Jump to content

Costum Υδροψυξη-Βοηθήστε εναν Πρωτάρη

Reaper

Recommended Posts

Οπως διαβασατε και στον τιτλο ειμαι αρχαριος και είναι η πρωτη μου φορά που θα κανω κατι τετοιο, δηλ. μια costum υδροψυξη! Θα ηθελα να μου λυσετε μερικες αποριες. λοιπον:

1. Αν και ειναι η πρωτη μου φορα ειχα λιγη φαντασια οπότε για αντλια πειρα απο την ηλ. σκουπα την αντλια που εχει για να ρουφαει νερο!! την εβγαλα και λειτουργει κανονικα. ειναι καταλληλη για αυτο που την θελω ή θα πρεπει να αγορασω μια αλλη για αυτο το σκοπο?

2. για ψηγειο τη μου προτεινετε? (μαρκα,τιμη,και απο που,'οχι πολυ ακριβο')

3. τωρα για waterblock τι μου προτεινετε? αυτα που εχει το multirama(Silverprop Cyclone Evolution SE 478) ειναι καλα?

4. εκτος απο σωλίνες τι αλλο θα χρειαστω? ξερω ειναι πολλα ακομα και εχω διαβασει πολλα ποστ για αυτο το θεμα αλλα αν θα μπορουσατε να με κατατοπισετε λιγο περισσοτερο!plzz..

πολυ καλο ηταν και το θρετ του soki για το πως να φτιαξουμε shroud. αλλα που ακριβως το χρεισημοποιουμε αυτο?

Α! και κατι αλλο για να βαλω και την καρτα στο νερο θα χρειστω αλλη αντλια??

Ξερω σας φαινονται πολυ χαζα αυτα που ρωτάω αλλα καποτε πρεπει να αρχισω και εγω για να καταφερω καποτε να σας φτασω ή εστω να σας πλησιασω! Ευχαριστω πολυ...

1)Εαν δεν εχει διαροες δεν βλεπω να μην σου κανει την δουλεια.Σε αντιπαραθεση σου προτεινω μια L20 που και φτηνη ειναι και αρκετα καλη τουλαχιστον για το ξεκινημα σου.

2)Ψυγειο μπορεις να βρεις και απο μαντρες με μεταχειρισμενα αρκει να ειναι χαλκινο.Επισης αριστη λυση και το τονιζω αριστη ειναι και το ψυγειο απο Ford Tansit του 87.

3)Μπλοκ ειμαι οπαδος αυτων που κατασκευαζει ο 11.Το Silverprop που θες ειναι μια πολυ καλη λυση.

4)Σωληνες κοιτα να παρεις κατι "καλο" , εννοοντας κατι το οποιο επιτρεπει να γινει και μια λουπα.Ισως χρειαστεις καποιο ρελε για να ξεκινα μαζι με το μηχανημα η αντλια , και φυσικα φανακια.

Δεν νομιζω να χρειαστει και 2η αντλια για την καρτα.

Το shroud χρησιμευει στην σωστη τοποθετηση των fans πανω στο ψυγειο.

Βάλτην στο ρεύμα γιατί και εγω όταν πήγα να δοκιμάσω μία τέτοια αντλία έπαθα ψυχολογικά για κανα 3μερο [μιλαμε για θόρυβο όχι @@] Και επίσης έχουν πολύ μικρές εισαγωγές - εξαγωγές οι αντλίες αυτές .

Κατα τάλλα όπως τα είπε ο νονός είναι .

Όταν στερεώσεις τους ανεμιστήρες πάνω στο ψυγείο θα είναι πολύ κοντά σε αυτό και δεν θα έχεις καλή ροή αέρα. Αν βάλεις shroud, οι ανεμιστήρες έχουν μια απόσταση από το ψυγείο και ο αέρας κατευθύνεται και διαχέεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ψυγείου.

Οπότε το shroud δεν είναι απαραίτητο, αλλά η χρησιμοποίηση αυτού του εξαρτήματος βοηθάει πολύ στην ψύξη του ψυγείου! :T:

Τίτλος θέματος:

Costum Υδροψυξη-Βοηθήστε εναν Πρωτάρη

Η λέξη "costum" δεν υπάρχει.

Παρόμοιες λέξεις:

costume: κοστούμι

custom: α) έθιμο, β) συνήθεια, γ) πελατεία

customs: τελωνείο

customized: φτιαγμένο κατά παραγγελία

custom-built: κατασκευασμένος κατά παραγγελία

custom-made: που έχει γίνει κατά παραγγελία

Οπότε μάλλον ήθελες να πεις custom-made υδρόψυξη.

Πάντα φιλικά ;)

Back on topic now...

Δες εδώ τι θα χρειαστείς: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1594

1) Αν έχει καλή ροή (πρέπει να ξέρεις πόσα λίτρα την ώρα βγάζει) και καλό μέγεθος εισόδου - εξόδου (εκεί που συνδέεις τις σωλήνες πρέπει να έχει διάμετρο περίπου μισή ίντσα για να αποδίδει καλά), τότε κάνει! Ίσως όμως να έχεις πρόβλημα με το μέγεθος της αντλίας (αν και δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι) και με το θόρυβο που παράγει.

