Jump to content

Ψύχτρα για επεξεργαστή

nickthegreek

Recommended Posts

Επίσης για τη Zalman αρκεί να δει στο site της τις διαστάσεις επειδή είναι λίγο θηρίο... :confused:

Τώρα για το φτηνό και καλό, μου φαίνεται ξέρω έναν με ακριβώς την ίδια λογική με το φίλο σου οπότε καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει... Θα κοιτάξω όμως το απόγευμα γιατί πρέπει να πάω να γράψω τώρα...

Υ.Γ.: Μα η stock εμένα μου φαίνεται αρκετά αθόρυβη... :hmm:

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 00:20]

Aφου δεν θελει πολυ oc δεν χρειαζεται να παρει την XP90(εννοειται πως σηκωνει οποιονδηποτε επεξεργαστη στα default ή εστω με μικρο oc).Αν παλι εχει βλεψεις να κλοκαρει τοτε ας την παρει.

Μικρό O/C;;; :laughing:

Τι λες; Είναι κορυφαία ψύκτρα!

Το Northwood 2.60 μου τον κρατάει 30.5 βαθμούς idle και περίπου 43.5 βαθμούς full load στα 3.5 GHz / FSB 270 MHz με 1,57 Volts!

Η θερμότητα που εκλύει ο Northwood μου είναι γύρω στα 70 W χωρίς O/C... :shifty:

A, και μην ξεχάσω... όλα αυτά με έναν ανεμιστήρα Thermaltake 90mm @ 2000 RPM και θερμοκρασία δωματίου 25 βαθμούς.

Στο θέμα μας τώρα...

Ο φίλος σου μπορεί να πάρει μια ZALMAN, κατά προτίμηση χάλκινη! Είναι αρκετά αθόρυβη και τον σηκώνει άνετα τον northwood! Σε περίπτωση που θέλει O/C τότε θα πρέπει να διαθέσει περισσότερα χρήματα. :)

εγω ενα ξερω....οτι ειχα αυτη την ψυκτρα και σε ακλοκαριστο συστημα με εναν 12αρη στα 7βολτ να βγαζει αερα και παθητικη ψυξη στην καρτα γραφικων δεν ακουγα καθολου τη ζαλμαν...τωρα για αυτη της κουλερμαστερ...αν και τη συμπαθω σαν εταιρια...δεν την εχω δει να δουλευει,δεν μου εχει πει καποιος οτι ειναι καλη,και παντα κραταω μια πισινη με τα ριβιου γιατι καμια φορα γραφουν οτι θελουν...

παντως φαινεται καλη ψυκτρουλα...και μιας και τον ενδιαφερει η ησυχια οτι και να παρει απο τα 2 μια χαρα θα ειναι...απλα προτεινα την ζαλμαν σαν πιο δοκιμασμενη λυση...

κάτι άλλο καλύτερη πια είναι η χp120 ή η 90c? Υπάρχει κάπου που να δω ποιες μητρικές τις χωράνε? Aυτές οι δύο με έναν αθόρυβο ανεμιστήρα (ποιον προτείνετε?) θα κάνουν λιγότερο θόρυβο από τη zalman 7000cu?

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Στο λινκ που έδωσα όμως

http://www.silentpcreview.com/article192-page4.html έχει την zalman πιο θορυβώδη στα 12V από αυτήν που θέλει να πάρει.

μολις κοιταξα το ριβιου και καλο θα ηταν να του ριξεις αλλη μια ματια κι εσυ...με τον κανονικο της ανεμιστηρα ειναι πιο θορυβοδης...πιο αθορυβη απο τη ζαλμαν γινεται με τον παναφλο πανω...αλλα με τον παναφλο ανεβαινουν οι θερμοκρασιες 5-7 βαθμουος σε καθε περιπτωση...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

επίσης δε νομίζω η τόσο μικρή ψύκτρα της CM να συγκρίνεται με το θηρίο της Zalman!!! Επίσης η μεν έχει 12άρη Fan και η άλλη... δεν ξέρω πάντως μικρότερο... :p

μακη αυτη που προτεινω της ζαλμαν ειναι με 9αρη ανεμιστηρα...εσυ λες την 7700cu...

h 7000cu που λεω εχει 35 ευρω στο πλαισιο...

Αρχική απάντηση από nickthegreek

:OT: Tι θα προτείνατε χp120 ή το entry kit tis asetek για watercooling?

εγω θα προτεινα να βαλεις αλλα 50-60 ευρω και να φτιαξεις custom wc...

αν και το entry θα αποδιδει λιγο καλυτερα απο την xp120 δεν ξερω αν αξιζει ολη η φασαρια με τα νερα για τοσο μικρη διαφορα...

@haris1984: Εγώ για 12άρη την έκοβα! :confused: Να που βρήκα και ποιά η διαφορά μεταξύ 7000 και 7700... :p Εγώ πάντως λέω να πάρει προς το παρόν τη Zalman και αργότερα που θα έχει ψαχτεί περισσότερο και θα έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις πάει και φτιάχνει μόνος του ένα συστηματάκι wc και το απολαμβάνει. Για τόσο μικρή διαφορά ούτε εγώ θα στο πρότεινα... :)

Αρχική απάντηση από Elu Thingol [Σήμερα, στις 11:50]

Mαρεσει που ξεκινησαμε απο τα 20 ευρω...

