def Μάϊος 24, 2005 #141 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από cherryman Να εκφράσω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Απ' όσο γνωρίζω ο θεσμός του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision είχε σκοπό να αναδείξει την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα κάθε χώρας στην Ευρώπη. Παρακολουθούσα με κάποιο ενδιαφέρον τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από την συμμετοχή της Σοφίας Βόσσου έως και πριν από την συμμετοχή των Antique. Φυσικά να τονίσω πως ουδέποτε τον θεωρούσα σαν έναν σοβαρό θεσμό, αλλά παρακολουθούσα με έντονο ενδιαφέρον κάποιες φορές. Για κάποιους ανθρώπους φαίνεται είχε γίνει όνειρο ζωής να κατακτήσουμε την πρώτη θέση σε αυτόν τον διαγωνισμό και τότε είναι που ξεκίνησε η ισοπέδωση. Που είναι η ξεχωριστή κουλτούρα; Που είναι τα ήθη και τα έθιμα; Πλήρης ισοπέδωση. Για όλες τις χώρες φυσικά ισχύει αυτό. Μία γλώσσα, μία μουσική. Όσοι πιστεύουν πως κάτι θα αποκομίσει η χώρα μας από αυτό είναι αρκετά γελασμένοι. Κοτζάμ ολυμπιακούς αγώνες διοργανώσαμε και το μόνο που βλέπω ακόμα είναι γκρίνια. Ο κοσμάκης ακόμα στην ίδια μοίρα είναι. Να χαιρόμαστε για να χαιρόμαστε δεν μου κάνει. :T: σωστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 24, 2005 #142 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από MarkG μια χαρα χωρα ειναι η ελλαδα. για παραδειγμα δεν εχουμε τετοιου ειδους ειδησεις μηπως ζεις σε αλλη χωρα? την τηλεοραση την εχεις ανοιξει ποτε να δεις τι γινεται? Η ελλαδα ειναι ωραια για διακοπες δε λεω.Μαλλον πρεπει να παραδειγματιστουμε τον chosen μου φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 24, 2005 #143 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 2 πραγματάκια μια και ηρέμησαν τα πνεύματα το βασικό πρόβλημα της eurovision είναι η μουσική της. πάνω από ένα pop πέπλο προσπαθείς να ανακαλύψεις (αν και όταν υπάρχει) ένα ελάχιστο κομμάτι εθνικής μουσικής. δυστυχώς όμως το πέπλο τη σκεπάζει σχεδόν ολοκληρωτικά. οπότε είναι σαν να έχεις 20 τραγουδιστές/ριες που να διαγωνίζονται μεταξύ τους. δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί κάτι τέτοιο να με ενδιαφέρει (εφ' όσον η συνθέσεις είναι πανομοιότυπες). π.χ. τα κομμάτια που στέλνει η ρωσία είναι ντροπή για τη μουσική της παράδοση. μια χώρα με τέτοια μουσική ιστορία - ονόματα, είναι ξεφτίλα να διαγωνίζεται σε ένα διαγωνισμό με τις TATU. (όχι ότι δεν μου αρέσουν οι συγκεκριμένες, άλλο αυτό). γενικά λοιπόν είναι ένας διαγωνισμός της πλακός, άλλη μια φιέστα. ο λόγος που υπάρχει η μουσική στον κόσμο είναι διότι έχει κάτι να πει. και το my number one δε νομίζω ότι λέει και πολλά σαν μουσική. το πιο σπαστικό στη μουσική είναι η μονοτονία. όταν αρχίσεις και ακούς πιο πέρα και δεις ότι η σημερινή μουσική ευρωβιζιονικού επιπέδου δεν έχει παρά ελάχιστες συγχορδίες, ελάχιστες κινήσεις καταλαβαίνεις ότι είναι χάσιμο χρόνου να ασχολείσαι με κάτι τέτοιο. Φυσικά ταμπέλες υπάρχουν για όλους, οπότε παίρνεις κι εσύ την ταμπέλα του cult - μ@λάκα που δεν μπορεί να καταλάβει την άλλη διάσταση που σε μεταφέρει μια παράσταση (μετά μουσικής) της χέλενα. προσωπικά, πιστεύω ότι τα χρήματα που θα δαπανήσουμε για του χρόνου θα προσέφεραν πιο πολλά στην ελληνική μουσική αν δίνονταν π.