spc Ιούνιος 21, 2005 #21 Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga το είδα στα μαγαζιά με χαλάει λίγο η ταινία,αν χρειαστεί θα βγαίνει/ξεκολλάει?όλες οι ταινίες βγαίνουν (ειδικά με λίγη βενζίνη είσαι ΟΚ) και καλό είναι έτσι κι αλλιώς να αντικατασταθεί από πάστα
DarkSaga Ιούνιος 21, 2005 #22 Ιούνιος 21, 2005 μάστορα τώρα σε έχασα.....αφού με την κόλλα στέκεται,έτσι δεν είναι?δεν είδα βίδες λαμάκια στήριξης κλπαμα την βγάλω προκαταβολικά θα την κρατάω εγώ στη θέση της?σόρρυ που στη λέω έχεις αγοράσει και το λάμπη αλλά....
spc Ιούνιος 21, 2005 #23 Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga μάστορα τώρα σε έχασα..... αφού με την κόλλα στέκεται,έτσι δεν είναι?δεν είδα βίδες λαμάκια στήριξης κλπ αμα την βγάλω προκαταβολικά θα την κρατάω εγώ στη θέση της? Μάστορα έχει απόλυτο δίκιο! Γράψε λάθος! Σε αυτήν την περίπτωση όμως, ποια είναι η ερώτηση; Να υποθέσω ότι μιλάς για εναλλακτικό τρόπο στήριξης; Αν ναι, τότε η απάντησή μου στέκει () Ταινίες σαν αυτή βρίσκεις και χύμα πάντως - αν είναι αυτό που ρωτάς. Αρχική απάντηση από DarkSagaσόρρυ που στη λέω έχεις αγοράσει και το λάμπη αλλά.... :rofl: (δεν πειράζει, απλώς θα σε κάνω ban λίγο νωρίτερα από μερικούς άλλους )
DarkSaga Ιούνιος 21, 2005 #24 Ιούνιος 21, 2005 λέω να το στηρίξω ως έχει προσωρινάαν μετά απο καιρό αναζητήσω τρόπο να το ξυλώσω για να επαναγκαθιδρύσω το μαμάRMA case η κάτι τέτοιο τι θα γίνει θα μπορώ?το να λούσω με βενζίνη το μητρική είναι βολικό αλλα για της πετάξω σπ'ιρτο όχι για RMA έτσι?με χαλάει και το χιλιόετρο καλώδιο που θα πρέπει να κόψω εμένα είναι δίπλα το NBconnectorαπο βδομάδας που επιστρέφω θα το δούμε στην πράξη.....
spc Ιούνιος 21, 2005 #25 Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 20:13] λέω να το στηρίξω ως έχει προσωρινάαν μετά απο καιρό αναζητήσω τρόπο να το ξυλώσω για να επαναγκαθιδρύσω το μαμάRMA case η κάτι τέτοιο τι θα γίνει θα μπορώ?το να λούσω με βενζίνη το μητρική είναι βολικό αλλα για της πετάξω σπ'ιρτο όχι για RMA έτσι?με χαλάει και το χιλιόετρο καλώδιο που θα πρέπει να κόψω εμένα είναι δίπλα το NBconnectorαπο βδομάδας που επιστρέφω θα το δούμε στην πράξη..... ναι, μπορείς άνετααπλώς το ξεκολλάς και με λίγο οινόπνευμα ή βενζίνη (καθαρή) σε μία μπατονέτα (άνευ σπίρτου) καθάρισες (σημείωσε αν θες και αυτή την σελίδα για περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά για rma: www.rma_for_smokers.gr )
mariosalice Ιούνιος 22, 2005 #26 Ιούνιος 22, 2005 http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=160&cat=46&page=1
yoda_ Ιούνιος 26, 2005 #27 Ιούνιος 26, 2005 Γιατί δε βάζεις μια παθητική ψύξη της zalman? Πιστεύω είναι η καλύτερη λύση. Θερμοκρασίες ενοείται δεν κοιτάμε τη βλακεία της Asus γιατί απλά δε δείχνει τη θερμοκρασία του chipset αν είναι να καεί μην ανησυχείς θα καεί...
