Jump to content

Κατασκευη Ρελε για αντλια??ΠΩΣ?

Nos-Dio

Recommended Posts

οπως λεει και ο τιτλος εχει κανεις κανενα λινκ η οδηγιες για το πως μπορεις να φτιαξεις ρελε για την αντλια ωστε να ανοιγει μαζι με το πσ

Η αντλια μου ειναι η Hydor Seltz L25@1000 l/h 11watt/220 volt

Ευχαριστω!

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

δε φτιαχνεις τιποτα. κανεις μια βολτα απο το ηλεκτρομαγαζο της γειτονιας σου, και παιρνεις ενα ρελε 12V/220V. βαζεις τα 12 στο μολεξ, τα 220 στην πριζα της αντλιας, κι αυτο ειναι ολο.

Αρχική απάντηση από .38-.45

δε φτιαχνεις τιποτα. κανεις μια βολτα απο το ηλεκτρομαγαζο της γειτονιας σου, και παιρνεις ενα ρελε 12V/220V. βαζεις τα 12 στο μολεξ, τα 220 στην πριζα της αντλιας, κι αυτο ειναι ολο.

Ακριβώς... Ένα τέτοιο πραματάκι (αυτό μέσα στο κουτάκι)...

Εδώ

κάλη φάση .....άντε να στεισω και εγώ καμιά υδροψυξη για τι όσο σφιγγουν οι ζέστες με τον........... prescott .......

μέχρι και η γυναίκα μου την είπε.....ότι το γραφείο μου είναι πιο ζεστό από το υπόλοιπο σπιτι.........:slap:

AXAXAXXAXAXA.......και εγω αν ξεχασω τα παρθυρα και πορτα κλειστα ετσι και μπω μεσα μετα απο κανα 2 ωρες.....

ΥΓ...και με την θερμοτητα που θα βγαζουν τα φαν του ψυγειου δεν θα δεις μεγαλη διαφορα στη γυρω θερμοκρασια περιβαλλοντος...απλα θα διαχεεται

Αρχική απάντηση από Elu Thingol [Σήμερα, στις 22:47]

ΥΓ...και με την θερμοτητα που θα βγαζουν τα φαν του ψυγειου δεν θα δεις μεγαλη διαφορα στη γυρω θερμοκρασια περιβαλλοντος...απλα θα διαχεεται

το αυτο.. ο prescott θα κρυωσει, το δωματιο ισως και να ζεσταθει παραπανω.

Αρχική απάντηση από aristos87

Ι δίοδος τι χρησιμεύει? Εγώ δεν πρόλαβα ακόμα να το φτιάξω γι'αυτό ρωτάω... απλά τα υλικά πήρα..

H διοδος ειναι για να την πιθανοτητα επιστροφης ρευματος.

Επισης μπορεις να χρησιμοποιησης διπλο ρελε ωστε να διακοπτεις και τις δυο φασεις.

Αρχική απάντηση από Black_Maba

Ποια ειναι τα υλικα ωρε παιδια κ ποιο το σχεδιο?

Τα υλικα ειναι ενα ρελε 12βολτο για 220V (μονό η διπλο) και ενα απλο διοδακι.

Συνδεσε τα οπως πιο πανω και εισαι οκ

Παιδια εγω ειχα αγορασει κατι αντιστοιχο απο Γερμανια το οποιο υποτιθεται οτι

εσβηνε και την αντλια 8 δευτερολεπτα αφοτου εκλεινα το PC αλλα τζιφος.Μονο

την ανοιγει οταν ανοιγω το PC.Το κλεισιμο ακομη manually το κανω.Εχει κανεις

καμια ιδεα περι αυτου?

Και για να πας τη μαγεία του ρελέ ένα βήμα παραπερα....βάλε πολύπριζο αντι 1 πρίζας στο ωφέλιμο άκρο ώστε να διαχειρίζεσαι περισσότερα πράγματα μαζί...αντί της 1 αντλιας μόνο.

Εγώ το έχω έτσι και ανοιγω ταυτόχρονα 2 αντλίες, 1 βοηθητικό psu, όλα με το πάτημα του power στο τεκ psu μου

Αρχική απάντηση από xrist22

Να το κανω πιο ευκολο για αυτους που δεν ασχολουνται πολυ.

’ν το κάνεις έτσι μόλις το βάλεις στην πρίζα θα πέσει η ασφάλεια.

Το επισυνάπτω διορθωμένο. Αν δουλεύει ανάποδα βάλτε το καλώδιο που πάει από το ρελέ στην αντλία στην άλλη επαφή του ρελέ.

Για διοδάκι 1Ν4148 κάνει.

post-1077-1416071957,0816_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.