χ. στην ΚΟΑ. Φυσικά ξεχνάω ότι ελληνική μουσική είναι μόνο οι ποπ-ποντιακές μπαλάντες και οι επίσης ποπ-αραβικο-ανατολικο-τουρκικοί αμανέδες συνδιασμένοι με την υπερσύγχρονη αρμονία της βυζαντινής μουσικής του 10ου αιώνα. να ξαναπώ ότι προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις φιέστες, με τα show και τα λοιπά, έχω πρόβλημα όταν ακούω τη λέξη μουσική και βλέπω καραγκιόζηδες να μιλάνε για κάτι που δεν ξέρουν. δηλαδή ότι νικήσαμε σε διαγωνισμό μουσικής δεν μου κάθεται καλά. define μουσική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάϊος 24, 2005 #144 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris 2 πραγματάκια μια και ηρέμησαν τα πνεύματα το βασικό πρόβλημα της eurovision είναι η μουσική της. πάνω από ένα pop πέπλο προσπαθείς να ανακαλύψεις (αν και όταν υπάρχει) ένα ελάχιστο κομμάτι εθνικής μουσικής. δυστυχώς όμως το πέπλο τη σκεπάζει σχεδόν ολοκληρωτικά. οπότε είναι σαν να έχεις 20 τραγουδιστές/ριες που να διαγωνίζονται μεταξύ τους. δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί κάτι τέτοιο να με ενδιαφέρει (εφ' όσον η συνθέσεις είναι πανομοιότυπες). π.χ. τα κομμάτια που στέλνει η ρωσία είναι ντροπή για τη μουσική της παράδοση. μια χώρα με τέτοια μουσική ιστορία - ονόματα, είναι ξεφτίλα να διαγωνίζεται σε ένα διαγωνισμό με τις TATU. (όχι ότι δεν μου αρέσουν οι συγκεκριμένες, άλλο αυτό). γενικά λοιπόν είναι ένας διαγωνισμός της πλακός, άλλη μια φιέστα. ο λόγος που υπάρχει η μουσική στον κόσμο είναι διότι έχει κάτι να πει. και το my number one δε νομίζω ότι λέει και πολλά σαν μουσική. το πιο σπαστικό στη μουσική είναι η μονοτονία. όταν αρχίσεις και ακούς πιο πέρα και δεις ότι η σημερινή μουσική ευρωβιζιονικού επιπέδου δεν έχει παρά ελάχιστες συγχορδίες, ελάχιστες κινήσεις καταλαβαίνεις ότι είναι χάσιμο χρόνου να ασχολείσαι με κάτι τέτοιο. Φυσικά ταμπέλες υπάρχουν για όλους, οπότε παίρνεις κι εσύ την ταμπέλα του cult - μ@λάκα που δεν μπορεί να καταλάβει την άλλη διάσταση που σε μεταφέρει μια παράσταση (μετά μουσικής) της χέλενα. προσωπικά, πιστεύω ότι τα χρήματα που θα δαπανήσουμε για του χρόνου θα προσέφεραν πιο πολλά στην ελληνική μουσική αν δίνονταν π.χ. στην ΚΟΑ. Φυσικά ξεχνάω ότι ελληνική μουσική είναι μόνο οι ποπ-ποντιακές μπαλάντες και οι επίσης ποπ-αραβικο-ανατολικο-τουρκικοί αμανέδες συνδιασμένοι με την υπερσύγχρονη αρμονία της βυζαντινής μουσικής του 10ου αιώνα. να ξαναπώ ότι προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις φιέστες, με τα show και τα λοιπά, έχω πρόβλημα όταν ακούω τη λέξη μουσική και βλέπω καραγκιόζηδες να μιλάνε για κάτι που δεν ξέρουν. δηλαδή ότι νικήσαμε σε διαγωνισμό μουσικής δεν μου κάθεται καλά. define μουσική! πεστα ρε Σωτηρη μετα μιλαμε για πολιτισμους,γλωσσες και παραδοσεις,ολα ισοπεδοθηκαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkG Μάϊος 24, 2005 #145 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka μηπως ζεις σε αλλη χωρα? την τηλεοραση την εχεις ανοιξει ποτε να δεις τι γινεται? Η ελλαδα ειναι ωραια για διακοπες δε λεω. δε καταλαβα, βγηκε ο κωστακης να διαμαρτυρηθει για την φωτογραφιση της μαριαντα πιεριδη :whistling στο maxim και δε το εμαθα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάϊος 24, 2005 #146 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 εγω παντως βλεπω οτι απο την ολη κατασταση χαρηκαν οι κουλτουριαρηδες- κοινως κουμουνιστες που βρηκαν την ευκαιρια να ξαναβγουνε σε παραθυρα και συζητησεις ,προειδοποιοντας ποσο πολυ κινδυνεουν τα ηθη η γλωσαα και τα εθιμα του λαου μας επειδη η παπαριζου εβγαλε μπουτακι,,ρε αι σιχτιρ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 24, 2005 #147 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 @sotiris: Πέστα man!!! :T: Υ.