Jump to content

P4C-800-E DLX Και ο κακός Δράκος BIOS

overvolt

Recommended Posts

Η απαντηση ειναι απλη .

Αμα ειναι καλες, επρεπε τουλαχιστον να πιανουν τα δικα μου νουμερα.

Και φαντασου τωρα οτι στα 200 , ειμαι στα 2.8 GHz !!

Εαν ειχα 3.2 GHz, τα νουμερα θα ηταν ακομα μεγαλυτερα .

Ελπιζω οτι εχεις βαλει στο Βιος το TURBO ΑΝΟΙΧΤΟ στα 200FSB .. & accelaretion Mode ENABLE !!

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Psychokiller [Σήμερα, στις 01:31]

Τελικά το αυτό^^^ το δοκίμασες?

:D :D :D :D

ASUS P4C800-E Deluxe - Bios 1023.001 Βeta - S.O.S

Απίστευτο !! και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ !!!??

Αληθινό ΣΟΚ και δέος ,μόνο έτσι μπορώ να περιγράψω τις αλλαγές που είδα με τα μάτια μου , στο τελευταίο BIOS 1023.001 ΒΕΤΑ, για την ηρωική P4C800-E DELUXE , θεμέλιο επιδόσεων για πολλούς με υπέρ-πλούσιο εξοπλισμό .

Να πάμε στο ψητό ..

Επανάσταση μπορώ να πω , είναι η προσπάθεια της ASUS , αλλά και τα πρώτα δείγματα επιτυχίας στο να σταθεροποιηθούν τα ΒΟΛΤ του πύρινα του επεξεργαστή . ( Πάντοτε σιωπηλά)

Ναι καλά διαβάσατε να σταθεροποιηθούν τα ΒΟΛΤ του πύρινα του επεξεργαστή . ( Βλέπε Over voltage Droop )

Το Νέο BIOS 1023.001 ΒΕΤΑ τα καταφέρνει υπέροχα στο να κολλάει τα ΒΟΛΤ του πύρινα του επεξεργαστή , στην ονομαστική τιμή που ορίζει ο χρήστης , και δεν επιτρέπει υπέρταση ούτε στο χιλιοστό, παραπάνω .

Ενώ επιτρέπει πτώση η να το πούμε διαφορετικά διακύμανση προς τα κάτω , η να το πούμε διαφορετικά ανοχές προς τα κάτω , της τάξης του 0.03 ( αναλόγως φορτίου) .

Η ένδειξη ΒΕΤΑ στην πράξη σημαίνει ότι .

Το BIOS μέχρι στιγμής διαχειρίζεται άψογα , όλες τις ρύθμισης ΒΟΛΤ του πύρινα του επεξεργαστή από 1.525 έως 1.600 σε Northwood ( έκανα δοκιμές μια - μια ).

Στις παραπάνω κλίμακες, π.χ . 1.600 1.700 οι οποίες δεν είναι φτιαγμένες ακόμα , η τάση κολλάει στα 1.570 .

Για τους ψαγμένους , θα αναφέρω ότι στα 1.700 επανήλθε κάπως ο Έλεγχος της τάσης , και κυμάνθηκε στα 1.640 1.600 ( Βλέπε ΒΕΤΑ ) χαχαχα .

Παραπάνω δεν δοκίμασα στον αγαπημένο μου 2.8G Northwood .

Ενώ, δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές στην πτώση επιδόσεων της μνήμης στις εναλλαγές Power saving modes , με το μηχάνημα πουσαρισμένο.

Αλλά και στην επαναφορά από Power saving mode , το ( CPU Core Volt ) Ήταν κολλημένο με LOGO , στην ονομαστική τιμή του .

Αποτέλεσμα στην πράξη , κατέβασα τον πουσαρισμένο P4 2.8 @ 3.4 από τα 1.550 στα 1.535 , και δεν κολλάει ,αλλά και γενικότερα δεν κουνιέται το μηχάνημα από θέμα σταθερότητας ούτε χιλιοστό σε full Load .

Με συνέπεια και 1 βαθμό κάτω στην θερμοκρασία CPU , σε full Load ..

Πραγματικά βρίσκομε σε μεγάλη έκπληξη , διότι αυτό που κάποιοι με ρίσκο και πατέντες κυνηγούσαν το έδωσε η ASUS με ένα απλό BIOS Upgrade !!

Έστω και ΒΕΤΑ .

