Jump to content

nForce4 και Firewall

leondim77

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μόλις αγόρασα καινούριο pc βασισμένο σε μια ASUS A8N SLI.

Από την πρώτη μέρα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα.

Έχασα 4-5Kb από το Download speed (ADSL 384, OTE - Forthnet, SeedTouch 530 ethernet)

To DUmteter δείχνει ότι κατεβάζω full με 40-42Kb/s ενώ η πργαματικότητα είναι ότι κατεβάζω με 36-37Kb/s (Bitcomet, torrent με 100+ seeds)

Μπορεί να μου πει κάποιος που πάνε αυτά τα Kb?

Διαβασα ότι ίσως φταίει το Firewall του nForce4.

Software πάντως για το εν λόγω firewall καθώς και drivers δεν έχω κάνει install.

Να πω ότι έχω την ίδια συμπεριφορά και κάτω από XPx64 που μόλις εγκατέστησα σε άλλο σκληρό.

firewall αποκλειεται να ευθυνεται.

ισως να ειναι συμπτωματικο το οτι επεσε η ταχυτητα σου 4-5ΚΒ...........η μειωση οφειλεται κυριως στη γραμμη σου/στο μοντεμ σου αλλα με τιποτα στo firewall μιας και δεν το χεις ενεργοποιησει.....

για 384 με οτενετ το 36-37 ειναι κανονικες ταχυτητες(τοσο εχω και γω)

δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.

στο βιβλιαρακι της καθε μητρικης εχει την τοποθεσια για την επιλογη ενεργοποιησης μεσα απο το BIOS αρχικα και μετα την εισοδο στα windows ειτε βαζεις το σιντακι με τους οδηγους ειτε κατεβαζεις το τελευταιο πακετο για το chipset μεσα στο οποιο βρισκονται.

μετα την ενεργοποιηση της εντολης απο το bios(enable nvidia firewall/hardware firewall) και στο επομενο boot περνας τους οδηγους και εισαι ετοιμος.....

δεν συνιστω να το εγκαταστησετε αν δεν εισαστε εμπειροι πανω σε τετοια θεματα.

το firewall των xp μια χαρα δουλεια κανει και σε συνδυασμο με ενα καλο antivirus+antispyware kit ειναι υπεραρκετα για απλη χρηση απο το σπιτι.

σε επιχειρησεις βεβαια οπου υπαρχουν σημαντικα δεδομενα και οι χρηστες ειναι πιο εξοικειωμενοι με τη χρηση του ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο προστασιας πολυ καλυτερο απο τα προηγουμενα που ανεφερα

Αρχική απάντηση από leondim77 [Χθες, στις 17:30]

Το Dumeter γιατί λέει όμως ότι κατεβάζω με 40-42?

ξερεις πολλα προγραμματα να διαβαζουν σωστα?:cool:

απλα μην ασχολεισαι αν κατεβαζεις με 35 ή με 42..........συνηθως παιζει η ταχυτητα και ποτε δεν ειναι σταθερη............

Αρχική απάντηση από greekfragma

ξερεις πολλα προγραμματα να διαβαζουν σωστα?:cool:

απλα μην ασχολεισαι αν κατεβαζεις με 35 ή με 42..........συνηθως παιζει η ταχυτητα και ποτε δεν ειναι σταθερη............

Μα στον παλιό υπολογιστή ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Με τον που τον άλλαξα αρχισαν όλα!

Συμπτωση σε τέτοιο βαθμο?

το dumeter συνυπολογίζει στο καθαρο download rate και το overhead...οπότε να βλέπεις 40-42 υπολόγιζε 2-5kb/sec κάτω. Η δε τιμη του overhead εξαρτάται απο την "κατάσταση" της σύνδεσης σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.