Τζώρτζης Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2005 Παιδιά πούλησα τη κάρτα μου,msi nx 6800, η οποία δούλευε ’ψογα Σήμερα με κάλεσε και μου είπε πως η κάρτα ακόμα και στο BIOS βγάζει artifacts,δηλ τα γράμματα δε τα δείχνειι σωστά αλλά με τελίτσες κτλπ κτλπ..Από τροφοδοσία έχει ένα enermax 485 άρα δε τίθεται θέμα περί αυτού...Μητρική έχει μία p4c800 e dlx με το τελευταίο ΒΙΟΣ ...Τη δοκίμασε όπως μου είπε και με dvi και με d-sub..Τι μπορεί να φταίει?Διότι δε μπορεί να παίζει στα χέρια μου στις 17.30 και στις 19.00 να μη παίζει στα δικά του χέρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάϊος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αν θυμάμαι καλά την πουλούσες με μανισια ψήκτρα + nv silncer. Μήπως όταν την έβγαλες από το pc για να την δώσεις άλλαξες σύστημα ψύξης? (η μήπως το έκανε αυτός για κάποιο λόγο?) Βάζει την κάρτα σε ξεχωριστή γραμμή του τροφοδοτικού που δεν δίνει αλλού ρεύμα? (σκληρούς κτλ) Πες τον να δοκιμάσει μια άλλη γραμμή καλού κακου.Πάντως έχω δει την δικιά μου 9700προ σε pc με αδύναμο τροφοδοτικό φίλου να βγάζει artifacts παντού (και βιος) χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα γενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάϊος 22, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από alex_000 Αν θυμάμαι καλά την πουλούσες με μανισια ψήκτρα + nv silncer. Μήπως όταν την έβγαλες από το pc για να την δώσεις άλλαξες σύστημα ψύξης? (η μήπως το έκανε αυτός για κάποιο λόγο?) όχι την έδωσα με το ilencer πάνω.Μου είπε πως το έβγαλε όμως και το ξανάβαλε(για ποιο λόγο?ίσως να δει μήπως έφταιγε αυτό ?δε ξέρω..)Βάζει την κάρτα σε ξεχωριστή γραμμή του τροφοδοτικού που δεν δίνει αλλού ρεύμα? (σκληρούς κτλ) Πες τον να δοκιμάσει μια άλλη γραμμή καλού κακου.Αυτό δε το διασαφήνισα.Θα του πω να το δοκιμάσει.Πάντως έχω δει την δικιά μου 9700προ σε pc με αδύναμο τροφοδοτικό φίλου να βγάζει artifacts παντού (και βιος) χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα γενικά. Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάϊος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Νο problem μακάρι να μην έχεις τραβήγματα γιατί είναι πολύ λεπτή κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάϊος 22, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από alex_000 Νο problem μακάρι να μην έχεις τραβήγματα γιατί είναι πολύ λεπτή κατάσταση. τελικά δοκίμασε και με μονή γραμμή αλλά πάλι τίποτα...κοίταξε και το παληκαράκι στο verummedia.com όπου βρήκε κάτι θέματα για ελλατωματικές μνήμες hynix τις πρώτες msi 6800 αλλά με συμπτώματα που εμφανίζοντας σχεδόν αμέσως άντε το πολύ στους πρώτους 2 μήνες,όχι στους 8 που είναι η κάρτα...παράξενα πράγματα το πολύ πολύ να της βάλουμε τη γνήσια ψύκτρα και κατευθείαν rma διότι δε δικαιολογείται αλλιώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gel Μάϊος 23, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Αυτό το πρόβλημα δεν μοιάζει να είναι θέμα κάρτας...Εμένα αυτά που αναφέρεις στο BIOS τα έχω δει και εγώ στην δικιά μου P4C800 Deluxe! Μου τα βγάζει όταν ζωρίσω το σύστημα, π.χ. σε extreme καταστάσεις overclock της CPU και των μνημών! Τσέκαρε εαν όλες οι ρυθμίσεις του PC και της κάρτας είναι στα default!Εαν εξακολουθεί να βγάζει πρόβλημα, τότε δοκίμασε να την ξαναβάλεις στο δικό σου PC για να δεις αν δουλεύει καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phovos Μάϊος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Μπηκε win να δει τις θερμοκρασίες της καρτας??Επίσης γιατι κατι μου λεει ότι εκανε μεγαλη πατατα όταν εβγαλε το silencer???Μήπως το εσφιξε πολύ κι εσπασε τίποτα απο κατω??Ρίχνω και μια ηλίθια ιδεα που μου ήρθε αλλά δε χανεις τίποτα να δοκιμασεις....