xrist Μάϊος 29, 2005 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2005 Αρχική απάντηση από gsmaster ’ν το κάνεις έτσι μόλις το βάλεις στην πρίζα θα πέσει η ασφάλεια.Το επισυνάπτω διορθωμένο. Αν δουλεύει ανάποδα βάλτε το καλώδιο που πάει από το ρελέ στην αντλία στην άλλη επαφή του ρελέ.Για διοδάκι 1Ν4148 κάνει. Σωστη η διορθωση gsmaster Σβηνω την προηγουμενη φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Ιούνιος 1, 2005 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 δλδ με τη δίοδο "βραχυκυκλώνουμε" τα 12ν ?νόμιζα πως απλά κόβουμε το καλώδιο και τη προσθέτουμε ανάμεσα.όποιος κατάλαβε κατάλαβε!απαντήστε γιατι αύριο θα κάνω τις κολλήσεις και δε θέλω να κάψω τπτ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούνιος 1, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 βραχυχυκλώνεις τα 12V για να μην περνάει ρεύμα ανάποδα αυτό κάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Ιούνιος 1, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 αν θέλω να βάλω δύο διόδους(αφου τις πήρα...) πώς ακριβώς θα τις βάλω? το μόνο που βρίσκω εγώ λογικό(κ έχω να ασχοληθώ με φυσική δύο χρόνια είναι πηγή(-)δίοδος(-)ρελέ και το ίδιο πηγή(+)δίοδος(+)ρελέ με τι δίοδο να επιτρέπει προς το ρελέ μόνο το ρεύμα.τώρα που το ξανασκέφτομαι ρεύμα θεωρούνται τα ηλεκρτόνια(-). γιατί μπερδεύομαι τόσο?και πώς ξέρω προς τα που να κοιτάει η δίοδος? 1Ν4007 αυτήν έχω.έχει μία γκρί γραμμούλα απο τη μία ευχαριστώ για τη βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούνιος 1, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από gsmaster [29-05-2005 02:25] ’ν το κάνεις έτσι μόλις το βάλεις στην πρίζα θα πέσει η ασφάλεια. Το επισυνάπτω διορθωμένο. Αν δουλεύει ανάποδα βάλτε το καλώδιο που πάει από το ρελέ στην αντλία στην άλλη επαφή του ρελέ. Για διοδάκι 1Ν4148 κάνει. Ρε συ gsmaster δεν την κατάλαβα την εικόνα. Την διόρθωσες πάνω στο σχέδιο που είχε κάνει ο xrist22 και μπερδεύτηκα... Εξήγησε λίγο πώς πάει από την αντλία στο ρελέ και από το ρελέ στην πρίζα 220V... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsmaster1416003178 Ιούνιος 1, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 Ξαναβάζω την εικόνα πιό προσεκτικά διορθωμένη. Ελπίζω να είμαι πο σαφής αυτή την φορά. Δεν θυμάμαι σε αυτά τα ρελέ πώς είναι οι επαφές του, αν υπάρχει πολύμετρο μπορείς να τις ελέγξεις πριν, ή και οπτικά αφού πολλά ρελέ είναι διάφανα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα 220V είναι επικύνδινα, λάβετε τα κατάλληλα μέτρα. Ουδεμία ευθύνη φέρω για τυχόν βλάβες, :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούνιος 14, 2005 Author #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2005 Ποσταρω μερικες φωτο απο το ρελαδακι που μου εφτιαξε ο θειος μου (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ...:flower: ) Απο την μια καλωδιο για μπριζα,απο την αλλη θηλυκο για την αντλια καθοτι δεν λεει να κοψουμε το καλωδιο και να χασουμε την εγγυηση και το μικρο(μπλε-κοκκινο) ειναι για την 12αρα του psu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούνιος 14, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2005 Και μια απο μεσα Διακρινεται και μια ασφαλεια ωστε σε περιπτωση ατυχηματος να μην καει το ρελε.Προαιρετικα μπορουμε να βαλουμε και ενα λαμπακι στο κουτακι του αφου κανουμε μια τρυπιτσα για να βλεπουμε οτι λειτουργει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούνιος 14, 2005 Author #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2005 και μια τελευταια για το μεγεθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsmaster1416003178 Ιούνιος 22, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2005 Ωραίος ο μπάρμπας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Απρίλιος 20, 2006 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2006 Ενα που εφτιαξα προσφατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 20, 2006 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2006 Πολύ καλή δουλειά!!!Αλλά θα προτιμούσα και έναν πυκνοτι στην 12αρα έτσι ώστε όταν κλίνει το PC να μένει για λίγο ανοιχτή η αντλία Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Απρίλιος 20, 2006 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2006 η πρίζα μ'αρέσει... :P :P Χμ, ίσως φτιάξω και εγώ κάτι αντίστοιχο... Με αυτό μπορούμε να εκκινούμε και τον εξωτερικό σκληρό δίσκο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Απρίλιος 20, 2006 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr.... θα προτιμούσα και έναν πυκνοτι στην 12αρα έτσι ώστε όταν κλίνει το PC να μένει για λίγο ανοιχτή η αντλία Δεν εχε KANENA προβλημα αμα κλεινει ταυτοχρονα με το CPU.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 20, 2006 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από xrist22 Δεν εχε KANENA προβλημα αμα κλεινει ταυτοχρονα με το CPU.. και εμενα ετσι ειναι αλλα λεω δεν θα ηταν καλητερο????να εχεισ πχ 10 δευτερα πιο μετα το κλισημο της αντλιας??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Απρίλιος 21, 2006 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Ναι βρε καλυτερα ειναι..... αλλα ειναι ''ψιλα γραμματα''....Αρχική απάντηση από deninho Με αυτό μπορούμε να εκκινούμε και τον εξωτερικό σκληρό δίσκο;;; Αν δεν θελεις να ανοιγεις τον διακοπτη του οποτε γουσταρεις....ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Απρίλιος 21, 2006 #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Προσωπικα παντως το δικο μου ρελε στο διπλο το στριμωξα μεσα στο psu.Οταν τελειωσω θα προσπαθησω να σας το δειξω. Οσο τουλαχιστον φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Απρίλιος 21, 2006 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από xrist22 Ναι βρε καλυτερα ειναι..... αλλα ειναι ''ψιλα γραμματα''.... Αν δεν θελεις να ανοιγεις τον διακοπτη του οποτε γουσταρεις....ναι. Ξέρεις τι βαρετό είναι να πατάς 5 διακόπτες όταν ανοίγεις το pc??? οπότε μάνι-μάνι θα έχω μόνο δύο πατήματα :P:P:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentsmith Απρίλιος 22, 2006 #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2006 :worship::worship:μπαβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Απρίλιος 22, 2006 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2006 να βάλω και εγω το ρελεδάκι μου........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.