Τα συγχαρητήρια μου Κυρία ASUS, εάν το είχατε πετύχει νωρίτερα ,δεν θα υπήρχε η περίπτωση , να έχει την ρετσινιά , αυτό το κατά τα άλλα καταπληκτικό motherboard , της τσουλήθρας , όσον αφορά την σταθερότητα του στα ΒΟΛΤ του επεξεργαστή , τα οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την σταθερότητα της λειτουργίας του επεξεργαστή, και κατά συνέπεια όλου του μηχανήματος .

Και μιλάω περισσότερο για τα πουσαρισμένα μηχανήματα , όπου οι ανοχές πρέπει να διατηρούνται στο δέκατο του χιλιοστού, για να μην έχουμε αστάθειες .

Με μια δόση υπέρ αισιοδοξίας θα πω ότι το BIOS 1023 σε κατάσταση FINAL , θα είναι ένα πραγματικό λουκούμι .

Ενώ και το 1023 ΒΕΤΑ , είναι απολύτως απαραίτητο για όλα τα P4C800-E DELUXE , δεν το συζητάω δηλαδή , το θέμα της αναγκαιότητας του.

Τώρα, θα ήθελα να το δοκιμάσετε και εσείς , έτσι ώστε να επιβεβαιώσετε τα αποτελέσματα μου . ( Σε συνεργασία με το πρόγραμμα Speed Fan για μόνιτορ )

Η μητρική μου είναι Ver 1.0 στον τομέα Bios ( δεν έχω δει Ver.2 ακόμα και ούτε πρόκειται) & Ver.2.0 στην πλακέτα .( Αναγράφετε κάτω δεξιά από το AGP slot)

Βοηθήστε λοιπών να κάνουμε μια λίστα με όλες τις μητρικές που πραγματικά ευνοούνται από το νέο BIOS , P4C / P4P κλπ.

Για το ΒΕΤΑ ΒΙΟS , και επιπλεων συζητιση γραφετε εδω !!

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=17255

οι μνημες φιλε μου ειναι κπολυ καλες και εχω τα προαναφερομενα ενεργοποιημενα. θα δοκιμασω ομως και το καινουριο bios και θα δουμε...

Ευχαριστως να συμμετασχω στις δοκιμες του bios, αλλα δεν εχω το P4C800, απλα σκεφτομουν να το παρω εαν αλλαξω μητρικη. Μεχρι τοτε..... θα βλεπω πως τα πατε οι υπολοιποι. ;)

Δεω νομιζω οτι ειναι διαθεσιμο ποια , τουλαχιστων στην Ελλαδα ..

Σιγουρα υπαρχει ενα κοματι στον ΒΟΛΟ , στα 200Ευρο .

τελικα τζιφος...παλι τα ιδια νουμερα μου δινει!τι να φταιει...?

overvolt, πως καταλαβες οτι τα volt ειναι πιο σταθερα?εγω το εχω στα 1,565 και στο bios,εκει που βλεπεις ολα τα volt, μου δειχνει λιγοτερο...εσυ απο που το καταλαβες?

Κατεβασε το Speedfan προγραμα , ειναι το πιο καλυτερο σε ακριβεια, που υπαρχει .

Και διαβασε στο Νεο θεμα για το ΒΙΟΣ , τις συμβουλες μου γενικοτερα .

Αρχική απάντηση από overvolt

Δεω νομιζω οτι ειναι διαθεσιμο ποια , τουλαχιστων στην Ελλαδα ..

Σιγουρα υπαρχει ενα κοματι στον ΒΟΛΟ , στα 200Ευρο .

Βασικα σκεφτομουν για μεταχειρισμενο, αν καποια στιγμη δωσω το δικο μου. ;)

overvolt πως μετρας τα volt σε idle και full load, ελπιζω με πολυμετρο.

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 23:46]

overvolt πως μετρας τα volt σε idle και full load, ελπιζω με πολυμετρο.

Δεν καταλαβαινω την ερωτηση , τα βολτ ειναι απο τον σενσορα της μητρικης , οχι απο το τροφοδοτικο .

Το Speedfan διαβαζει με ακριβεια τον σενσορα , και αυτο ειναι αρκετο .

Εαν το τροφοδοτικο εδεινε κατευθειαν τα ρευματα με ενα σκετο καλωδιο στον επεξεργαστη , τοτε θα μετρουσα με πολυμετρο . :)

Το Speedfan διαβαζει με ακριβεια τον σενσορα , και αυτο ειναι αρκετο .