Απενεργοποιήσε τα fast writes απ το bios!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Μάϊος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει γυρισμός... Έτσι μου κάηκε και εμένα η 1η μου 6800 με NvSilencer επάνω. Χωρίς λόγο και αιτία, μια ωραία πρωία artifacts. Ευτυχώς την δεύτερη πρόλαβα και την πούλησα.(PS Ati rulz ). Εγώ νομίζω ότι φταίει η μητρική. Έχω μια υποψία ότι κάτι μπορεί να παίζει με την συχνότητα στην AGP. Αν μπεί δηλαδή πάνω από 66Mhz. Εγώ την είχα πάει 67. Αυτό το λέω γιατι ουσιαστικά έκαψα 2 κάρτες (και μια 5200). Και όταν πήρα την 6800 από το RMA γυρισά την συχνότητα στα 66. Και δεν μου παρουσίασε πρόβλημα. Μπορεί να είναι σύμπτωση μπορεί και όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Μάϊος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Ξερεις εχει κανει ο/c στον επεξεργαστη του?Αν ναι.... πες του να την δοκιμασει χωρις o/c. Αν τοτε ειναι ενταξει πρεπει να κατεβασει τον επεξεργαστη μεχρι εκει που δεν επιρεαζει την καρτα.Το γραφω αυτο γιατι σε περιπτωσεις μεγαλου o/c και πολυ σφιχτες μνημες ....παρατηρησα το ιδιο στη δικη μου 6800. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάϊος 23, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 παιδια ευχαριστώ αύριο θα πάω να δω τι παιζει και αναλογως τη στέλνουμε για rma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Μάϊος 24, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Τσεκαρε καλα την καρτα οπτικα και επειδη εβγαλε την ψυχτρα δες αν την εβαλε καλα ξανα πανω(μηπως δεν κανει επαφη).Επισης δες αν γυρναει το fan οταν ειναι σε λειτουργια. Καλο παντως ειναι να την δοκιμασεις στο δικο σου μηχανημα που σιγουρα δουλευε σωστα. Αντε Tζωτζης καλα ξεμπερδεματα και περιμενουμε να μας πει τι εγινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάϊος 25, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Π¨ηγα χθες στο παιδί τις βίδες της μαμά ψύκτρας και έπειτα από συζ΄'ητηση μου ανέφερε πως _μάλλον μου λέει τα 4 επιπλέον pipelines που ξεκλειδώνουν είναι προβληματικά...Τρώω ένα κόλλημα και τον ρωτάω γιατί το λέει?-Διότι μου λέει στο 3Dmark03 του βγάζει στο mother nature artifacts!....Και πως γίνεται του λέω να το ξέρεις χωρίς να το έχεις δει μιας και δε σου ανοίγει η κάρτα?τον ρωτάω..-Ε να μου λέει το παληκάρι,δεν μου άνοιξε αμέσως αλλά έπρεπε να βγάλω και να ξαναβάλω τη ψύκτρα και μια φορά μόνο έτρεξε και τέτοια...Κ μετά την ανέβασε λίγο για να δει πόσο βγάζει.. (λογικά όλα αυτά περί ψαξίματος της κάρτας ως προς τις επιδόσεις της αλλά μη μας κοροϊδεύειες ότι η κάρτα ήταν προβληματική εξαρχής και δε μπορούσες να bootάρεις και τέτοια...)Τέσπα το θέμα είναι πως τη πήγε για RMA και περιμένει τη καινούργια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Μάϊος 25, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Πάντως να ξέρει ο φίλος σου ότι πλέον οι 6800 που κυκλοφορούν έχουν τα 4 επιπλέον Pipelines, hardware locked. Οπότε, 100% δεν πρόκειται να τα ξεκλειδώσει. Θα μείνει με 12(όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάϊος 25, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Αρχική απάντηση από ΤζώρτζηςA-Ε να μου λέει το παληκάρι,δεν μου άνοιξε αμέσως αλλά έπρεπε να βγάλω και να ξαναβάλω τη ψύκτρα και μια φορά μόνο έτρεξε και τέτοια...Κ μετά την ανέβασε λίγο για να δει πόσο βγάζει.. (λογικά όλα αυτά περί ψαξίματος της κάρτας ως προς τις επιδόσεις της αλλά μη μας κοροϊδεύειες ότι η κάρτα ήταν προβληματική εξαρχής και δε μπορούσες να bootάρεις και τέτοια...) Καλά κατάλαβα ότι εχει πέσει χέρι στην ψυκτρα. Οι GPU δεν είναι αμάσητες σαν τις CPU. Μένουν στο χέρι πολύ πιο ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.