Jump to content

Eheim 1250 και δεν εχει βόλτες για να βιδωθεί το ρακορ!!!

mitsosoft

Recommended Posts

Για να μην τρελαθω τελειως, πηρα σε αντικατασταση της 1048 μια 1250 και σημερα που ειχα χρονο προσπαθησα να την βαλω να δουλεψει και εκει που παω να βιδώσω το πανω ρακορ (της εξοδου) βλεπω οτι δεν βιδωνει με τιποτα!!! Αν ειναι δυνατον στο μερος που βιδωνει το ρακορ δεν υπαρχου βολτες πανω στην αντλια!!! τα εχω ψιλοπαρει ασχημα αφου ειναι η 2η προβληματικη Eheim που περνω και δεν εχω ακομα βαλει το συστημα να δουλεψει

Για να μην τρελαθω και αλλο, κανονικά δεν εχει βολτες σε εκεινο το σημειο;

Ετσι ειναι εκει που υποτιθεται βιδωνει το ρακορ:

eheim9ff.jpg

Οταν την αγοραζεις δεν εχει βιδωμενα ρακορ αλλα τα εχει μεσα σε ενα σακουλακι. Απο την αλλη μερια (απο εκει που τραβαει) εχει κανονικα βολτες και βιδωνει το αλλο ρακορ. Επισης και την 1048 που ειχα ειχε κανονικα βολτες και απο τις 2 μεριες και αυτο ειναι το λογικο αφου τα ρακορ ειναι βιδωτα

Δεν ειναι βιδωμενοο. Τα δινει σε σκουλακι και τα βαζεις εσυ. Ωχ...πραγματι δεν εχει...και ειναι και της εξοδου....μπορεις να το κανεις παντως. Με λιγη πατεντα μπαινει...

ΥΓ Και γαμο η φωτογραφικη μηχανη...εστιαζει απο τοσο καντα...μπραβο

Ολα τα κουφα μαζι, απλα για να μην τρελαθω κανονικα επρεπε να εχει βολτες ετσι δεν ειναι;

Βασικα λεω να την παω πισω αυριο και λογικα πρεπει να την αλλαξουν. Στο κατω κατω δεν εχω κανει και τιποτα πανω στην αντλια (ουτε καν την δουλεψα) αλλα ηταν ετσι απο κατασκευης.

:OT: ΥΓ. Sony P73 ειναι η φηφιακη... :OT:

Αν δεν βαριεσαι παλι....κατευθειαν. Καντους και μια γερη παρατηρηση. Εμενα ετσι και γινοταν αυτο....ελεος!!! Δυο φορες προβληματικο....επεσες σε περιπτωση. Πες τους και οτι δεν θα ξαναπατησεις κλπ κλπ και θα δεις περιποιηση :D:D:D:D

Ευτυχως δεν ειχα προβλημα οταν πηγα για να μου αλλαξουν την αλλη (εκανε το κκκκρρρρ) και η αλλαγη έγινε μεσα σε 10 λεπτα.

Θα παω στανταρ Multirama αυριο, δεν ειναι θεμα βαρεμαρας η οχι, αλλα το γ@μοτο αφου μιλαμε για καινουργιο προιον που δεν εχει δουλεψει κυριολεκτικα καθολου. Ελπιζω να μην εχω κανενα προβλημα αλλα ενοειται οτι θα την ανοιξω στο μαγαζι αυριο για να δω τι παιζει και θα τους τα πω ενα χερακι (σε ηρεμο υφος για αρχη) αν και δεν φταινε στο καταστημα που απο κατασκευης δεν ειχε βολτες.

Κατα τα αλλα μου αρεσει που οι Eheim ειναι απο τις καλυτερες, αν εχω 2/2 προβληματικες τοτε φανταζομαι πως θα ειναι οι άλλες μαρκες!!!:laughing:

Τις έχεις συγκρίνει δίπλα δίπλα Elu και βγάζεις αυτο το συμπέρασμα?

Εγω έχω 2, 1 L30 και μια L20 και είναι σκυλιά πραγματικά! Δεν έχουν κάνει κιχ.

Ένα καλό συγκριτικό πραγματικά δίπλα δίπλα θα ήταν πολύ χρήσιμο για τους υποψήφιους νερουλάδες πάντως. Ακούτε αντιμιστόρια?

Η αλλαγή έγινε με συνοπτικες διαδικασίες, κυριολεκτικα σε 2-3 λεπτα ειχα τελειωσει. Προλαβα και την εβαλα πριν ερθω δουλεια και απλα επειδη το εχω παρει λιγο στραβα το θεμα με τις συγκεκριμενες αντλίες οταν εφυγε ολος ο αερας απο το συστημα (περιεργο αλλα εγινε πολυ ευκολα αυτο) ακουγεται (περα απο το βουητο) και ενα μικρο χουρχουριτό αν πας κοντα στην αντλια. Αυτο ειναι φυσιολογικό;

Επισης χανει και απο το ρακορ εξοδου αλλα σε αυτο το θεμα θα δωσει την λυση το τεφλον.

Προσωπικα δεν εχω και την καλυτερη εντυπωση απο τις Eheim και ας τις λενε απο τις καλυτερες. Η 1η χαλασμενη, η 2η δεν ειχε βολτες και η 3η κανει απο το ρακορ. Αρχιζω και το σκευτομαι για αλλη αντλια

Κοίτα, οι Hydor είναι φτιαγμένες ειδικά για υδρόψυξη υπολογιστή, ενώ οι Eheim χρησιμοποιούνται σε σιντριβάνια, ενυδρεία κ.λπ. και γενικά είναι πιο αξιόπιστες και ποιοτικές.

