 που φυσάει την Zalman από το δεξί πλάι μου δείχνει 34 βαθμούς στη βάση με internet και 40 στα παιχνίδια. Έχω κάνει μια πατέντα για να πιάσει το 5άρι ανεμιστηράκι με δύο μόνο μακριές βίδες που πιάνουν χαμηλά τη Zalman από πάνω και από κάτω και οχι ανάμεσα στα fins. Έχω βάλει παξιμάδια στις βίδες που γυρνώντας τα σφίγγει ο ανεμιστήρας. Χαλαρώνωντας λίγο τα παξιμάδια μπορώ να βγάλω τον ανεμιστήρα τραβώντας τον προς τα έξω.

Κοίταξε, 1ον έχω τη revision 1.0 μητρική, η ψύκτρα πιστεύω καταλαβαίνεις οτι δεν έχει καμία σχέση με τη δικιά σου της Zalman και 2ον το συγκεκριμένο Papst ήταν λύση ανάγκης για να γλιτώσω το νιιιιιιιιιιιι του μαμίσιου, δεν είναι κάτι το φοβερό γενικότερα (40mm fan $!@#$!). ’σε που ειναι έτσι η κατασκευή της ψύκτρας ώστε το Papst δεν ψύχει όπως θα έπρεπε (το έχω βιδώσει από πάνω βέβαια και χτυπάει τον αέρα στο "κενό")...η θερμοκρασία δεν είναι πάντα 60 βαθμοί, συνήθως μόνο όταν έχω τον Α64 στα 2531MHz και το δωμάτιο έχει γύρω στους 35+ (θέλω αρκουδίσιον!!!)...δεν είχα και το θερμόμετρο πριν την αλλαγή, οπότε δεν ξέρω τι γινόταν πριν. Αυτό που ξέρω είναι οτι η υδρόψυξη είναι στο δρόμο, οπότε θα ξεμπερδέψουμε με αυτά σύντομα - και θα πιαστούμε με άλλα, κλασικά!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.