Jump to content

Backup for win xp

Τζώρτζης

Recommended Posts

Έπειτα από έναν Γογοθά που τράβηξα,3 φορμάτ σε 36 ώρες με επανεγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων..,αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ,που να κάνει πραγματικά τη δουλειά του,για backup του υπολογιστή έτσι ώστε σε περίπτωση που

-Δεν ανοίγει το pc

-Τρώει τρελά κολλήματα

Να μπορούμε να τον επαναφέρουμε στην μετάφορμάτ κατάσταση με εγκατεστημένα τα προεπιλεγμένα από εμάς προγράμματα.

Δοκίμασα με το Norton Ghost αλλά κόλλησε στο pc dos 7.1 με αποτέλεσμα με τίποτα να μη μπαίνει win αλλά και ούτε να καταφέρει να backup όλα τα αρχεία μου.

Ευχαριστώ.

( Π.χ στα windows mobiles υπάρχει το sprite backup όπου κάνεις φορμάτ και μετα με ένα απλό κλικ επαναφέρεις τη συσκευή σου στην κατάσταση που είχες αποθηκεύσει)

Και εγώ προτείνω το Acronis True Image, το έχω χρησιμοποιήσει και μπορώ να πω ότι δούλευει αρκετά καλά. Σου επιτρέπει να πάρεις το backup σε ότι μέσο θέλεις και αν πχ. χτυπήσουν τα Windows και δεν μπαίνει στο λειτουργικό, μπορείς να εκκινήσεις το σύστημα με ειδικό boot cd που φτιάχνει το πρόγραμμα και να το επαναφέρεις

Αρχική απάντηση από vgiozo

Το Acronis True Image κάνει την ίδια δουλειά...αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη για να σου πώ εντυπώσεις...

Ευχαριστώ!

Αρχική απάντηση από SirGeorge

Και εγώ προτείνω το Acronis True Image, το έχω χρησιμοποιήσει και μπορώ να πω ότι δούλευει αρκετά καλά. Σου επιτρέπει να πάρεις το backup σε ότι μέσο θέλεις και αν πχ. χτυπήσουν τα Windows και δεν μπαίνει στο λειτουργικό, μπορείς να εκκινήσεις το σύστημα με ειδικό boot cd που φτιάχνει το πρόγραμμα και να το επαναφέρεις

’ψογο :D

Αφού βλέπω και τον πιγκουίνο στην υπογραφή σου θα σου πω ότι εγώ που έχω δεύτερο διαμέρισμα με λινουξάκι ,την πρώτη φορά μπούταρα λίνουξ ,και τράβηξα ένα αντίγραφο του c:/ πλήρες με προγράμματα ρυθμίσεις-φυσικά τα πάντα εκτός από έγγραφα,αυτά τα έχω μαζί με τα υπόλοιπα σε άλλο διαμέρισμα.

Το έκανα συμπίεση καταλήγοντας στο φορμάτ zip. γιατί έτσι μπορούσα να το διαβάσω και από παραθύρια ,αν και νομίζω ότι το winrar διαβάζει και gz αρχεία.

Από τότε όταν θέλω φρέσκια εγκατάσταση απλά μπαίνω λίνουξ ,τραβάω ένα remove σε όλο το c: και εξαγωγή του zip που έφτιαξα.Συνολικά η διαδικασία σβήσιμο-εξαγωγή και πλήρης λειτουργικότητα μου έχει πάρει από 10-15 λεπτά.Εξαρτάται φυσικά και από το δίσκο σου.

Πλέον δε χρησιμοποιώ συμπίεση γιατί δεν είμαι σε τόσο απελπιστική κατάσταση από άποψη χώρου αλλά αν θες μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα γλιτώσεις και αρκετούτσικο χώρο.

Τέλος προτίμησε να κρατήσεις φρέσκια εγκατάσταση μεν όχι 1 μέρας δε ,για να στρώσεις πρώτα τυχόν προβληματάκια, μην τα έχεις σε κάθε χρήση του τρόπου αυτού μετέπειτα (το λίνουξ δε γράφει ακόμη σε ntfs οπότε για να σου δουλέψει αυτό πρέπει να έχεις το διαμέρισμα των παραθυριών σε fat32

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.