Θα σου προτεινα να ψαξεις να βρεις που μπορεις να μετρησεις με πολυμετρο πανω στη motherboard το VCore και να το μετρησεις απο εκει με πολυμετρο τοσο σε idle οσο και σε full load. ολα τα software που μετρανε τασεις κατα 99% λενε μπουρδες.

Ειναι τοσο επικυνδινο να μετρας το VCore στη μητρικη εν ωρα λειτουργειας , ομοιο με το να χαιδεβεις Ξυραφι .

Στη παραμικρη λαθος κινηση , μπορει ο ακροδεκτης να κανει βαχυκυκλωμα στο τυπωμενο , και παει η μητρικη την χασαμε !! :bye:

Ετσι πιστευω , για αυτο λοιπων και προτιμο το software , και ασ κανει και κανενα λαθακη, κανενας δεν ειναι τελειως , ουτε και τα πολυμετρα . :D

99% μπούρδες , , , 1% στην τύχη ... χαχαχα

Θυμάμαι κόλημα με το msi και το speedfan , , να λέει την 3.3 αρα συνέχεια απο 3.14 ώς 3.24 . . . Στα 3.7 απο το ocz έλεγε 3.45 . . .

κατα τ άλλα καλα.

Ειναι τοσο επικυνδινο να μετρας το VCore στη μητρικη εν ωρα λειτουργειας , ομοιο με το να χαιδεβεις Ξυραφι .

Στη παραμικρη λαθος κινηση , μπορει ο ακροδεκτης να κανει βαχυκυκλωμα στο τυπωμενο , και παει η μητρικη την χασαμε !! :bye:

Ετσι πιστευω , για αυτο λοιπων και προτιμο το software , και ασ κανει και κανενα λαθακη, κανενας δεν ειναι τελειως , ουτε και τα πολυμετρα . :D

δεν ειναι τοσο τραγικα, πολυ ευκολα μπορεις να μετρησεις.δεν σου ειπα να το κρατας κανα 10λεπτο

Μαλιστα ειναι πολυ πιο ευκολο απο το να καθεσε να γραφεις post σαν το #23 με ανακριβιες, γιατι ανακριβες ειναι το speedfan και μαλιστα σε τραγικο επιπεδο.

Αν θες το δοκιμαζεις

μπορεις να δεσεις με συρματακι απο μια καρτφιτσα στους ακροδεκτες. Δεν ειναι τοσο δυσκολο.

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Χθες, στις 00:46]

99% μπούρδες , , , 1% στην τύχη ... χαχαχα

Θυμάμαι κόλημα με το msi και το speedfan , , να λέει την 3.3 αρα συνέχεια απο 3.14 ώς 3.24 . . . Στα 3.7 απο το ocz έλεγε 3.45 . . .

κατα τ άλλα καλα.

:D :D

Και εμεις ειχαμε το 865P Neo2 , Το CoreCell , λεει οτι θελει , ενας λογος ακομα να νοιωθω απολυτα ευτιχησμενος με το ASUS . ;)

Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 00:54]

δεν ειναι τοσο τραγικα, πολυ ευκολα μπορεις να μετρησεις.δεν σου ειπα να το κρατας κανα 10λεπτο

Μαλιστα ειναι πολυ πιο ευκολο απο το να καθεσε να γραφεις post σαν το #23 με ανακριβιες, γιατι ανακριβες ειναι το speedfan και μαλιστα σε τραγικο επιπεδο.

Αν θες το δοκιμαζεις

Ok Φιλε , δεν θα προσπαθισω να σου αλλαξω γνωμη ...

Οσο για το πολυμετρο , το να μετρησω τα βολτ απο τα FET, δεν μου λεει τιποτα, αυτο που θα ηθελα να μετρησω αλλα δεν γινετε, τουλαχιστον ευκολα , ειναι τα βολτ στα ποδια του επεγεργαστη επανω στο socket 478 , για να δω τη φτανει μεχρι εκει , τελικα.

Οπως και να εχει , σε ακουσα , απλα δεν συμφωνω.

Οσο για της μετρησεις επανω στο τυπωμενο , η γνωμη μου ειναι να αποφεύγωνται για λογους ασφαλείας .

και η επαφή με το πληκτρολόγιο καλό είναι να αποφεύγεται , προκαλεί τενοντίτιδα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.