spc Ιούνιος 26, 2005 #28 Ιούνιος 26, 2005 Αρχική απάντηση από yoda_ Γιατί δε βάζεις μια παθητική ψύξη της zalman? υπάρχει πρόβλημα ύψους λόγω μικρής απόστασης και θέσης σε σχέση με τις vga (aka sli κλπ)
mariosalice Ιούνιος 26, 2005 #29 Ιούνιος 26, 2005 Η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου είναι να αφήσεις τη μαμίσια ψύκτρα και να αλλάξεις μόνο τον ανεμιστήρα με έναν αθόρυβο 4cm. Με κατάλληλες λεπτές βιδούλες βιδώνεται πάνω στην ψύκτρα της ASUS.
Stilewag Ιούνιος 26, 2005 #30 Ιούνιος 26, 2005 Αρχική απάντηση από georgeadams [02-06-2005 10:03] Ναι, αλλά το chipset cooler στα nF4 είναι πολύ κοντά στην κάρτα γραφικών και είναι πραγματικός μπελάς να βρεις κάποιο άλλο (καλό) που να χωράει εκεί χωρίς (μεγάλες) πατέντες... Σε όλες τις motherboard με nForce4; Είναι δυνατόν να αλάξω την motherboard, και σκέυτομαι να πάρω MSI... Αρχική απάντηση από DuKe [02-06-2005 13:18] κανένα waterblock?? για dfi βασικα θέλω αλλα λογικά θα είναι κοινό το πρόβλημα κουτή ερώτηση, αλλά τι είναι το waterblock; Αρχική απάντηση από Stratos [21-06-2005 08:22] Και εντελως ενημερωρικα, υπαρχει(και στην ελληνικη αγορα)block DangerDen ειδικα για αυτο το Board. επίσης, το DangerDen είναι σχετικό με το "waterblock";
Stilewag Ιούνιος 26, 2005 #31 Ιούνιος 26, 2005 Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω την motherboard εδώ και 2 μήνες. Το δικό μου ανεμιστηράκι δουλεύει στις 9926-10546 στροφές!Πολύ θόρυβος.. Νόμιζα στην αρχή πως ήταν η VGA, αλλά ήταν τελικα το cooler του nForce4. Κάποια στιγμή το PC έκανε επανεκινήσεις (όπως όταν πατάμε το reset). Όταν άνοιξα το κουτί, είδα πως το ανεμιστηράκι έκανε 1-2 στροφές το δευτερόλεπτο!Στο Πλαίσιο δεν το εντοπίσανε. Μόνη λύση να το αλάξω. Έχω βρεί αυτό εδώ της Spire: http://www.spire-coolers.com/hdd.asp?ProdID=14 ... κοστίζει περίπου 7 eΤο έχει δοκιμάσει κάποιος; Είναι η Spire έμπιστη εταιρία;Eπίσης βρίκα ένα Ζalman με παθητική ψήξη, αλλά φοβάμαι να το χρησιμοποιήσω..Πρέπει να έιναι ένα από αυτά τα 2: http://www.zalman.co.kr/eng/product/code_list.asp?code=014Επίσης.. Θα μπορούσε αυτή η extra θερμοκρασία να κάνει μικρίνει την διάρκεια ζωης του nForce4, ή και να μειώσει τις αποδώσεις του;
