backgman Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2005 Πιστεύω πως οι περισσότεροι ξέρουν το Total Commander, πόσοι όμως γνωρίζουν τις δυνατότητές του ???Μπήκα σήμερα στο www.totalcmd.net βασικά για να κατεβάσω το plugin του total commander που ψύνει cd/dvd !!! και χάζεβα τα addons και τα plugins για ώρες.Ακούστε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με το total commander :1. Βασικά είναι ένας file manager !!!2. Ψήνει CD/DVD Audio/Data/Video3. Φτιάχνει pdf4. Μπορείς με το πάτημα ένός κουμπιού (F3 --> Lister) να δείς ότιδήποτε αρχείο θές (μπορείς να δείς pdf, μπορείς να δείς και να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου, μπορείς να δείς video, να ακούσεις μουσική ότι αρχείο και να είναι, μπορείς να δείς μέσα σε συμπιεσμένα αρχεία ότι αρχείο και να είναι ακόμα και .7z, μπορείς να δείς αρχεία AutoCAD, 3DSMAX, word, excel, powerpoint, True type fonts, Origin files, Matlab files, να δείς waveform απο αρχεία μουσικής, ιδιότητες αρχείου, hex editing, να δείς ιστοσελίδες, ....)5. Μπορείς να δείς άλλα filesystems (ext2,ext3,HPLX,CF-cards,fs απο διάφορα κινητά, PocketPC, WindowsCE, ...)6. Μπορείς να συνδεθείς σε ftp, sftp server, sql server, τοπικό δύκτιο, Visual SourceSafe, send/receive mail from pop3/smtp, downloading from http sites, με άλλον υπολογιστή με την σειριακή RS232, ...7. Μπορείς να δείς τα processes που τρέχουν, πληροφορίες για το καθένα και να τερματήσεις όποιο θές.8. Μπορείς να δείς και να επεξεργαστείς τα προγράμματα που τρέχουν στο startup των Windows.9. Registry Editor10. Μπορείς να κάνεις mount/unmount cd/dvd images σε εικονικές συσκευές.11. Μπορείς να δείς και να πειράξεις τα services12. Browse ClipBoard data as a file13. Wipe erase14. Uninstaller15. Browse Environment Variables16. Calendar17. Browse Control Panel18. Μπορείς να συμπιέσεις/αποσυμπιέσεις με όποιον αλγόριθμο προτημάς χωρίς τα αντίστοιχα προγράμματα (zip,rar,bz2,tar,gz,7z,arj,ace,lha,tgz,uc2,....)19. Μπορείς να φτιάξεις λίστα απο τα αρχεία που έχεις σε ένα directory,disk,cdrom,dvdrom.20. Encryption/Decryption21. Disassembler22. Decompiler23. MD5 and SHA1 checksum generator/checker24. Μπορείς να δείς dsp (ms vc++ project) αρχεία σαν archives και να κάνεις browse σε αρχεία που είναι μέσα στο project.25. Browse into files (iso,deb,rpm,archives,bin,TRD-files (Spectrum), img, msi, cab, ATARI 8-BIT disk images (.ATR), .....)26. PlainText syntax highlighting (HTMP,PHP,C,C++,Perl, ...)27. Math Calculatorκαι πολλά περισσότερα...Γενικά ότι και να θες να κάνεις, μπορεί να σε βοηθήσει.Τα καλύτερα τα άφησα για το τέλος. Το 99% των addons/plugins είναι open-source και freeware και επιπλέον στο site θα βρείτε πλήρης οδηγούς για να φτιάξετε τα δικά σας addons/plugins (αν τυχόν δε βρείτε αυτό που ζητάτε).Πιστεύω οτι το Total Commander είναι απο τα καλύτερα, πληρέστερα και πιο πολυεπίπεδα προγράμματα στην κατηγορία του αν και είναι πολύ δύσκολο να το εντάξεις στη κατηγορία των file managers.
alex_000 Μάϊος 25, 2005 #2 Μάϊος 25, 2005 ΧΜΜΜ είδαμε και πάθαμε για να ξεφύγουμε απο τον norton commander πριν 8 χρόνια τωρα θα ξαναγυρίσουμε πίσω ? Παρόλα αυτά ξέρω έναν που δεν ανοίγει pc αν δεν εχει total commander μέσα (ξες ποιος είσαι)
gus8511 Ιούνιος 1, 2005 #3 Ιούνιος 1, 2005 εγω χρησιμοποιω εδς και 2 χρονια directory opus και το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι ΚΟΡΥΦΗ
doctor Ιούνιος 1, 2005 #4 Ιούνιος 1, 2005 ... σε όσα pc έχω στείσει μετά το λειτουργικό το πρώτο πρόγραμμα που βάζω είναι το windows (total ) commander.......
Snips Ιούνιος 14, 2005 #5 Ιούνιος 14, 2005 Πως βλέπω τον "ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ" στο TC? Δηλαδή FLASH drives, cameras δεν τις έχει στο αρχικό μενού...Τι μου φεύγει εδώ?
Snips Ιούνιος 14, 2005 #7 Ιούνιος 14, 2005 το ξέρω αυτό....Αλλά δεν φαίνεται η camera που φαίνεται κανονικά σε windows explorer και MY computer....καθώς και το FLASH drive
doctor Ιούνιος 14, 2005 #8 Ιούνιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 13:52] το ξέρω αυτό....Αλλά δεν φαίνεται η camera που φαίνεται κανονικά σε windows explorer και MY computer....καθώς και το FLASH drive ??????στο My computer αυτα τα βλέπεις στο devices with removable storage???
YDinopoulos Ιούνιος 14, 2005 #9 Ιούνιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από alex_000 ΧΜΜΜ είδαμε και πάθαμε για να ξεφύγουμε απο τον norton commander πριν 8 χρόνια τωρα θα ξαναγυρίσουμε πίσω ? Ποοοοοο τι μου θυμισες τωρα !!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.