Γ.: Μπορεί να μην ακούω τόσο "περίπλοκη" και "ποιοτική" μουσική όσο πιθανότατα εννοεί ο Σωτήρης αλλά σίγουρα έχει πολύ περισσότερα να δείξει από τραγούδια του τύπου "my number one" ή τουρκοελληνικά σκουπίδια του τύπου "άμπρα κατάμπρα" ή όπως αλλιώς λέγεται που τα ακούω και μου τη βαράνε πραγματικά στο αφτί! Υ.Γ.2: Εγώ πάντως ξαναλέω, έπρεπε να στείλουμε τις Τρύπες... edit: το ίδιο και για τον cherryman... Τώρα είδα το Post... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 24, 2005 #148 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 όπα κάτσε, μη λέμε ό,τι νά ναι, το άμπρα κατάμπρα είναι κομματάρα, όπως και ΚΑΘΕ κομμάτι της μαριάντας. Η μαριάντα είναι τρομερή φωνάρα, δεν είναι ό,τι να ναι. Όχι όλα στο ίδιο καλάθι! πλάκα κάνω, αλλά αν πήγαινε η μαριάντα στη eurovision θα καθόμουνα να τον δω τον διαγωνισμό (θα χε άλλο ενδιαφέρον ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkG Μάϊος 24, 2005 #149 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 ε οχι και μπουτακι! :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάϊος 24, 2005 #150 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 αν η νικη της παπαριζου συνοδευοτανε με ενα 10% τηλεθεασης κανεις δεν θα ασχολουνταν και κανεις δεν θα εβριζε..απλα θα ελεγαν και τι εγινε?? 300χιλιαδες χαζοι ασχοληθηκαν μονο με την eurovision-οι γνωστοι που βλεπουνε την πανια το εωτοδικειο κλτ.- αλλα τωρα με το 94.6 τι να πουνε?οτι ολος ο ελληνικος λαος ειναι χαζος και δεν εχει ποιοτητα???αρα το γυριζουνε αλλου...οτι απειλουνται τα ηθη μας η γλωσσα μας...μαλλον δεν μπορουνε να χωνεψουν πως ενα ξεκωλο θα κρατησει για παντα το ρεκορ τηλεθεασης ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 24, 2005 #151 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Λέω κι εγώ!!!! Είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος που έγγραψε αυτά να λέει οτι το συγκεκριμένο είναι κομματάρα;;;; Υ.Γ.: Ρε Hendrix for ever λέμεεεεε!!! Y.Γ.2: Βασικά δεν ακούω τέτοια μουσική (απλώς και μόνο επειδή δεν μπορώ να ακούσω τους στίχους άμα είναι στα αγγλικά ) αλλά ο τύπος είναι θεος! :worship: :worship: :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 24, 2005 #152 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos αν η νικη της παπαριζου συνοδευοτανε με ενα 10% τηλεθεασης κανεις δεν θα ασχολουνταν και κανεις δεν θα εβριζε..απλα θα ελεγαν και τι εγινε?? 300χιλιαδες χαζοι ασχοληθηκαν μονο με την eurovision-οι γνωστοι που βλεπουνε την πανια το εωτοδικειο κλτ.- αλλα τωρα με το 94.6 τι να πουνε?οτι ολος ο ελληνικος λαος ειναι χαζος και δεν εχει ποιοτητα???αρα το γυριζουνε αλλου...οτι απειλουνται τα ηθη μας η γλωσσα μας...μαλλον δεν μπορουνε να χωνεψουν πως ενα ξεκωλο θα κρατησει για παντα το ρεκορ τηλεθεασης ... Τα 10 μηχανάκια της AGB είναι όλος ο ελληνικός λαός; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 24, 2005 #153 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 22:42] αλλα τωρα με το 94.6 τι να πουνε?