Jump to content

Κάηκε η 6600 GT

koumle

Recommended Posts

Πήγα να βάλω να παίξω το Lineage II και μόλις ξεκίνησε και μπήκα στο παιχνιδι να παίξω

κόλησε το PC. Κάνω reset, το ξαναβάζω πάλι κόλησε. Ξανά reset, ξαναμπαίνω στο παιχνίδι,

κολάει πάλι και άρχισε να μηρίζει κάτι παράξενο σαν καμένο. Ξανακάνω reset και δεν ανοίγει

ούτε η οθόνη.

Βάζω μία άλλη VGA και όλα καλά.

Βγάζω την ψύκτρα της 6600GT και η πάστα από ασημένια είχε γίνει καφέ και ζεματούσε όλη η κάρτα.

Την κάρτα την πήρα τα Χριστούγεννα και από τότε της είχα βάλει Arctic Silver 5.

Μια χαρά δούλευε τόσο καιρό! Δεν την είχα overclocking. Τί έπαθε και τα 'πεξε έτσι ξαφνικά?

Την κάρτα την πήρα από τον Ματσούκα Θεσσαλονίκη και είναι η Pixelview 6600GT AGP.

Τι λέτε για RMA?

Μήπως μου πουν τίποτα ότι φταίω εγώ που έβαλα άλλη πάστα?

Τι ενέργειες πρέπει να κάνω τώρα?

Αν κανένας έχει εμπειρία από Ματσούκα και RMA ας με συμβουλέψει.

:help::( :giveup: :(:help::( :giveup: :(

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Λογικα αν καταλαβουν οτι την πειραξες για να βαλεις παστα δεν θα την παρουν πισω.

Προσπαθησε να εξαφανισεις την επεμβαση σου .

Καθαρισε τη παστα που εβαλες οσο ειναι δυνατον να μη φαινεται.

Δηλαδή τι να κάνω? Να βγάλω την Artic Silver 5 και να βάλω μία απλή άσπρη πάστα?

Δεν θα πρέπει να φανεί σαν καμένη η άλλη πάστα που θα βάλω?

Και τί πειράζει όμως που άλλαξα πάστα? Στους CPU αλλάζουμε συνέχεια και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ή μήπως υπάρχει??

Ποιά έιναι η διαδικασία του RMA?

Θεωρητικά υπαρχει και στις cpu...Η εταιρία λεει ότι πρεπει να χρησιμοποιείς μονο συγκεκριμένες αγωγιμες και μονο τη μαμα ψυκτρα!

Δε νομίζω να κατσουν και να βγαλουν τη ψυκτρα....Απλα θα τη βαλουν πανω σ'ενα pc να δουν αμα παιζει...εκτος κι αν πεσεις σε κανενα ψειρα!!!!

Ρε συ Chroma λες να μου την αλλάξει επιτόπου?

Ή θα φάω μεγάλο ζόρι?

Υπάρχει κάποια ενέργεια που πρέπει να κάνω εγώ?

Όπως να ενημερώσω αντιπροσωπεία-εισαγωγέα κ.τ.λ.?

Πας με την κάρα και την απόδειξη αγοράς στο μαγαζί από'που τη αγόρασες.

Αν έχουν στοκ συνήθως την αλλάζουν...

Αν δεν έχουν πάει βόλτα μέχρι την αντιπροσωπεία και περιμένεις την καινούρια...

Υπάρχει περίπτωση να τη δοκιμάσει και μετά να στην αλλάξει, αν δεν έχει stock προφανώς θα τη στείλει και θα γυρίσει κάτι άλλο. Πάντως προσωπικά και σε άτομα που ξέρω ο ματσούκας έχει φερθεί άψογα σε RMA.

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 03:09]

Υπάρχει περίπτωση να τη δοκιμάσει και μετά να στην αλλάξει, αν δεν έχει stock προφανώς θα τη στείλει και θα γυρίσει κάτι άλλο. Πάντως προσωπικά και σε άτομα που ξέρω ο ματσούκας έχει φερθεί άψογα σε RMA.

1 Μηνα για RMA μητρικης.......

Σχετικά με το RMA δεν ξέρω να σου πω περισσότερα...αλλά έχω μια υποψία γιατι μπορεί να κάηκε η καρτα σου. Η AS5 είναι αγώγιμη, οπότε αν το παραέκανες και έβαλες περίσια, μπορεί να βραχκύκλωσε κάτι αν έσταξε στις γύρω αντιστάσεις.

Ή μπορει απλά να είσαι άτυχος

και γω αγορασα απο ΜΑτσουκα μια 6800gt pci-e και ειχα προβληματα με το pc και νομιζα οτι εφταιγε η καρτα την πηγα την δοκιμασε στο 3dm2005 και επαιζε κανονικα, αλλα ο ανθρωπος μου την αλλαξε χωρις κουβεντα παρολου που εκει επαιζε κανονικα προχωρα σε RMA

Αστην όπως ειναι μη τη κανεις χειρότερα...

