Jump to content

P4C-800-E DLX Και ο κακός Δράκος BIOS

overvolt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το περίεργο πρόβλημα φάνηκε έπειτα από αρκετή παρατήρηση και επαναλαμβάνετε .

Συγκεκριμένα, το γνωστό διαγνωστικό πρόγραμμα AIDA η Everest , διαθέτη την κατά εμένα μοναδική μέτρηση ταχύτητας της DDR, στην εγγραφή ( write) MB/s .

Η συγκεκριμένη μητρική στα 200FSB με P4 2.8,δίνει αρκετά υψηλά νούμερα όπως

5300 MB/s (read)

2334 MB/s ( write)

69 ms Memory Latency

Το πρόβλημα είναι το εξής , κάθε φορά που το μηχάνημα χρησιμοποιεί Sleep Mode η Hibernate mode , Η μέτρηση της μνήμης (στο διαγνωστικό) πέφτει , και βέβαια πέφτει αρκετά .

Βέβαια δεν είμαι κανένας περίεργος , ώστε να απασχολήσω την κοινή γνώμη για μια μικρή διάφορα .

Το μηχάνημα πέφτει :

5024 MB/s (read)

1880 MB/s ( write)

81 ms Memory Latency

Και βέβαια η συμπεριφορά του γίνετε λιγάκι πιο βαρεία , αλλά όχι και προβληματική !! , και ο μόνος τρόπος για επαναφορά σε πλήρη ταχύτητα είναι η επανεκκίνηση .

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω , είναι το εξής παραμυθάκι .

Όταν το μηχάνημα πέσει σε κάποια ( Power Save Mode ), τότε κατά την αποκατάσταση σε κανονική λειτουργία το BIOS ξεχνάει να επαναφέρει κάποιες ρυθμίσεις , πιθανώς , κάποια latency του Ι875 η κάποιο εσωτερικό Refresh Time, της μνήμης, η το Turbo ? .

Είμαι έτοιμος να γράψω ένα Email στην ASUS , αλλά θα ήθελα πρώτα να βεβαιωθώ ότι συμβαίνει και σε άλλους .

Εάν κάποιος δεν βαριέται να κάνει την δοκιμή , ας γράψει τη συμβαίνει στο δικό του μηχάνημα ( Προσοχή η δοκιμή πρέπει να γίνει στα Default 200FSB με Dual-Channel και με όλες τις Performance mode ανοιχτές, MAT & Turbo ).

Αντίστοιχα , εάν το μηχάνημα είναι πουσαρισμένο , με κλειστό το Turbo στο BIOS ,

Δεν προβληματίζετε από την εναλλαγή , καταστάσεων Sleep Mode η Hibernate mode .

Bios Ver. 1021 Final .

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

ναι και σε μενα υπαρχει αυτο το προβλημα!οταν εβαλα αυτη την εκδοση του bios παγωνε στην καταμετρηση μνημης.δεν υπηρχε συνεχεια .ετσι εβαλα παλι τον 19

Το 19 !! , δεν το εχω πια , θα ψαξω να το ξαναβρω ...

Δυστυχώς ακόμα και η αλλαγή Βίος σε 19 , δεν διόρθωσε την πτώση της μνήμης .

Και βέβαια , είμαστε πάλι στην αρχή , ψάχνοντας για νέα λύση .

πως εβαλες το 1021?με το afudos?εγω βασικα δεν μπορω να φτιαξω δισκετα εκκινησης.

το manual αναφερεται σην επιλογη για δημιουργια μεσω της προσθαφαιρεσης προγ. στα windows 98.στα xp πως μπορω να φτιαξω μια?

Αρχική απάντηση από johngamer [Σήμερα, στις 16:16]

αμα το βαλω με το alt+f2 στην αρχη?καλα ειναι?

\

εγω έτσι το ειχα βάλει και είχα πρόβλημα δεν έπαιρνε τις αλλαγες από Bios ...δοκιμασε και έτσι σε άλλους δουλεψε......... πιο σιγουρα ομως με asus update!

στο bios, στην επιλογη DRAM burst length, ποια ειναι η επιλογη με τις καλυτερες επιδοσεις?

8 ή 4?

δοκιμασα το aida και παιρνω 5229mb read και 2122mb write στα 236Mhz fsb 3,78ghz(p4 3.2C) γιατι ειναι τοσο λιγο?μηπως αυτο ειναι κανονικο και το δικο σου overvolt ειναι καποιο λαθος?μπορει κανεις να δοκιμασει το τεστ και να μας πει τα δικα του αποτελεσματα?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ναι αλλα πηρα μια τυπικη απαντηση , να αλλαξω λεει θεση στης μνημες , η να δοκιμασω αλλες μνημες , ετσι μου ειπαν απο την ΚΙΝΑ .

Εγω τους ειπα να μεταβηβασουν το θεμα στους BIOS Developers ..

Προς το παρων εχω το τελευτεο Νεο Βιος 1022.03

Το προβλημα υπαρχει , αλλα το μηχανιμα δεν εχει προβλημα γενικοτερα ..

Το καλο ειναι οτι η ASUS ακομα κανει αναβαθμησεις στο BIOS , και ετσι ακομα υπαρχει ελπιδα , για να εχουμε καποια στιγμη το τελειο BIOS .. ;)

εμενα γιατι λες να βγαζει τοσο μικρα νουμερα?ακομα και με πιο πειραγμενες συχνοτητες!

Αρχική απάντηση από johngamer [Σήμερα, στις 01:38]

εμενα γιατι λες να βγαζει τοσο μικρα νουμερα?ακομα και με πιο πειραγμενες συχνοτητες!

Δωσε μας περισοτερες λεπτωμερειες , δεν ειμαστε και μαγοι :D

Τι μνημες εχεις ? FSB κλπ ...

Εαν συγκρινεις τα δικα μου νουμερα στα 200FSB ,με τα δικα σου ..

Και θεωρεις οτι τα δικα σου ειναι λιγοτερα ..

Τοτε σιγουρα εχεις δικιο , διοτι οι μνημες μου κοστιζουν 300 Ευρω, και οπως και να εχει ειναι κορυφεας ποιοτητας, αλλα και 2-2-2-5.

Για πανω απο τα 200 , τα πραγματα αλλαζουν προς το καλυτερο , αλλα βεβαια εκει μετρανε πολλες λεπτομερειες , δηλαδη το συνολο ( μητρικη - επεξεργαστης & μνημες & ΒΙΟs ) .

Ξερω οτι δεν σε βοηθαω πολυ , απλα σου δινω την εικονα .

οι δικες μου κοστιζουν (τωρα) 130ευρω οι 2*256(kit) εγω εχω τεσσερις απο 256.ειναι απο τις καλυτερες αν οχι οι καλυτερες της κατηγοριας.και αφου εχυομε την ιδια μητρικη(hello?)

cpu 3,2 northwood 800αρης.bioς εχω το 1021.λοιπον?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.