petroSEXtreme Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2005 Ρε παιδια μια απλη ερωτηση.Με Phase (1/4compresor,r404 αεριο αλλα οχι καλα γεματο το συστημα,11's evaporator) πανω σε μια dfi nf4 με εναν 3500+ winchester τι θερμοκρασιες θα επρεπε να εχω σε idle και τι σε load?Aς βαλουμε σαν σταθερα οτι ο 3500 ειναι 2500 με 1,5 ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Μάϊος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Πολυ γενικη η ερωτηση σου.Οταν λες τι το κυκλωμα δεν ειναι καλα γεματο δηλαδη δεν υπαρχει αρκετο φρεον τοτε εξαρτατε απο το ποσο κοντα ειναι στο ιδανικο γεμισμα σε σχεση με το φορτιο που θελεις να ψυξης.Το ξερω οτι δεν σε βοηθαω αλλα σε αυτα τα πραγματα δεν υπαρχει κατι στανταρ.Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να εχεις μια μπουκαλα φρεον 404 με τα μανομετρα και να προσθετεις σιγα-σιγα αεριο με τον υπολογιστη σου σε φουλ φορτιο (ας πουμε στην συχνοτητα του αναφερεις και την ταση που αναφερεις αν σε ικανοποιουν) μεχρι που θα δεις την χαμηλοτερη θερμοκρασια evaporator. Επειδη προφανως βαζοντας αεριο θα την περασης την ιδανικη περιπτωση και η θερμοκρασια του evaporator θα αρχισει να ανεβαινει απο καποιο σημειο και μετα, θα πρεπει να βγαλεις λιγο αεριο ωστε να γυρισεις εκει που ειδες το καλυτερο. Σιγουρα ειναι επιπονη διαδικασια και χρονοβορα αλλα ειναι και η καλυτερη για tuning του συστηματος ψυξης με τον επεξεργαστη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Μάϊος 22, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Ευχαριστω geoal.Na τωρα για παραδειγμα στα 2500 με 1.7 σεχεδον ρευμα εχω -26 idle,-4 load και -40 θερμοκρασιa evaporator Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Μάϊος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Λιγο χαμηλα το κοβω εκτος και αν οι θερμοστατες χανουν πολυ.Θα χρειαστει να επισκεψη σε καποιον που εχει τα απαραιτητα εργαλεια για τετοιες δουλειες ή αν μπορει να ερθει σπιτι σου.Τελος φυσικα και αν εχεις την δυνατοτητα και την ορεξη να ασχοληθεις μπορεις να αγορασεις τα απαραιτητα μανομετρα και μια μπουκαλα φρεον και να κανεις το tuning μονος σου. Στην τελευταια περιπτωση σιγουρα πολλοι εδω θα σε βοηθησουν οσο μπορουν. Παντως επειδη εγω εχω το prommie machII με 404 ενδεικτικα σου αναφερω οτι με Prescott D0 stepping που δεν ειναι και το καλυτερο εγω εχω στα 4,26Ghz (3,2 ειναι ο επεξεργαστης) idle -26, load -11 στην Abit IC7-Mach3 με θερμοκρασια δωματιου 27 βαθμους (παιζει ρολο και η θερμοκρασια δωματιου γιατι με 15 βαθμους το χειμωνα ειχα κατω απο -30 Idle, -14 load). Ολα αυτα εντελως ενδεικτηκα γιατι και αλλη μητρικη και αλλο επεξεργαστη εχουμε. Παντως η γνωμη μου ειναι οτι θελεις λιγο tuning. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Μάϊος 22, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Γαμωτο μανομετρο και μπουκαλα εχω διπλα μου και δεν καταφερα κατι καλυτερο.Ο τριχοειδης ειναι ~2.45 μετρα.Τι να κανω???:cry: :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Μια χαρά είσαι........Η DFI δείχνει π@π@ριές..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 vapochill με 507 tunnαρισμενο οσο καλυτερα γινετε +22 με newcastle@2900@1,77vcore@dfi. O τριχoειδης σου ειναι καλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Μάϊος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 ok αφου το λενε τα παιδια μαλλον χανει πολυ η μητρικη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Μάϊος 23, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Μια χαρά είσαι........