Δε νομίζω να στην αλλάξει αμέσως εκτος κι αν την εχεις λιγοτερο απο 15 μερες

Μαλλον θα τη στειλει αντιπροσωπεια και θα περιμενεις καμια βδομαδουλα για καινουργια

Μεσα στο Πασχα του εστειλα επεξεργαστη απο Αλεξ/πολη-->Θεσσ/νικη και τον ειχα πίσω σε μια βδομαδα καινουργιο[Αν και την επιστροφη τη χρεωσε σε μενα ο μπάτακος]

αφου σου ειπαν και τα παιδια οτι θα γινει σιγουρα το RMA τοτε μην φοβασαι

τιποτα!οπως προειπαν μην την πειραξεις αλλο και στειλε την!

μην σε απασχολει τιποτα αλλο!

Όπως είπαν και τα παιδιά , μπορεί το άτομο από τρόπους να είναι ο χειρότερος , αλλά από RMA σκίζει , απλά θα την δοκιμάσει σε ένα pc να δει οτι είναι όντως καμμένη και θα στην αλλάξει

Αν όχι την ίδια μέρα , τις επόμενες δυο τρεις

Αρχική απάντηση από CaptainMilo

Όπως είπαν και τα παιδιά , μπορεί το άτομο από τρόπους να είναι ο χειρότερος , αλλά από RMA σκίζει , απλά θα την δοκιμάσει σε ένα pc να δει οτι είναι όντως καμμένη και θα στην αλλάξει

Αν όχι την ίδια μέρα , τις επόμενες δυο τρεις

λιγο βαρυς ειναι οανθρωπος,απο την καρεκλα του δεν σηκωνεται:p:hehe: :hehe:

Τελικά το εντόπισα το πρόβλημα.

Κάηκε ένα τσιπάκι από την κάτω μεριά της κάρτας.

Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το τσιπάκι και τι κάνει?

Μα πως καίγονται ρε παιδιά έτσι ξαφνικά οι κάρτες χωρίς να τις κάνεις τίποτα?

Μήπως φταίει η μάρκα?

Γιατί ήταν η πιο φτηνή 6600GT όταν την αγόρασα.

Έπρεπε να πάρω καμιά ποιο ποιοτική και πιο ακριβή τελικά.

Τσάμπα μπελάδες.

Έλεγα για καμιά MSI ή Leadtek αλλά τώρα έγινε το κακό.

post-2076-1416071943,2258_thumb.jpg

Χμ....καηκε τσιπακι ε...???Κακο αυτο.....

Αν το δουν ειναι ενα πάτημα για να μη γίνει το RMA όχι τόσο απο πλευρας ματσουκα[αυτον δε τον ενδιαφερει] αλλά απο πλευρας αντιπροσωπίας....anyway δε χανεις τιποτα κανε μια προσπαθεια και πες μας τι εγινε!!!

Σε μια MSI NEO2 που ειχα ,ξεκόλλησε ένα τσιπακι πανω απο τη μητρική και την έστειλα για εγγυηση και πίστεψε με εφαγα τρελό λουκι μεχρι να μου πουν ότι τελικά την άλλαξαν...

Εννοείται ότι δεν θα αναφερεις για καμμενο τσιπακι κτλ όταν θα την πας στο μαγαζι...;)

Ναι αλλά άμα πω για το τσιπάκι γλιτώνω από την επέμβαση της πάστας που έκανα.

Και τι φταίω εγώ ρε παιδιά που κάηκε το τσιπάκι?

’ντε να μην το πω εγώ. Αυτοί δεν θα το δούνε?

Δεν πιστεύω να μου αρνηθούνε να την αλλάξουν.

Αφού είναι προφανές ότι εγώ δεν φταίω σε τίποτα.

PixelView:whip:

Όπως το βλέπω εγώ , ή δουλεύει ή δεν δουλεύει

Ούτε την είχες clockάρει , ούτε είχες επέμβει με κάνα mod πάνω στην κάρτα , πέραν της as φυσικά

Αλλά βέβαια , όπως είδες , κάηκε άσχετο με την gpu τσιπάκι , αν έφταιγε η as , θα σου καιγόταν η gpu

Εγώ στην θέση σου , θα έβγαζα την as , θα έβαζα απλή άσπρη πάστα , και θα την πήγαινα για RMA

Πάντως και όπως έχει να την πας , δεν πιστεύω να σου πουν και τίποτα , δείχτου το καμμένο τσιπάκι , πες του να δει και αυτός οτι δεν δουλεύει και πάρε μια καινούργια

Αν δεν καλύπτουν και τσιπάκια οι εγγυήσεις , τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν

Καλή τύχη :)

Χμ....

Να ξέρεται ότι στις μεγάλες θερμοκρασίες η AS5 γίνεται ζουμί και για αυτό άμα μια κάρτα πιάνει πάνω από 60 βαθμούς δεν συνηστάται...γιατι τότε μπορεί να πήγε σε καμπωσα ολοκληρωμένα πάνω στο gpu και τιναξε το τσιπάκι μαζί με το gpu

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.