mariosalice Ιούνιος 27, 2005 #32 Ιούνιος 27, 2005 Η παθητική ψύκτρα Zalman μόνη της δεν μπορεί να ψύξει ικανοποιητικά το Nforce4 όταν είναι υπερχρονισμένος ο επεξεργαστής. Χρειάζεται και αυτή ανεμιστηράκι που το βάζουμε στο πλάι. Οριακά κάνει δουλειά χωρίς ανεμιστήρα το καλοκαίρι και είναι τρομερή όταν μπει ένας εντελώς αθόρυβος ανεμιστήρας πάνω. Η ASUS δίνει μέσω RMA το καινούργιο ανεμιστηράκι στην Αμερική (μεταξύ μας δεν αξίζει τον κόπο). Υπάρχουν πολλά τεσσάρια ανεμιστηράκια στην αγορά με τρια καλώδια και σχετικά χαμηλές στροφές. Πήγαινε μια βόλτα Στουρνάρη. Δες πχ για Akasa
Stilewag Ιούνιος 27, 2005 #33 Ιούνιος 27, 2005 Δυστυχώς τα μόνα που βρήκα ήταν αυτά τα δύο (που έδωσα links). Δεν κάνω overclocking αλλά νοιώθω κάπως άβολα να έχω παθητική ψήκτρα. Το κατάστημα δέχτηκε να μου την αλάξει "προαιρετικά".. άραγε θα έχει η άλλη motherboard το καινούριο ανεμιστηράκι; Αν έχεις υπ'οψην σου ένα κατάστημα που να πουλάει καλές ψήκτρες, πες το μου. Διότι αλλιώς θα πρέπει να βολευτώ με αυτήν την Spire.
mariosalice Ιούνιος 27, 2005 #34 Ιούνιος 27, 2005 ’λλαξε μόνο τον ανεμιστήρα. Όχι την ψύκτρα. Βάλε πάνω ένα τεσσάρι. Η ψύκτρα Spire που λες είναι πολύ χειρότερη από τη μαμίσια. Μπορείς όμως να την αγοράσεις και να χρησιμοποιήσεις τις βίδες και τον ανεμιστήρα που έχει (όχι την ψύκτρα). Στο δικό μου έχω την μπλε Zalman ZM-NB47J. Παλιότερα την είχα χωρίς ανεμιστήρα. Δούλευε μια χαρά αλλά ζεσταινόταν πολύ με τα παιχνίδια και έφτανε τους 50 βαθμούς. Έβαλα πάνω ένα ανεμιστηράκι σε μισές στροφές και τώρα δεν ανεβαίνει πάνω από 40.
Stilewag Ιούνιος 27, 2005 #35 Ιούνιος 27, 2005 Ο ανεμιστήρας αυτής της Spire ψήκτρας, δεν μπορέι να δέσει πάνω στην μαμά-ψήκτρα της ASUS.Δεν μπόρεσα να βρω μόνο ανεμιστήρα. Αυτήν την Zalman βρήκα και εγώ: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=71&code=014Τι ανεμιστήρα έβαλες πάνω; Μπορείς να δειξεις φωτογραφίες;Νομίζω πως η θερμοκρασία που δείχνει το BIOS και το ASUS-Probe δεν είναι κατευθείαν από το chipset. Αυτήν την στιγμή λέει 33 για το chipset, και αυτό διότι έχω ανοίξει το κουτί, και έχω βάλει τον ανεμιστήρα του σπιτιού να το χτυπάει στο πλαϊ. Στο σημείο του nForcr4, κάνει ένα θερμό "κύκλωμα" αέρα, διότι η VGA στέλνει τον ζεστό αέρα πάνω στο chipset. Όταν ακουμπάω το chipset δεν μου "καίει" το χέρι, και εκτιμώ πως η θερμοκρασία του chipset είναι περίπου 37-40 βαθμούς, ενώ στο δωμάτιο είναι 30-31.
