Jump to content

Αγορά TFT

kunoobidi

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αγοράσω TFT 19'' με όριο τα 350Ε, μόνο που δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά να προσέξω. Υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν οριακά 16 ms απόκριση για αποφυγή ghosting αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που στην πράξη το φαινόμεο αυτό εμφανίζεται. Έχω καταλήξει στην Fujitsu-Siemens (Infoshop 305E) η οποία έχει καλήτιμή για RT 16 ms και βασική ανάλυση 1280Χ1024@85Hz

Βασικά ... εγώ όταν αγόρασα την δική μου ΤΦΤ (17" LOC ΤΕΛΕΙΑ, αν εξαιρέσουμε 1 μονίμως κόκκινο pixel που πλέον δεν με ενοχλεί καθόλου πια :p) , είχα πάει στο ΠΛΑΙΣΙΟ που έχει καμιά δεκαριά αναμένες.

Έκανα το εξής: Καθόμουνα κανένα 10' μπροστά στην καθεμιά, μέχρι να βγάλω άκρη

Δηλ. σου λέω ότι σαφώς υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προσέξεις, αλλά πέρα από το κομμάτι της πλήρης θεωρείας, δοκίμασέ την με ... τα μάτια σου :p

’λλωστε ολωνών τα μάτια είναι διαφορετικά, και θα μπορούσε άλλη να βολεύει εσένα και άλλη κάποιον 3ο

Νομιζω οτι σε αυτα τα λεφτα η LG δεν παιζεται...

12 ms εχει και τα χρωματα της τελικα ετσι οπως την ειδα εγω ειναι μια χαρα..η τουλαχιστον το δικο μου ματι δεν καταλαβε διαφορα.Ισως αν την εβαζα διπλα διπλα με μια CRT να καταλαβαινα...

• 3 weeks later...

Πάντως ο χρόνος απόκρισης είναι το δέλεαρ για να αγοραστεί μία οθόνη. Μετά ομως από ένα συγκριτικό τέστ που είδα στο PC WORLD καμία μα καμία οθόνη δεν ανταποκρινότανε στους ονομαστικούς χρόνους απόκρισης που έδινε η εταιρεία. Σημειωση ότι κοντά στους χρόνους αυτούς ελαφρώς προς το χειρότερό ήταν οι οθόνες της ΕΙΖΟ σκέψου για της υπόλοιπες. Οσο για οθόνες εγώ θα προτείμούσα μια SAMSUNG.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

Νομιζω οτι σε αυτα τα λεφτα η LG δεν παιζεται...

12 ms εχει και τα χρωματα της τελικα ετσι οπως την ειδα εγω ειναι μια χαρα..η τουλαχιστον το δικο μου ματι δεν καταλαβε διαφορα.Ισως αν την εβαζα διπλα διπλα με μια CRT να καταλαβαινα...

άσε που είναι και zero pixel.... η LG και οι Belinea, EIZO, κάποιες Philips...

φίλε βάλε λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη και πάρε μία ΕΙΖΟ L767 19'' , γιατί πρόκειται για τα μάτια μας και όχι για ομορφιά-απόδοση σε παιχνίδια-DVD ! δουλεύω 8 ώρες CAD καθημερινά και το μεσημέρι τα μάτια μου έχουν φυσιολογικό χρώμα και όχι του Δράκουλα όπως πρίν με ΕΙΖΟ CRT 21''. Η οθόνη είναι άπαιχτη σε όλες τις συνθήκες!

(σσ: άρχισα να δουλεύω κανονικά μετά από εγχείρηση Laser μυωπίας ενώ σπίτι μου δεν μπορούσα να δω ούτε τηλεόραση ακόμα)

Αρχική απάντηση από kreach [27-05-2005 23:44]

είχα πάει στο ΠΛΑΙΣΙΟ που έχει καμιά δεκαριά αναμένες.

Έκανα το εξής: Καθόμουνα κανένα 10' μπροστά στην καθεμιά, μέχρι να βγάλω άκρη

Δηλ. σου λέω ότι σαφώς υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προσέξεις, αλλά πέρα από το κομμάτι της πλήρης θεωρείας, δοκίμασέ την με ... τα μάτια σου :p

Συγγνώμη, αλλά αυτή η τακτική είναι πέρα για πέρα άκυρη...

Πώς μπορείς να κρίνεις μια οθόνη όταν όλες μα ΌΛΕΣ συνδέονται πάνω σε ένα και μοναδικό splitter με αυτό να σημαίνει τον ΑΠΕΙΡΟ θόρυβο, πράγμα που φένεται και στις ίδιες τις οθόνες! Η θολούρα έχει χάσει το νόημα της σε αυτές τις οθόνες, οι σκιές στα γράμματα και στα εικονίδια δεν είναι πλέον σκιές, είναι μετατοπισμένα πιστά αντίγραφα των αρχικών εικονιδίων!

