Jump to content

DFI Lanparty Ultra-D+Geil προβλημα oc..

deadlock7

Recommended Posts

To προβλημα το εχω αναφερει και σ'αλλα threads αλλα το ξεκιναω εδω μηπως βρω λυση!Εχω την γνωστη DFI Lanparty Ultra-D,2*256 pc3200 Geil Platinum μνημες,Tagan 480U01 τροφοδοτικο.Εχω συνδεσει ολες τις υποδοχες πανω στην μητρικη κι εχω αλλαξει ολα τα Bios μετα κι απο το official 3.10.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να περασω τα 250 χωρις λαθη(ακομη και με διαιρετη).Ο επεξεργαστης (πες με μπανανα) 3000+ αλλαχθηκε μετα απο RMA και φτανει τα 2430(9*270) με 1.75 απο bios!!!!!Το παλιο μου συστημα ηταν Gigabyte K8NS-Ultra κι ετρεχα 9*270 1:1 (με τον παλιο επεξεργαστη).Πλεον με τις ιδιες ρυθμισεις στις μνημες ή και χειροτερες στο Memtest περναει καποιες λουπες στα 250 αλλα με τπτ στα 255.Οι μνημες δεν ξερω τι chips φορανε αλλα δεν ακουν στο ρευμα οπως φαινεται.Ισα ισα με 3.2v πανε χειροτερα απ'οτι με 2.6!Πως χαθηκαν 20ΜHz με την αλλαγη της μητρικης?Λετε να παιζει ρολο ο επεξεργαστης?Παντως εχω απογοητευτει γιατι δεν περιμενα τοσο χαλια αποτελεσματα..

Μην κάνεις συγκρίσεις όταν έχεις αλλάξει CPU.

Βασικά κοίτα να έχεις μειώσει το HT από Χ5 που είναι default (5Χ200=1000) σε τουλάχιστον 4 (4χ250=1000) μην σου πω να το βάλεις 2 και να μην ξανασχοληθείς με αυτό.

Δώσε λίγη παραπάνω τάση στο chipset (1.6-1.7ν) και στο LDT (1.4-1.5)

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 07:48]

Μην κάνεις συγκρίσεις όταν έχεις αλλάξει CPU.

Βασικά κοίτα να έχεις μειώσει το HT από Χ5 που είναι default (5Χ200=1000) σε τουλάχιστον 4 (4χ250=1000) μην σου πω να το βάλεις 2 και να μην ξανασχοληθείς με αυτό.

Δώσε λίγη παραπάνω τάση στο chipset (1.6-1.7ν) και στο LDT (1.4-1.5)

αυτο για το ΗΤ σωστο.διαφωνω για την παραπανω ταση............παραπανω ταση η ΔΦΙ χρειαζεται απο τα 290 και μετα.μεχρι τα 285 παιζει ανετα με τα μαμισια ρευματα

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 08:14]

Ας δοκιμάσει και βλέπει. Αν είσαι στο όριο θέλεις την επιπλεόν τάση (στα 260 θέλει 1.6 για να φύγουν τα λάθη όταν δοκιμάζω μνήμες με σφικτά timings)

επειδη ειπε για Geil γι αυτο λεω οτι δεν θελει παραπανω ρευμα.αμα ειχε UTT αλλο........γενικως σε μνημες με ψηλα fsb και μετρια timings το ρευμα θα τον φρεναρει νωριτερα.παλέυα πολυ καιρο σε δοκιμες στα 270-290..........ας δοκιμασει βεβαια και μας λεει:T:

Το LDT το εχω βαλει 2.5 απ'την αρχη και το 'χω αφησει..δεν με καιει!Το chipset εχω ανεβασει στο 1.6 γιατι ειδα μεγαλυτερη σταθεροτητα με λιγοτερο ρευμα στο oc.Για 255 ουτε λογος εννοειτε.Το περιεργο ειναι οτι στα 250 περναει μεμτεστ(στα windows βγαζει λαθη μετα απο ωρα) ενω στα 255 βγαζει τα απειρα...Καπου ειχα διαβασει οτι η DFI δεν τα παει καλα με τα Hynix,επειδη η συμπεριφορα τους μοιαζει καπως και η Geil εχει χρησιμοποιησει τετοια chips σε καποιες μνημες της υποψιαζομαι μηπως παιζει τετοια ασυμβατοτητα!Ακομη κι αν επαιρνα τον πιο μπανανα επεξεργαστη του κοσμου,οι μνημες θα επρεπε να περνουν το memtest,αν κανω λαθος διορθωστε με!

Ολα τα καλα του κοσμου εχει ο επεξεργαστης μου!240 κανει ανετα 1:1..στα 245 ομως δεν παιζει(ισως θελει πανω απο 1.56 που του δινω).Απο κει που ετρεχα 9*255 με 180 διαιρετη, 2.6ν στις μνημες κι ειχα Load θερμοκρασιες cpu39,pwm 48,chipset 47 εκτιναχθηκαν στις 44,56,48 αντιστοιχα στα 9*245 διαιρετη 200(1/01)!!!Δεν παιζει να τρεξω 1:1 ξανα...

Αρα το συμπερασμα που εβγαλα ολες αυτες τις μερες που πειραματιζομαι ειναι οτι φταιει ο IMC που ειναι τοσο χαλια και οι μνημες δεν τραβανε..κριμα!Ακουγα παλια να λενε για μπανανες και δεν το πιστευα..ελεγα θα υπαρχει καποιος τροπος:slap:

Eλπιζω να μην εννοεις αυτον στην υπογραφη σου γιατι θα φρικαρω!Βεβαια με προβληματιζει που ζεσταινονται τοσο τα Mosfets γιατι διαβαζω οτι καποιοι παραπονουνται οτι εχουν πολυ υψηλες θερμοκρασιες,ενω αλλοι παλι εχουν της ταξης των 30 βαθμων...

Παιδια sorry που επεμβαινω παλι..αλλα μηπως εχετε βρει τπτ για τους μπανανες επεξεργαστες?Πχ καλη ψυξη,λιγο ρευμα,οτιδηποτε.Ελεος δηλαδη αν πρεπει να δινω 1.73ν στο bios για να ειμαι σταθερος στα 9*265=2385 με 166 διαιρετη(για 200 με καμια δυναμη πανω απο 245)!!!!Αλλιως να το παρω αποφαση...(κατι μου λεει οτι το βλεπω και δεν θελω να το παραδεχτω:)).Το μονο καλο ειναι οτι ακουει στο ρευμα..καπου με 2.5ν με βλεπω να φτανω τα 2700 ετσι οπως παει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.