οτι ολος ο ελληνικος λαος ειναι χαζος και δεν εχει ποιοτητα??? το αυτο , οτι δηλαδη η μεγαλη πλειοψηφια των ελληνων ειναι ηλιθιοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkG Μάϊος 24, 2005 #154 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από sotirisπλάκα κάνω, αλλά αν πήγαινε η μαριάντα στη eurovision θα καθόμουνα να τον δω τον διαγωνισμό (θα χε άλλο ενδιαφέρον ) του χρονου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 24, 2005 #155 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Ρε παιδιά, να πω κι εγώ την αμαρτία μου, κι εγώ είδα ευρωβυζί επειδή δεν είχα τι άλλο να κάνω και η τηλεόραση ήταν γυρισμένη στη ΝΕΤ επειδή έβλεπε η μάνα μου. Πειράζει πάτερ μου; Τι πρέπει να κάνω για να με δεχτεί πάλι ο Κύριος στην αγκαλιά Του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 24, 2005 #156 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 22:25] εγω παντως βλεπω οτι απο την ολη κατασταση χαρηκαν οι κουλτουριαρηδες- κοινως κουμουνιστες που βρηκαν την ευκαιρια να ξαναβγουνε σε παραθυρα και συζητησεις ,προειδοποιοντας ποσο πολυ κινδυνεουν τα ηθη η γλωσαα και τα εθιμα του λαου μας επειδη η παπαριζου εβγαλε μπουτακι,,ρε αι σιχτιρ.. Η άποψή σου είναι ισοπεδωτική, πράγμα που δείχνει ότι δε ξέρεις γιατι μιλάς, απλά μιλάς για να μιλάς. Από πότε οι κουλτουριάρηδες είναι όλοι κομμουνιστές; πώς μπορείς έτσι να εξομοιώνεις μια κοινωνική με μία πολιτισμική ομάδα; Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Σε παρακαλώ να επανορθώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkG Μάϊος 24, 2005 #157 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos ξεκωλο μην υπερβαλεις! ξεμπουτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 24, 2005 #158 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos εγω παντως βλεπω οτι απο την ολη κατασταση χαρηκαν οι κουλτουριαρηδες- κοινως κουμουνιστες που βρηκαν την ευκαιρια να ξαναβγουνε σε παραθυρα και συζητησεις ,προειδοποιοντας ποσο πολυ κινδυνεουν τα ηθη η γλωσαα και τα εθιμα του λαου μας επειδη η παπαριζου εβγαλε μπουτακι,,ρε αι σιχτιρ.. Και στην τελική μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει καθόλου την συζήτηση γιατί δεν μιλάμε για την οπτική αισθητική, αλλά για αυτά που μάλλον πρέπει να διαβάσεις στις προηγούμενες σελίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάϊος 24, 2005 #159 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από astrolabos Η άποψή σου είναι ισοπεδωτική, πράγμα που δείχνει ότι δε ξέρεις γιατι μιλάς, απλά μιλάς για να μιλάς. Από πότε οι κουλτουριάρηδες είναι όλοι κομμουνιστές; πώς μπορείς έτσι να εξομοιώνεις μια κοινωνική με μία πολιτισμική ομάδα; Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Σε παρακαλώ να επανορθώσεις. οι δαμανακηδες κρανουνακηδες που ανηκουνε ?στον χωρο του συνασπισμου??αν ναι τοτε εκανα λαθος που τους ειπα κουμουνια...σορυ αν θυχτηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 24, 2005 #160 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Sorry που παρεμβαινω αλλά ξέρω πολλούς "κουλτουριάρηδες" που δεν είναι κουμουνιστές όπως και πολλούς κουμουνιστές που δεν είναι "κουλτουριάρηδες" οπότε είσαι λίγο άκυρος γιατί όπως είπε και ο αστρολάβος δεν γίνεται να κάνεις σύγκριση και συσχέτιση σε αυτά τα δυο... Είναι σα να προσπαθείς να προσθέσεις ντομάτες με CPUs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.