Τώρα εσύ είσαι μάλλον πολύ άτυχος! Καλό θα είναι πάντως να ανοίγεις τη συσκευασία επί τόπου και να ελέγχεις αν όλα είναι εντάξει μέσα... ;)

Αλλά εντάξει τι λέμε τώρα, αφού η αλλαγή έγινε και όλα είναι OK. Για τη διαρροή που έχεις μην ανησυχείς! Βάλε τεφλόν και αν δεν σταματήσει...

...φτιάξε μεγάλο τανκ και κάνε την αντλία βυθιζόμενη!!! Έτσι δεν σε νοιάζει καθόλου αν έχει διαρροή!!! :p

Το ρακόρ εισόδου δεν έχει o-ring?

Εμένα δεν μου χρειάστηκε τεφλόν , το o-ring κάνει μια χαρά δουλειά.

Και για να πω την αλήθεια θα φοβόμουν να βάλω τεφλόν στα πλαστικά.

Όταν λες "χουρχουριτό";

Πάντως , έχοντας πόδι και στα 2 στρατόπεδα (μια 1250 + μια L30) δεν βλέπω κανένα σοβαρό μείον στη hydor , ίσα-ίσα που είναι και φοβερά μικρότερη σε διαστάσεις.

Τα πλαστικά της eheim μου μοιάζουν καλύτερης ποιότητας , αλλά μέχρι εκεί.

Βέβαια την hydor την έχω λίγους μήνες μόνο , ενώ τη 1250 περίπου 1.5 χρόνο , οπότε δεν ξέρω πως συγκρίνονται από πλευράς αντοχής.

Και σίγουρα τόσο οι hydor όσο και οι eheim δεν είναι φτιαγμένες για υδρόψυξη (την L30 την πήρα από pet-shop).

Αρχική απάντηση από darkCount

Χωρίς τεφλόν και χωρίς το Ο-ring το έβαλες το ρακόρ?

Δεν πρόλαβα, απλά την έβαλα επειδη ειχα όλο και ολο κανα 20λεπτο πριν φυγω για δουλειά. Θα δοκιμασω το βράδυ. Χανει λιγο μονο οταν δουλευει, όταν ειναι κλειστη δεν χανει.

Σχετικα με το χουρχουριτο που ακουγεται ειναι φυσιολογικο; (το εχω παρει απο φοβο το θεμα!!!)

Ε βρε χωρίς καμία στεγανοποίηση τι περίμενες?:p Να κάθεται μέσα το νερο από φιλότιμο?:laughing:

Το χουρχουριτό αν δεν οφείλεται σε αέρα, ίσως είναι απλά από τη λειτουργια της αντλιας. Αν είχες μικρότερη πριν τότε θα έχει μια διαφορά στο θόρυβο. ’λλωστε έιναι μεγαλούτσικη για τα δεδομένα της υδρόψυξης η 1250

Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 12:10]

Και σίγουρα τόσο οι hydor όσο και οι eheim δεν είναι φτιαγμένες για υδρόψυξη (την L30 την πήρα από pet-shop).

Αλήθεια; Αυτό δεν το ήξερα! Νόμιζα ότι είναι σχεδιασμένες για υδρόψυξη Η/Υ, μια και η ASETEK βάζει τέτοιες στα kit της.

Οταν ειπα το οτι ειναι Playmobil το ειπα επειδη εχω δει και l30 καιι 1250(εχω) και η 1250 μου προσδιδει πολυ πιο στιβαρο στησιμο. Το οτι ειναι μικροτερη σε διαστασεις η l30 δεν λεει τπτ...στο καφε της παρασκευης ειχα ακουσει οτι οι hydor δεν αντεχουν τοσο οσο οι eheim. Οπως ειπε και καποιος πιο πανω ειναι για ενυδρειο που οι βαθμοι εκει ΠΡΕΠΕΙ να ειναι κοντα στους 25-27(αναλογα τα ψαρια). Στις temps που μπορει να παιξει το νερο μιας υδροψυξης (λιγο μεγαλυτερες), λογω ανωτεροτητας υλικων κατασκευης η eheim αντεχει πιο πολυ. Αυτη ειναι η αποψη μου. Αν κανω λαθος διορθωστε με...:D

Όπως ήδη αναφέραμε και οι hydor είναι αντλιες ενυδρέιου. Το ότι αντέχει περισσότερο έχεις κάποιο παράδειγμα? Για L30 δεν έχω διαβάσει κάνα σοβαρό πρόβλημα η συστηματική κατωτερότητα και αστοχία υλικού. Αν εχεις βρει κάτι δείξε μου και μένα.

Για L20 είναι γνωστό ένα προβλημα διαρροής στο ρακόρ εισόδου ή μάλλον στο κούμπωμα της φτερωτής που το έχω και γώ. Αλλά κυρίως οφείλεται σε κούνημα που προκαλέι ο σωλήνας. Αν σπρώχνει κατα κάποιο τρόπο την αντλια δηλαδη. Όταν την "ασφάλισα" στο πάτωμα και δεν κινήται καθόλου εξαφανήστηκε και το πρόβλημα.

Όσο για την αντοχή...πάλι δεν έχω διαβάσει κάτι....ισχύει το παραπάνω που είπα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.