Elu Thingol Μάϊος 25, 2005 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Oχι δεν εχω παραδειγμα δυστηχως. Οπως ειπα και ποιο πανω αυτα ακουστηκαν σε συζητησεις. Δεν βλεπω ομως το λογο να μην ειπαν αληθεια...καθολου...τεσπα. Αν εχει καποιος καποιο παραδειγμα, ας μας πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Μάϊος 25, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 12:10] Το ρακόρ εισόδου δεν έχει o-ring?Εμένα δεν μου χρειάστηκε τεφλόν , το o-ring κάνει μια χαρά δουλειά.Και για να πω την αλήθεια θα φοβόμουν να βάλω τεφλόν στα πλαστικά.Όταν λες "χουρχουριτό";Πάντως , έχοντας πόδι και στα 2 στρατόπεδα (μια 1250 + μια L30) δεν βλέπω κανένα σοβαρό μείον στη hydor , ίσα-ίσα που είναι και φοβερά μικρότερη σε διαστάσεις.Τα πλαστικά της eheim μου μοιάζουν καλύτερης ποιότητας , αλλά μέχρι εκεί.Βέβαια την hydor την έχω λίγους μήνες μόνο , ενώ τη 1250 περίπου 1.5 χρόνο , οπότε δεν ξέρω πως συγκρίνονται από πλευράς αντοχής.Και σίγουρα τόσο οι hydor όσο και οι eheim δεν είναι φτιαγμένες για υδρόψυξη (την L30 την πήρα από pet-shop). Ειναι λιγο περιεργο να το περιγραψω αλλα κατι τετοιο ειναι σαν χουρχουριτο. Θα την αφησω το βραδυ να δουλεψει λιγο αφου το πρωι την εβαλα για κανα 10-15 λεπταΜιας και εχεις και την L30, απο πλευρα θορύβου τι λεει σε σχεδη με την 1250; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Μάϊος 25, 2005 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Αρχική απάντηση από mitsosoft [Σήμερα, στις 14:28] Ειναι λιγο περιεργο να το περιγραψω αλλα κατι τετοιο ειναι σαν χουρχουριτο. Θα την αφησω το βραδυ να δουλεψει λιγο αφου το πρωι την εβαλα για κανα 10-15 λεπταΜιας και εχεις και την L30, απο πλευρα θορύβου τι λεει σε σχεδη με την 1250; Μήπως ακούς τις δονήσεις;Δοκίμασε να την σηκώσεις στον αέρα και να δεις αν εξαφανίζεται αυτό.Ίσως συντονίζεται με κάτι.Από πλευράς θορύβου είναι περίπου το ίδιο , ίσως είναι ελάχιστα πιο θορυβώδης η L30.Πάντως σίγουρα δονείται πολύ πιο έντονα η L30 , άλλα είναι μάλλον λογικό (είναι πολύ ελαφρύτερη).Και οι 2 απαιτούν κάποιου είδους υποβοήθηση για τους κραδασμούς (αφρολέξ) για να μην μου σπάνε τα νεύρα.Πάντως , νομίζω οτι αν σε ενοχλεί ο θόρυβος της αντλίας βολεύει καλύτερα η L30.Απλά και μόνο επειδή μπορείς να την βάλεις βυθιζόμενη ακόμα και σε ταπεράκι , ενώ η 1250 χρειάζεται κουβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Μάϊος 26, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Χθες την αφησα να δουλεψει απο τις 20:00 μεχρι τις 3:00 που πηγα για υπνο. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ζεσταινεται η αντλια, κατι που δεν μου πολυαρεσει επειδη φανταστητε να την βαλω και μεσα στο κουτι αλλα και να ανεβουν και αλλο οι θερμοκρασιες λογο καλοκαιριου. Χανει παρα πολυ λιγο απο το ρακορ εξοδου, μπορει να χασει μια σταγονα στα 5 λεπτα αλλα μπορει να περασει κανα 10λεπτο και να μην εχει χασει. Λεω να βαλω λιγο τεφλον λογικα θα ειναι οκ. Η ροη ειναι πολυ καλη και προς το παρον τα εχω βαλει ανλτια > ψυγειο > μπλοκ > τανκ > αντλια και απο οτι ειδα το μπλοκ απο κατω δεν ηταν δροσερο, καθως και το ψυγειο ηταν χλυαρο. Εβαλα απο περιεργια ενα ανεμιστηρα στο ψυγειο και σε 5-10 λεπτα ηταν καλυτερα τα πραγματα. Σκευτομουν να δοκιμασω αντλια > μπλοκ > ψυγειο > τανκ > αντλια μπας και περνει με πιο μεγαλη πιεση το μπλοκ το νερό. Να το κανω ή τζαμπα κοπος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάϊος 26, 2005 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Τον ανεμηστήρα βρε δεν τον βάζουμε από περιέργεια στο ψυγείο! Ειναι standard equipment! Οπωςκαιδήποτε που λέμε...Εγώ πάντα εφαρμόζω τη 2η συνδεσμολογία που αναφέρεις. Από αντλία κατευθείαν στο μπλοκ και μετά ψυγείο. Πολλοί κάνουν τον 1ο τρόπο που έχεις ήδη. Είναι πως κάθεται καλύτερα στο δικό σου σύστημα..Η αντλία μη σε απασχολεί που ζεσταίνεται. Ίσως φταίει που δεν είχες φουρφούρι στο ψυγείου και ήταν μεγαλύτερες οι θερμοκρασίες στο νερό. Αν τη βάλεις σε στρατηγικό σημείο στο κουτί μεσα, να την χτυπά κανας ανεμηστήρας εισαγωγής δεν θα έχεις προβλημα.