xrist Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2005 Δεν ξερω αν το εχει δοκιμασει κανεις απο σας αλλα θελω τη γνωμη σας. Εβαλα αλλο ενα σετακι 1G (φωτο) στο 1G Kingston που ειχα και δοκιμασα να τις ανεβασω ολες μαζι. Διαπιστωσα λοιπον οτι παιζουν ανετα στα 250MHz. Εχω τα ιδια σκορ σε sandra,SPi κλπ (οπως με 1G στα 250MHz.....αλλα στο memtest (memory bench) εχω ενα πολυ καλο 3815. Εχει καποιος αναλογη εμπειρια σε 4χ512?
xrist Μάϊος 22, 2005 Author #5 Μάϊος 22, 2005 Επανερχομαι μετα απο καποιες δοκιμες που εκανα οπου διεπιστωσα οτι τα φαινομενα με απατησαν. Εκανα συμπιεση video με και χωρις τα 2 επιπλεον ντιμακια. Αποτελεσμα ιδιος χρονος με 1G και 2G. Επισης τρεχοντας το τεστ 8 στο memtest (2pass) η διαφορα στον χρονο ειναι η διπλασια με 2G. Καταληγω οτι μαλλον καλυτερα με 1G. Αν εχει καποιος καμμια ιδεα ας τη ριξει...
Τζώρτζης Μάϊος 22, 2005 #6 Μάϊος 22, 2005 λογική είναι η διαφορά μιας και τα giga που τεστάρεις στο memtest είναι τα διπλάσια άρα και αντίστοιχη αύξηση στο χρόνο κάθε περάσματος..
Snips Μάϊος 22, 2005 #7 Μάϊος 22, 2005 Μήπως είναι λογικό όμως ,καθώς το να τεστάρεις 4 dimms απαιτεί περισσότερο χρόνο από τα 2?Έτσι κι αλλιώς το memtest δεν αποτελεί benchmark. Σε κάποια προγράμματα θα φανεί η διαφορά. Και στην συμπίεση νομίζω ο CPU παίζει ρόλο και όχι οι μνήμες. ’ποψη μου πάντα. photoshop,3d modelling...κτλ
xrist Μάϊος 22, 2005 Author #8 Μάϊος 22, 2005 Το σκεφτηκα και γω αλλα δεν ημουν σιγουρος....αλλα οι χρονοι στη συμπιεση video δεν θα επρεπε να διαφερουν?(Edit)με προλαβες και για τη συμπιεση snips
GoriLLakoS Μάϊος 22, 2005 #10 Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από xrist22 Το σκεφτηκα και γω αλλα δεν ημουν σιγουρος....αλλα οι χρονοι στη συμπιεση video δεν θα επρεπε να διαφερουν?(Edit)με προλαβες και για τη συμπιεση snips μηπως συγχεεις την συχνοτητα του cpu με το μεγεθος της μνημης και δεν θα επρεπε?
xrist Μάϊος 22, 2005 Author #11 Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Βασιλης μηπως συγχεεις την συχνοτητα του cpu με το μεγεθος της μνημης και δεν θα επρεπε? Μα η συχνοτητα ειναι η ιδια.Εγω θελω να εχω καποια αποδειξη οτι αξιζει να εχω επανω το επι πλεον 1G.Sandra, Spi,3dmark κλπ εχω ακριβως τα ιδια αποτελεσματα.Υπαρχει κατι αλλο για να μου δειξει τη διαφορα 1 με 2G?
.38-.45 Μάϊος 22, 2005 #12 Μάϊος 22, 2005 διαφορά σε αποδοση δεν προκειται να δεις, παρα μονο σε προγραμματα που θα γεμισουν το 1G και θα αρχισει να γραφει ο σκληρος. διαφορά σε αισθηση, ισως να υπαρχει, αν ανοιγοκλεινεις τα ιδια προγραμματα, και δεν γραφει στο σκληρο. παντα, οταν με εκραζαν που ζουσα με 512, και εδινα διαφορες απαντησεις γιατι να να μην παω σε 1G, το πρωτο επιχειρημα ηταν τα παιχνιδια. μονο που παιχνιδια δεν παιζω. καποια στιγμη, εβαλα αναγκαστικα 1G, γιατι το proEngineer εσκιζε το σκληρο. το πραμα θελει 800-900ΜΒ μνημης για να δουλεψει οταν κανει simulation, ενω τα αρχεια που κανει ειναι τεραστια. με το 1G, σωθηκε καπως η κατασταση, και οι χρονοι του simulation επεσαν κατα πολυ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.