n1k3man Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2005 Ρε παιδια τι τρεχει γαμωτο? Προσπαθω να φορμαρω τον δευτερο σκληρο του συστηματος μου και δε μπορω. To συστημα έχει σατα120 και 80αρη ide. Τα widows βγαζουν το παρακατω λάθος ενω το partition magic αφου κάνω apply τις αλλαγές διαπιστωνω οτι o 80αρης είναι όπως τον άφησα!! προσπαθω 30' και έχω σπαστει άγρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtr_84 Μάϊος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Για δοκιμασε απο τη Γραμμη εντολων Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1k3man Μάϊος 22, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 μου βγάζει αυτο ρε gtr. ακόμα δεν μπορω να καταλάβω τι φταιει.. μπορεις να μου εξηγήσεις πριν το συνεχίσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Καθόλου περίεργο μήνυμα, κάποια διεργασία χρησιμοποιεί το δίσκο και δεν μπορεί να γίνει format. Το cmd δε θα αλλάξει κάτι. To partition magic απ' όσο ξέρω θέλει reboot για να κάνει τις αλλαγές. Δοκίμασε με κάποιο εξωτερικό utility.Τέλος πρόσεξε μην είναι το mbr σε αυτό το δίσκο και δε σου bootάρει μετά το σύστημα. Το λέω γιατί αν κρίνω από το γράμμα του (c: ) είναι ο primary master. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtr_84 Μάϊος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αν το λειτουργικο συστημα ειναι στον σατα 120 και τον 80αρη το εχεις σαν store δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.Απλα κοιτα μην τρεχει καμια εφαρμογη οπως κανα anti-spyware και ειναι εγκαταστημενο στον 80αρη και τρεχει στο tray. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Μάϊος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 κανε φορματ στο δισκο σου μεσα απο τα dos!με τον παλιο καλο τροπο με τη δισκετα!δοκιμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1k3man Μάϊος 22, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 trendy εκανα reboot μετα τη χρηση του partmagic και μαλιστα δοκιμασα και την παλαιτερη έκδοση.. δεν έχω τα windows στο δισκο αυτο.. τον χρησιμοποιω για αποθήκη.. όταν λες εξωτερικο utility?παλαιοτερα για να σας πω και το ιστορικο του που ισως βοηθησει είχα περάσει και σ'αυτον ΧP αλλα ηρθε o sata και είπα να χρησιμοποιησω τον ide για αποθηκη. αφου φορτωσα XP και στον sata πάλι δεν μπορουσα να κανω φορματ kai αρκεστηκα απλα σε ενα select all και delete.. τωρα όμως που έχω χρονο προσπαθω να λυσω το προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtr_84 Μάϊος 22, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Α μαλιστα οκ!Κανε φορματ αφοβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Μάϊος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 δεν μου ειπες ομως!!!!!απο dos?????δοκιμασες?????εκτος αν δεν θες να κανεις σε fat32! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1k3man Μάϊος 22, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 thanx gtr δεν καταλαβαινω ομως γιατι το dismounting.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1k3man Μάϊος 22, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 bobi ποιος ο λογος να κάνω fat32? ο δισκος προοριζεται για linux αντε και λίγο ntfs.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Πριν τον κάνεις format βεβαιώσου ότι δεν είναι εκεί το mbr. Αυτό δε σβήνεται με select-all/delete. Δοκίμασε βγάζοντας το δίσκο από το ρέυμα και δες αν φορτώνει σωστά το σύστημα.Όταν λέω εξωτερικό utility εννοώ κάποιο που δε χρειάζεται windows, αλλά φορτώνει σε στυλ dos λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Μάϊος 22, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από n1k3man bobi ποιος ο λογος να κάνω fat32? ο δισκος προοριζεται για linux αντε και λίγο ntfs.. μεσα απο dos δεν θα ειχες κανενα προβλημα παντος να κανεις φορματ στο δισκο σου! και μετα το μετετραιπες σε ntfs το fat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 22, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από n1k3man bobi ποιος ο λογος να κάνω fat32? ο δισκος προοριζεται για linux αντε και λίγο ntfs.. Τότε κάνε το κατ' ευθείαν με το cfdisk και το mkfs του linux το partition και το format. Επίσης δεδομένου ότι θα έχεις τον boot loader του linux δε σε απασχολεί πολύ και το που είναι το mbr αφού θα αντικατασταθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1k3man Μάϊος 22, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 γιατι να μπω σε αυτη τη διαδικασια ρε bobi? και που κάνω φορματ απο windows περιττο μου φαινεται γιατι θα μπορουσα να το κάνω απο linux installer.. ηθελα ομως να λυσω το γ@μιδι το προβλημα!:devil: trendy το φορματ ειναι ηδη στο 80%! thanx 4 the tips παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontak Μάϊος 22, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 κάνε το με τον κλασσικό τρόπο,βάλε το cd τον xp bootαρέτο και μπες και διέγραψε το διαμέρισμα και μετά κάνε έξοδο.Μετά μπες στα xp και πήγαινε πίνακας ελέγχου>εργαλεία διαχείρησης>διαχείρηση υπολογιστή>διαχείρηση δίσκων και σενιαρέ τον... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
theHitma@n Μάϊος 22, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Εγω συμφωνω με τον bobi. Θα μπορουσες να ειχες κανει format και μεσα απο το DOS και να ειχε τελειωσει η δουλεια τωρα. Αλλα αφου βρηκες αλλο κολπο ενταξει τοτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Μάϊος 22, 2005 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Μπορει να ειμαι και ακυρος στο τι ψαχνεις ,παντως το partition magic κανει μια χαρα φορματμε boot απο το cd/dvd-rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Μάϊος 22, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Πριν μπεις στα Windows πάτα F8 για να σου βγάλει το μενού με τις επιλογέςγια το πως θέλεις να bootάρει και μετά επέλεξε Safe Mode.Πιστεύω ότι μέσα από το Safe Mode σίγουρα θα κάνεις format.Σε μία δικιά μου αντίστοιχη περίπτωση έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 22, 2005 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 αυτο ακριβως....φορματ στην αποθηκη απο safe mode και ποτε δεν ειχα προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.