καλά ρε παιδιά μη βαράτε:p Δείτε το σαν μια παρένθεση. Εγώ έχω την 7000cu για να δούμε θα την αγοράσει από εμένα να οάω σε τίποτα καλύτερο και με λιγότερο πάντα θόρυβο?:)

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 13:17]

Κάτι άλλο: καλύτερη ποια είναι η ΧΡ-120 ή η ΧΡ-90C? Υπάρχει κάποιο site που μπορώ να δω ποιες μητρικές τις χωράνε?

Η ΧΡ-90 είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ταιριάζει σε όλες τις μητρικές με όλα τα sockets. Μπορείς να ελέγξεις τη συμβατότητα της ΧΡ-120 με μητρικές στο site της Thermalright (http://www.thermalright.com)

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 13:35]

Tι θα προτείνατε: XP-120 ή το Entry Kit της Asetek για Watercooling?

Ούτε συζήτηση σε αυτό! Εννοείται XP-120! Το entry kit είναι σίγουρα χειρότερο από την ΧΡ-120. Δεν μπορεί η καλύτερη αερόψυξη που υπάρχει να είναι χειρότερη από την χειρότερη υδρόψυξη (της ASETEK)... κάπου εκεί τα πράγματα αλλάζουν!

Δεν είναι μόνο αυτό... Δεν ξέρω συγκεκριμένα για την XP αλλά π.χ. η Zalman θέλει αν θυμάμαι καλά ένα ελεύθερο χώρο γύρω από το socket χωρίς τπτ νομίζω ύψους πάνω από 3.5cm ή κάπως έτσι σε κάποια ακτίνα. Κάτσε να βρώ το link...

Αρχική απάντηση από nickstamat

Ούτε συζήτηση σε αυτό! Εννοείται XP-120! Το entry kit είναι σίγουρα χειρότερο από την ΧΡ-120. Δεν μπορεί η καλύτερη αερόψυξη που υπάρχει να είναι χειρότερη από την χειρότερη υδρόψυξη (της ASETEK)... κάπου εκεί τα πράγματα αλλάζουν!

πως το λες με τοση σιγουρια?τα εχεις δοκιμασει και τα 2?...για να εχουν τις ιδιες επιδοσεις η χπ θελει πολυ δυνατο ανεμιστηρα ενω το asetek πιο σιγανο...με δυνατο ανεμιστηρα το asetek θα εχει ενα προβαρδισμα...

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 00:20]

Aφου δεν θελει πολυ oc δεν χρειαζεται να παρει την XP90(εννοειται πως σηκωνει οποιονδηποτε επεξεργαστη στα default ή εστω με μικρο oc).Αν παλι εχει βλεψεις να κλοκαρει τοτε ας την παρει.

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 12:35]

Μικρό O/C;;; :laughing:

Αφου ρωταει αν σηκωνει τον επεξεργαστη του σε κανονικες συνθηκες τι να του πω?Αν ειχε prescott ομως..δεν σηκωνει και πολλα με την xp90!

Πολυ το κουρασαμε το θεμα βλεπω.Αν δεν εχει ορεξη για oc τι συζηταμε?Ας παρει μια οποιαδηποτε με λιγα cfm ανεμιστηρα να τελειωνει.Αν τελικα θελει oc(γιατι ακομη δεν μας εχει πει)ας κοιταξει καμια zalman,αν μπαινει αφου θελει αθορυβο ή καλυτερα ΧΡ90,ΧΡ120 και watercooling.Τελος..

Κοιτάξτε, δεν πάω κόντρα ούτε σε σένα Χάρη ούτε στον deadlock7 :giveup:

@haris1984: Δεν τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. Η ΧΡ-120 ΔΕΝ θέλει δυνατό ανεμιστήρα για να φτάσει σε επιδόσεις το Asetek. Το φτάνει άνετα. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα entry kit με αντλία 700 l/hr, μονό ψυγείο 8cm και ένα απλό block. Αυτό το σύστημα εμένα δεν μου φαίνεται πιο αποδοτικό από μία XP-120 με 12cm ανεμιστήρα @ 1500 RPM. Αν έχεις άλλη άποψη, οκ πάω πάσο... :nothing:

@deadlock7: Έχω εμπειρία από αυτήν την ψύκτρα και ξέρω τις δυνατότητές της. Ένας φίλος μου έχει Prescott 3.0 GHz @ 3.6 GHz με μια Thermaltake POLO 735 (χάλκινη) πάνω. Σε full load τον κρατάει 57 βαθμούς σταθερά με τον 7άρη ανεμιστήρα στις 2000 στροφές/λεπτό. Και ρωτάω εγώ τώρα: με την ΧΡ-90 δεν θα είχε θερμοκρασία ~50 βαθμούς full load;;; ’σχημα είναι για Prescott;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.