mariosalice Ιούνιος 27, 2005 #36 Ιούνιος 27, 2005 Με το χέρι τα έβλεπα κι εγώ αρχικά. Έχω όμως και θερμόμετρο στη βάση της ψύκτρας. Δεν θυμάμαι η μαμίσια ψύκτρα αν ζεσταινόταν και πόσο. Το μόνο που θυμάμαι είναι οτι ο θόρυβος ήταν απαράδεκτος. Η θερμοκρασία που δείχνει το ASUS probe δεν είναι του Nforce4. Ούτε στιγμή μην το επιστευτείς. Βάλε να παίξεις ένα παιχνίδι με απαιτήσεις όπως το boiling point ή το Half Life 2 και πιάσε την ψύκτρα. Κάνε το ίδιο με κλειστό κουτί και αν μπορείς να βάλεις και ένα θερμόμετρο πάνω ακόμα καλύτερα. Γράψε μου τις εντυπώσεις σου. Θα τις έχεις κι εσύ να τις θυμάσαι για να συγκρίνεις τη νέα σου λύση. Δες και αυτό. http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=208210#post208210Σε αυτή τη φωτογραφία δεν είχα ακόμα βάλει το Zalman για VGA ούτε το ανεμιστηράκι για το zalman του Nforce4.Για ανεμιστήρα πρότεινα τον akasa αλλά υπάρχουν πολλές μάρκες στην αγορά. Αυτή είναι η απλούστερη λύση. Κάνε μια βόλτα και τα ξαναλέμε.
Stilewag Ιούνιος 30, 2005 #37 Ιούνιος 30, 2005 Για να δω αν κατάάβα καλά: αγοράζω την μπλε Zalman ZM-NB47J και μετά βάζω πάνω ένα Akasa; Δεν έχω (ούτε σκοπέυω) να υπερχρονήσω (overclocking) τίποτα μέσα στο PC. Αν δεν βρώ κάτι να κολήσω πάνω στο Zalman, να το βάλω μόνο του; Θά είναι αρκετό δίχως overclocking;Μήπως υπάρχει κάποιο Zalman που να έχει ενεργητική ψήξη; (εγώ δεν έχω βρει κάποιο, αλλά ίσως να μην έψαξα καλά)
mariosalice Ιούνιος 30, 2005 #38 Ιούνιος 30, 2005 Δεν είναι απαραίτητο το ανεμιστηράκι αν δεν υπερχρονίσεις τον επεξεργαστή. Ακόμα και με υπερχρονισμό δουλεύει μια χαρά.Η απλούστερη όμως λύση είναι να αλλάξεις το ανεμιστηράκι στην υπάρχουσα ψύκτρα.
mariosalice Ιούλιος 9, 2005 #39 Ιούλιος 9, 2005 Πάρε τηλέφωνο την υποστήριξη της ASUS για RMA 1-510-739-3777 και πες"I have an ASUS A8N-SLI deluxe mobo and my nortbridge fan is screeming". Δεν θα σου κάνουν άλλες ερωτήσεις. Μόνο τη διεύθυνσή σου θα ρωτήσουν και θα σου στείλουν την καινούργια ψύκτρα που έχει ένα πολύ καλό και αθόρυβο ανεμιστηράκι στις 5000 στροφές.
Stilewag Ιούλιος 9, 2005 #40 Ιούλιος 9, 2005 !!! ευχαριστώ Mariosalice ...Είναι στην Αμερική ή Αγγλιά; Και θα το στείλουν Ελλάδα; Ποιές ώρες δέχονται τηλεφωνήματα; Τι χρέωση έχει; Μήπως υπάρχει διαθέσιμο e-mail address που μπορώ να τους στείλω; Αν είναι επίσημο, τότε να πάω να τηλεφωνήσω από το Πλαίσιο, έτσι ώστε να αναλάβουν εκείνοι και την τοποθέτηση. Βέβαια, αν υπάρχει κάποια ανακοίνωση σε κάποιο site (και κατα προτήμιση Ευρωπαϊκό ζητούν οι άνθρωποι του Πλαισιού) θα είναι ακόμα καλύτερα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.