’σε που είναι αλλού γι'αλλού ρυθμισμένες... Αν τις κοιτάς δηλαδή και βγάλεις μια υποτυπώδη κατάταξη για το ποιά είναι καλύτερη (τρόπος του λέγειν, γιατί όλες φένονται απαίσιες όταν ένα σήμα οδηγεί 50 οθόνες), και μετά παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις της κάθε μίας, η κατάταξή σου μπορεί να... αντιστραφεί πλήρως!

Για να μη μιλήσουμε για τους άλλους τους άκυρους σε άλλα μαγαζιά που πετάνε στο ίδιο splitter και CRT και TFT και φυσικά όλες έχουν ρυθμιστεί σε μία και μοναδική ανάλυση. Έτσι βλέπεις 17άρες και 19άρες TFT στα 1024x768. Πώς ακριβώς θα τις κρίνει κάποιος αυτές?

Αρχική απάντηση από Neted

Συγγνώμη, αλλά αυτή η τακτική είναι πέρα για πέρα άκυρη...

Πώς μπορείς να κρίνεις μια οθόνη όταν όλες μα ΌΛΕΣ συνδέονται πάνω σε ένα και μοναδικό splitter με αυτό να σημαίνει τον ΑΠΕΙΡΟ θόρυβο, πράγμα που φένεται και στις ίδιες τις οθόνες! Η θολούρα έχει χάσει το νόημα της σε αυτές τις οθόνες, οι σκιές στα γράμματα και στα εικονίδια δεν είναι πλέον σκιές, είναι μετατοπισμένα πιστά αντίγραφα των αρχικών εικονιδίων!

’σε που είναι αλλού γι'αλλού ρυθμισμένες... Αν τις κοιτάς δηλαδή και βγάλεις μια υποτυπώδη κατάταξη για το ποιά είναι καλύτερη (τρόπος του λέγειν, γιατί όλες φένονται απαίσιες όταν ένα σήμα οδηγεί 50 οθόνες), και μετά παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις της κάθε μίας, η κατάταξή σου μπορεί να... αντιστραφεί πλήρως!

Για να μη μιλήσουμε για τους άλλους τους άκυρους σε άλλα μαγαζιά που πετάνε στο ίδιο splitter και CRT και TFT και φυσικά όλες έχουν ρυθμιστεί σε μία και μοναδική ανάλυση(αφού οδηγούνται από μία κάρτα). Έτσι βλέπεις 17άρες και 19άρες TFT στα 1024x768. Πώς ακριβώς θα τις κρίνει κάποιος αυτές?

Τι να σου πω ....

Παρόλαυτά, το γεγονός ότι κάποιες οθόνες (με τις συνθήκες αυτές) δεν ενοχλούν τα μάτια, υποθέτω ότι δηλώνει ότι σε κανονικές συνθήκες θα πετάνε !

Για παράδειγμα αγόρασα μια ΛΟC 17" από το Πλαίσιο. Στο μαγαζί δεν με ενόχλησε καθόλου τα μάτια όμοια και σπίτι μου. Η οθόνη αυτή, αν εξαιρέσουμε ένα μονίμως κόκκινο pixel, τα λέει τα λεφτά της.

* Το θέμα του καμμένου pixel το έχω αναλύσει και σε άλλα threads. Πολύ απλά την δοκιμάζεις επιτόπου στο μαγαζί, διότι μετά δεν την δέχονται πίσω.

Αρχική απάντηση από kreach

* Το θέμα του καμμένου pixel το έχω αναλύσει και σε άλλα threads. Πολύ απλά την δοκιμάζεις επιτόπου στο μαγαζί, διότι μετά δεν την δέχονται πίσω.

Ποιο μαγαζί δέχεται να σου ανοίξει οθόνη του κουτιου και να στην δοκιμάσει για καμένα pixel; Πειτε και σε μας ρε παιδιά, να ξέρουμε...

Αρχική απάντηση από sa1901

Ποιο μαγαζί δέχεται να σου ανοίξει οθόνη του κουτιου και να στην δοκιμάσει για καμένα pixel; Πειτε και σε μας ρε παιδιά, να ξέρουμε...

όχι μόνο αυτό.. άν η οθόνη που διαλέγεις δεν είναι 0 pixel τότε τί θα την κάνει το μαγαζί την οθόνη? θα την φάει? Η θα την δώσει σε άλλον ανοιγμένη? ποιός θα πάρει ανοιγμένη οθόνη? Αν είναι 0 pixel τότε αλλάζει το πράγμα.. ναι, να στην ανοίξω να την δείς και άν έχει καμένο pixel να περιμένεις πότε θα γίνει η αντικατάσταση on-site ....

Aυτό ακριβώς εννοώ. Αφού οι εταιρείες συνήθως δεν δίνουν 0 pixel. Τι θα τις κάνουν μετά τις ανοιγμένες οθόνες;

Στο εξωτερικό πάντως κάνουν τέτοιον έλεγχο, αν το ζητήσεις, με 20-30 ανάλογα το μαγαζί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.