Τωρα το καλοκαίρι είναι πίκρα γενικότερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 26, 2005 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 εγω χρησιμοποιο Hydor 1 χρονο περιπου (2xL30 και L20) και τις δουλεβω 24/7 (non-stop)... δεν μου παρουσιασανε ποτε κανενα προβλημα και απο αποδοση εαν ψαξετε διαφορα αρθρα ειναι μια απο τα ιδια (L30=1250, L20=1048)...η μονη διαφορα ειναι οτι οι L30/20 αμα το νερο ανεβει πανω απο μια σιγεκριμενη θερμοκρασια (περιπου 50 βαθμους αν θυμαμε καλα) και ζεσταθει πολυ, σβηνει μονη της.Τωρα εχει κυκλοφορισει καμποσο καιρο και η L35/45 με κεραμικο αξονα, μεγαλυτερες ροες και λιγοτερη καταναλωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 26, 2005 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από darkCount [Χθες, στις 09:31] Τις έχεις συγκρίνει δίπλα δίπλα Elu και βγάζεις αυτο το συμπέρασμα?Εγω έχω 2, 1 L30 και μια L20 και είναι σκυλιά πραγματικά! Δεν έχουν κάνει κιχ.Ένα καλό συγκριτικό πραγματικά δίπλα δίπλα θα ήταν πολύ χρήσιμο για τους υποψήφιους νερουλάδες πάντως. Ακούτε αντιμιστόρια? L30 και L20 εχω, στειλτε μου Eheim και οτι αλλη αντλια θελετε, να κανουμε ενα συγκριτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Μάϊος 26, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από darkCount Τον ανεμηστήρα βρε δεν τον βάζουμε από περιέργεια στο ψυγείο! Ειναι standard equipment! Οπωςκαιδήποτε που λέμε... Το σύστημα ειναι εκτος pc για αυτό δεν ειχα βαλει ανεμιστηρα. Για το ζεσταμα της ανλτιας πρεπει να βρω καποιον τροπο επειδη στο stacker που εχω σκοπευω να την βαλω κατω και πισω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάϊος 26, 2005 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Αυτο με το σβήσιμο της αντλίας δεν το έχω πάθει ποτέ. Πολυ πιθανόν να μην έχω φτάσει ποτε΄50 βαθμούς το νερό όμως. Χρησιμη πληροφορία παρόλαυτα..38-.45 μακάρι να είχα Eheim να σου στείλω για το συγκριτικό. Αυτες που έχω τις έχεις ήδη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 26, 2005 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 αυτο το προβλημα παρουσιαστηκε παλια σε διαφορα setups με μεγαλα TEC's που πολυ πιθανον να τρεχανε σε συνδιασμο με μικρα ψυγεια η με την αντλια πριν απο το ψυγειο. Γιατι το νερο για να ανεβει στους 40-50 βαθμους... κατι τρεχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάϊος 26, 2005 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Με παραξεύνεσαι γιατί παίζω συνέχεια με τεκ κυκλώματα και έχω κάπου στα 600βατ θερμότητα μεσα στο κύκλωμα κατα καιρούς. Μια φορα έπιασα το 3πλο το Thermochill και έκαψα το δάχτυλο μου...αλλα η αντλια δούλευε.Εκτιμώ ότι θα είναι αρκετά πάνω απο τους 50.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 26, 2005 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 ωχ... χρειαζεσαι μεγαλυτερο ψυγειο για 600watt το 120.3 δεν ειναι αρκετο... αλλιως Δυνατους ανεμηστηρες στο ψυγειο... τι θερμοκρασιες εχεις οταν το ψυγειο ειναι τοσο ζεστο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάϊος 26, 2005 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Όχι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα καθημερινό. Ένα φεγγάρι σε ένα απο τα τεκ πειράματα μου είχε ζεσταθεί το ψυγείο.Τώρα έχω γύρω στα 550βατ στο κύκλωμα της cpu και το 120.3 είναι 2-3 βαθμούς πάνω από την θερμοκρασία του δωματίου.Με 3 12άρηδες στα 11 βολτ κιόλας, όχι full power.Είναι κορυφή το ψυγείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 26, 2005 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Ιούνιος 21, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 mitsosoft νεάπολη κρήτης? γιατι πήρα απο τα μουλτιράμα ηρακλείου μία αντλία και στο μαραφέτι που μπαίνει πρώτα στην έξοδο για να μεγαλώσει το ρακόρ(?) δέν έχει πάσα. επίσης η φτερωτή απο τη μία μεριά και στο σημείο που περνάει ο άξονας φαίνεται σαν καμμένη. πάω για ρμα έτσι?και ήταν η τελευταία τους. θα τα πάρω πολύ ασχημα αν μου πούλησαν την ίδια αντλία. έχω και ένα φορητό που θέλει 2ερη φορά επισκευή και πρέπει εγώ να πληρώσω τα μεταφορικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Ιούνιος 21, 2005 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.