Jump to content

10mm ψυγεία και απορίες

CaptainMilo

Recommended Posts

Μέχρι να έρθει το καλοκαιράκι , αποφασίσαμε και εμείς να φτιάξουμε ένα κυκλωματάκι με νερό

Καθώς έλεγα , θα ψύξω μόνο την CPU , και χωρίς να το πολυψάξω (βλακεία μου , ναι) , αγόρασα την black ice II pro 120mm dual , για τον λόγο ότι την έπαίρνε και ο πάτος του κουτιού ίσα ίσα

Τώρα θα μου πεις , γιατί μέσα στο κουτί?

Γιατί πήρες αυτό το ψυγείο ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνεις ένα από ford που είναι και πολύ καλύτερο?

Μετά από συμβουλή φίλου , το συγκεκριμένο ψυγείο θα το αλλάξω με μια eheim 1048 ή 1250 και μετά θα πάω σε άλλο ψυγείο και σε εξωτερική εγκατάσταση

Η απορία μου όμως είναι η εξής

Το συγκεκριμένο ψυγείο (black ice) έχει πάνω 1/4 ρακόρ τα οποία βέβαια μπορώ να τα αλλάξω άνετα με 1/2

Το θέμα όμως είναι , οτι θα λειτουργεί σαν bottleneck στο όλο κύκλωμα , από την στιγμή που και η σωλήνες θα είναι 1/2

Απότι είδα , σχεδόν όλα τα ψυγεία που πουλάει το multirama είναι με 1/4

Κατά πόσο θα ζορίζει αυτό την αντλία?

Όσων αφορά την ροή , είναι προτιμότερο να έχεις μεγαλύτερη ή μικρότερη ροή στο κύκλωμα? Μικρότερη ροή θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο ψυγείο , άρα περισσότερη στιγμιαία ψύξη , ενώ μεγαλύτερη ροή θα έχει ως αποτέλεσμα την γρηγορότερη "ανακύκλωση" του ζεστού νερού του συστήματος

Τι ακριβώς είναι καλύτερο από τα 2?

Επίσης , αν δεν κάνω λάθος , η 1250 έχει 1 1/2 ρακορ και ένα 1/4

Τι παίζει εδώ? Και άλλο bottleneck?

Μια σύνθεση που έχω καταλήξει προς το παρόν , αποτελείται από τρανσιτ ψυγείο , block 11 μέσω γνωστού , και eheim 1048/1250 από multirama με αλλαγή της black ice

Ευχαριστώ προκαταβολικά

To συστημα που εχεις επιλεξει ειναι απλα κορυφαιο. Και με το crusader του 11 δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με την 1048. Το μονο της κακο ειναι η μικρη διαφορα τιμης απο την 1250...

Οσον αφορα αυτο που ειπες για την ροη, παλαιοτερα ειχα μια ιδεα για μεταβλητο πλατος σωληνων γιατι πιστευα οτι οσο παραπανω μενει στο ψυγειο τοσο πιο πολυ κρυωνει. Ακομα ξεκαθαρη εικονα δεν εχω αλλα μου φαινεται οτι δεν παιζει και μεγαλη διαφορα αποδοσης αν μεινει παραπανω στο ψυγειο...

Οποτε εδω και λιγο καιρο σκεφτομουν το εξης(μιχαλη θελω απαντηση πλζ!). Για να καταλαβετε τι ειχαμε συζητησει δειτε http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=13398. Εφοσον αυτο το συνολικο δεν γινεται και θα ζοριζει πολυ τον κυκλοφορητη(αλλο αντλια), πιστευω οτι αν χρησιμοποιουσαμε μεταβλητους σωληνες μονο για την διαδρομη πχ απο την αντλια στο ψυγειο δηλαδη απο εκει που μπαινει το νερο στο ψυγειο να μπαινει σε ενα αρκετα μεγαλο ρακορ και να βγαινει απο τα κλασσικα 1/2. Ετσι δεν θα ζοριζεται η αντλια αλλα και θα μενει περισσοτερη ωρα στο ψυγειο το νερο. Αυτο θα ωφελησει?

’δικα θα παιδευτεις να κάνεις αυτές τις αλχημείες. Η ροή σε ένα κλειστό κύκλωμά είναι 1. Και βγαίνει από το σύνολο των παραμέτρων του συστήματος.

Ότι συνδυασμό ρακόρ και σωληνών να κάνεις...θα συνδυαστούν και πάλι 1 ροή θα έχεις, με τις αντίστοιχες πιέσεις σε αντλία και λοιπό κύκλωμα.

Και χοντρικά χοντρικά μεγαλύτερη ροή=καλύτερο. Βέβαια πάλι πρέπει να υπολογίσεις τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Το μπλοκ αν την εκμεταλεύεται...διάμετρος σωληνών του ψυγείου αν είναι σωληνοτό....αν έχεις Τ ή Υ στο κύκλωμα και αρκετά άλλα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.