Jump to content



Μή Συνδεσιμότητα Bluetooth με Προγράμματα


koulis13

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω ένα προβληματάκι στη σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή.

Πρώτα να αναφέρω οτι κατέχω το ΜΑ-700 Bluetooth της Mobile Action.

Με το πρόγραμμα της Mobile Action κανένα πρόβλημα, όλα λειτουργούν κατ' ευχήν.

Το πρόβλημά μου είναι οτι δέν μπορώ να δουλέψω το Nokia PC Suite γιατί δέ μου αναγνωρίζει Bluetooth συσκευή στον υπολογιστή παρόλο που έχω, καθώς και δε μπορώ να δουλέψω με το floAt's Mobile Agent για τον ίδιο λόγο και μου εμφανίζει ένα μήνυμα το οποίο το βλέπετε στη φωτογραφία.

Θα ήθελα να μου δώσετε πληροφορίες για το άν και πώς μπορώ να λύσω αυτά τα προβλήματα.

Ελπίζω να κατανοήσατε το πρόβλημά μου :).

Υ.Γ. Για να μή παρεξηγηθώ έκανα δημοσίευση και εδώ.

post-366-1416071943,4328_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

1. Ψαξε google και κατεβασε το "bthwxp1o.exe" (ειναι 20.3mb)

2.Πας εδω κ κατεβαζεις το zip με τα αλλα 2 απαραιτητα αρχεια

3.Συνταγη

"Πριν κάνουμε οτιδήποτε βγάζουμε όποιους τυχών drivers του ma700 έχουμε εγκαταστήσει στο σύστημά μας. Ξεσυνδέουμε το ma700 από την usb θύρα.

Ανοίγουμε το αρχείο bthwxp1o.exe και αφού ολοκληρωθεί το install, έχουμε τα αρχεία του driver της Widcomm στο C:\Drivers\WIN\BDCACT

Ανοιγουμε το αρχειο btfiles.exe (βρισκεται μεσα στο zip) κανουμε install και έχουμε και τα patched αρχεία στο

C:\Drivers\WIN\Patch

Πάμε τώρα στο C:\Drivers\WIN\BDCACT και ανοιγουμε το αρχειο setup.exe .Πατάμε συνέχεια next, και σε προπομπή που θα βγάλει για το driver signature πατάμε ok. Πατάμε finish και η εγκατάσταση τελειώνει .

Από τον task manager των windows τερματίζουμε τα BTTray.exe και btwins.exe

Πάμε στον φάκελο C:\Drivers\WIN\Patch, κάνουμε copy τα αρχεία BTTray.exe , και BTStackServer.exe , και τα κάνουμε paste στον φάκελο C:\Program Files\IBM\Bluetooth Software αντικαθιστώντας τα είδη υπάρχων αρχεία.

Πάμε τώρα στο c:\windows (ή winnt)\system32 , βρίσκουμε το αρχείο wbtapl.dll και του κάνουμε rename σε wbtapl.old .

Κάνουμε copy από το C:\Drivers\WIN\Patch το αρχείο wbtapl.dll και το κάνουμε paste στο c:\windows\system32 .

Κάνουμε ένα restart το pc μας και μόλις φορτώσουν τα windows βάζουμε το bluetooth ( αυτό το καταραμένο ma700 ) στην usb .

Τα windows θα ψάξουν να βρουν driver για το ma700. Λογικά θα βρούνε από μόνα τους κάποιους και θα τους εγκαταστήσουν. Δεν πρόκειται να δουλέψουν όμως .

Αν σας ζητήσουν να επιλέξετε εσείς τους drivers που θέλετε, επιλέξτε το inf αρχείο που κατεβάσατε μεσα στο zip ( btwusb.inf ). Κάντε την εγκατάσταση , κάντε ένα restart το pc και είστε έτοιμοι.

[Στην περίπτωση που τα windows έχουν εγκαταστήσει από μόνα τους τους δικούς τους drivers τότε θα πρέπει να πάτε από το control panel system hardware - device manager , να επιλέξετε το ma700 , να κάνετε δεξί κλικ πάνω του , να διαλέξετε properties - driver update driver , install from a list or specific location (advanced) , next , διαλέγουμε το αρχείο inf που έχουμε κατεβάσει και προχωράμε στην εγκατάσταση.] "

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

@ wrong method, τη τελευταία έκδοση έχω εγκατεστημένη.

@ Black_Maba, θα δοκιμάσω τη συνταγή σου, ευαχαριστώ. Απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι καθαρά θέμα οδηγών και ουσιαστικά περνάμε πειραγμένους οδηγούς. Αυτό είναι ή είναι κάτι άλλο; Πείτε μου για να ξέρω βρέ :).

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα, κάποιες συσκευές bluetooth παίζουν με τον ενσωματωμένο driver που έχουν τα ΧΡ απ' το SP2 και μετά.

Κάποιες άλλες όμως, ανάλογα με το τσιπ που φέρουν, χρειάζονται τον WIDCOMM driver για να παίξουν, τον οποίο λογικά θα πρέπει να σου έχουν δώσει μαζί με τη συσκευή.

Για άλλο driver δε γνωρίζω, πάντως σε μένα είναι φορτωμένοι και οι δύο. Ειδικά για το Nokia PC suite πρόσεχε ιδιαίτερα τις επιλογές που θα κάνεις σχετικά με τα services γιατί κάτι τέτοιο μου είχε δημιουργήσει προβλήματα.

Δυστυχώς δε θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Updated bad News :(.

Η διαδικασία του Black_Maba δυστυχώς δέν... γιατί ναί μέν δούλεψε το bluetooth με τα Nokia PC Suite και floAt's Mobile Agent, δέ δούλεψε δέ με το πρόγραμμα Handset Manager της Mobile Action. Προφανώς αυτό γιατί δέ μπορούσε να διαβάσει το σωστό οδηγό;

Απο την άλλη, όταν περνάω τον οδηγό της Mobile Action μπορώ να δουλέψω το πρόγραμμά της αλλά όχι τα Nokia PC Suite και floAt's Mobile Agent. Μήπως πρέπει να κάνω αλλαγές και πού στις ρυθμίσεις αυτών των δυο προγραμμάτων για να δουλέψουν με αυτό τον οδηγό;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον την διαδικασια την ειχα εντοπισει σε αλλο forum και εχει να κανει με "πειραγμενους" drivers οπως ειπε καποιος.

Eπισης μετα την διαδικασια ειναι λογικο να μην λειτουργει το Handset Manager καθως δεν αναγνωριζει πλεον το ma700.

Αλλα ποιος ο λογος να θελει καποιος να χρησιμοποιει κ το handset κ το pcsuite? (κ εγω σπαστηκα στην αρχη γιατι ειχα βολευτει με το handset, αλλα ολα ειναι μεχρι να συνηθισεις το pcsuite).

Tελος, δεν γινεται (απο οσο εχω ψαξει) να συνυπαρχουν κ να λειτουργουν απροβληματιστα μαζι τo pcsuite και το handset manager. H το ενα, η το αλλο (προσωπικα πιστευω οτι το pcsuite εχει ολα τα χαρακτηριστικα κ τις ευκολιες του manager +ακομα παραπανω, ενω το αντιθετο δεν ισχυει) :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.