2) Καλά ψυγεία είναι τα Black Ice που έχει το Multirama (http://www.multirama.gr). Ανάλογα με το τι θέλεις να ψύξεις, θα επιλέξεις ψυγείο με έναν, δύο ή τρεις ανεμιστήρες. Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται με το μέγεθος των ρακόρ τους (εκεί που συνδέεις τις σωλήνες) γιατί νομίζω έχουν μικρή διάμετρο. Τέλος πάντων, αν ενδιαφέρεσαι για ψυγείο που δεν είναι καινούριο, φρόντισε να το ελέγξεις για διαρροές και να το καθαρίσεις καλά.

3) Τα blocks της Silverprop (http://www.silverprop.com) είναι από τα καλύτερα. Νομίζω όμως ότι το Evolution SE 478 έχει τελειώσει στα Multirama και πρέπει να παραγγείλεις!

4) Καλοί σωλήνες είναι οι Tygon που έχει το Multirama. Χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια και είναι εύκαμπτοι και ανθεκτικοί στο χρόνο. Βέβαια, είναι αρκετά ακριβοί, γι' αυτό μπορείς να κοιτάξεις και άλλες μάρκες, που να έχουν όμως τις ίδιες προδιαγραφές (ευκαμψία, αντοχή του υλικού στη γήρανση κ.λπ.)

Ελπίζω να σε κάλυψα! :)

Back on topic indeed...

2 πραγματακια που θα μπορούσες να είχες πει καλύτερα :

2) Η Asetek δεν έχει ψυγεία δικά της. Χρησιμοποιεί Black Ice...αναλυτικα χαρακτηριστικα στη σελίδα των Black Ice.

4) Καλοί μεν οι Tygon αλλά πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ ακριβοί. Απευθύνονται σε enthousiasts κυρίως και δεν είναι και η σοφότερη αγορά για εναν νέο στο άθλημα. Μπορεί να ξεκινήσει με πιο φτηνούς μέχρι να μπει στο κλίμα και μετα αν θέλει δίνει τα 12,50ευρο/μετρο για δαύτους.

Κατα τα άλλα σένιο σε βρίσκω

Συνεχίζω λίγο το off-topic και συγγνώμη...

Στο site αυτό λέει:

Now with 12.5 mm (1/2 inch) pre-angled inlet/outlet barbed hose connectors. *Available in 9.5 mm (3/8 inch) custom female 1/4

Αυτό είναι για το Black Ice Xtreme II. Εδώ γιατί δεν το βρισκω πουθενά με 1/2 ίντσα, αλλά μόνο με σπείρωμα 1/4" και 10mm fittings;;; Πού θα το βρω ρε παιδιά, έχω απελπιστεί!

Δηλαδή πρέπει sony και καλά να το παραγγείλω από το webshop της Asetek και να πληρώσω και 35 ευρώ για τα μεταφορικά;;; Αντιπροσωπεία δεν υπάρχει εδώ;

@reaper...το silverprop cyclone evolution SE478 δεν κανει για τον επεξεργαστη σου...απ'οτι βλεπω εισαι με Α64...σε silverprop και για να το βαλεις χωρις πατεντες πας για το sxt...αλλα 80 ευρω που κανει παιρνεις block για cpu απο τον 11 τα οποια θα ειναι και καλυτερα και βαζεις και 30 ευρα στην τσεπη...

Παιδια σας ευχαριστώ ολους παρα πολύ!!

@nickstamat το costum το ειδα και εγω καπου αλλου και το εγραψα χωρις να ξερω τι ακριβως σημαινει... παντος ευχαριστώ για την διορθωση!

@Athens2004 δεν εχω ψιφιακη και η αντλια δεν γραφει τιποτα σημαντικο πανω(μονο ταση και συχνοτητα αλλα νομιζω οτι ειναι αρκετα δυνατη)

Θα αρχισώ την κατασκευη και οτι προβληματα αντιμετωπιζω θα ρωταω εσας!

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 18:04]

το βρισκεις με σπειρωμα 1/4" και βαζεις εσυ τα ρακορ που θες....εγω ετσι το εχω τουλαχιστον...

Σύμφωνοι, αλλά μετά δεν χαλάει πάλι η ροή; Θα έχω 1/2 ίντσα από τη σωλήνα και και θα μπαίνει στο ψυγείο όπου είναι 1/4 ίντσας. Η διάμετρος του σπειρώματος δεν αλλάζει. Πες ότι βάζω εγώ ρακόρ 1/2 ίντσα για να συνδέσω σωλήνες 1/2 ίντσα. Στο σημείο που είναι το σπείρωμα, θα γίνεται από 1/2 σε 1/4. Δεν ξέρω αν με πιάνεις...

Αρχική απάντηση από Reaper

Θα αρχισω την κατασκευη και οτι προβληματα αντιμετωπιζω θα ρωταω εσας!

Μην διστάσεις να ρωτήσεις! Εδώ είμαστε εμείς! Εγώ τουλάχιστον, ναι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.