Η DFI δείχνει π@π@ριές..... Αρχική απάντηση από unseen vapochill με 507 tunnαρισμενο οσο καλυτερα γινετε +22 με newcastle@2900@1,77vcore@dfi. O τριχoειδης σου ειναι καλος. Δηλαδη να μεινω εκει που ειμαι?Χριστο να μην κοντινω λιγο ακομα τον τριχοειδη? 2.45@2,35?Και καλα ποσο εξω μπορει να δειχνει η dfi?Το λεω γιατι απο εκει που ειμαι -22 idle πηγαινει load με την μια στο 0 η στο +1 και οχι σταδιακα (-15,-11,-8,-2,-1).Tι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Μάϊος 23, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Α και κατι ακομα που ξεχασα να ρωτησω.Με τη αεριο να πεξω καλητερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Μάϊος 23, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Απο την αλλη ομως γιατι του esdee με το phase που εστεισε του michaelf η dfi εδειχνε μια χαρα.Και εγω το -25 το πιστευω γιατι λιγω πιο μετα με πιανει το cold boot.Στο load ειναι το θεμα τι δειχνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 23, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 δεν ειπα οτι η dfi δεν δειχνει σωστα... Οι θερμοκρασιες που ειπα παραπανω ειναι οντως οι πραγματικες. Το -4 σε load καλο μου ακουγεται. Παλεψε το λιγο με tunning. Mε ρυθμισουλες και καλο αερα+καλη μονωση θα μπορεσεις να πιασεις το -10 σε full load. Δειξε μια φωτο απο το συστημα για να προτεινουμε τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Μάϊος 23, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Οσο για το φρεον τι λες?Και ο τριχοιδης πρεπει να φτανει ως το τερμα του evaporator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Μάϊος 23, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 εχει δικιο ο Hipro οτι δηλαδή η DFI λεει οτι θέλει. Για διαβασε αυτο το ποστ καποιου στο Xs που πήρε μετρήσεις με ψηφιακο θερμομετρο και αντιπαραθετει τις θερμοκρασιες που εβγαζε η DFI. Θα καταλάβεις αμέσως τι παίζεται.http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=853624&postcount=85http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=855060&postcount=101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Μάϊος 23, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 σε full load του έδειχνε η DFI +5 και η μέτρηση στο θερμόμετρο ήτανε -23,6 και σε idle η DFI -23 και στο θερμόμετρο -32,4 με το chilly xtreme 402. Ενδεικτικά να σου πω και τις δικιές μου για να έχεις μια ιδέα τι παίζει η DFI γιατι και εγω ψαχνόμουνα στις αρχές , με prommie regassed και 3500+ ΝC στα 2980 και 1,92 vcore απο το bios με s@m fpu test η dfi μου έβγαλε γύρω στους +15 και -23 σε idle. Στα 2900 με 1,89 απο bios ειμαι στα +10 max με s@m πάντα και -23 idle. Se prime ktl ειμαι 5 κάτω από τις παραπάνω σε load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάϊος 23, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Πετραν ,το καλυτερο αεριο που κραταει καλυτερα load σε πολλα watt ειναι το 410....αλλα θελει και καλυτερο μοτερ και ειναι λιγο ζορικο..(και μονο μπουκαλα ολοκληρη πουλανε)!Το 507 καλο ειναι...αλλα δεν πουλανε χυμα παραμονο μπουκαλα ολοκληρη ακα 120ευρω(εκτος και παρεις απο unseen που βρισκει χυμα)...οποτε με 404 παιζεις που παει 10 ευρω το κιλο περιπου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.