Jump to content

γιατι ανεβηκαν οι θερμοκρασιες μου?

haris1984

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Byron

IRWW?

ομοιοτητες και διαφορες.

1) Το LRWW εχει μεγαλυτερα και πιο βαθια fins χωρις "turbulators" (κυματιστες μορφες στο κεντρο του RBX)

2) Το RBX εχει την δυνατοτητα να του αλλαξεις ακροφυσιο και συνεπως μπορεις να το ταιριαξεις ωστε να δουλεβει αναλογως της αντλιας και συστηματος που χρησιμοποιειται.

3) Το RBX εχει μεγαλυτερο ογκο εσωτερικα, συνεπως περισσοτερο ογκο υγρου.

1) ουπς λαθος I=L

2) Για μενα ( αν και το μονο που ειπα για το RBX)ειναι οτι

Αρχική απάντηση από eleven

Το αριστερο ειναι το lRWW το δεξι ειναι το RBX της DD Διακρινεται καμια ομοιοτητα:whistling

Αν δεν κανω λαθος η συζητηση ειναι περι ΑΝΤΑΡΤΙCA και κατα ποσο ειναι η οχι παραπλησιο (sic) απο το LRWW

Νομιζω οτι οι φωτο που εβαλα ειναι πολυ ευγλωτες

Τωρα αν θελεις αν συζητησουμε για το rbx και φυσικα δεν υπαρχει προβλημα απο τον Ηaris πολυ ευχαριστως

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

τι προβλημα να εχω?συζητηστε ελευθερα..μαθαινω και διαφορα πραγματα...

eleven στο antarctica γινεται να αλλαχτουν τα ρακορ για να δεχονται σωληνα 1/2" εσωτερικης διαμετρου?και κατα προτιμηση να μπουν κανονικα ρακορ και οχι αυτα τα χωνευτα που εχει τωρα..

Γινεται

θα βγαλεις αυτα που εχει και με αυτα στο χερι θα πας σε καποιο μαγαζι που πουλανε ρακορ Θα ζητησεις ρακορ με το ιδιο σπειρωμα (αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι 3/8G )και μαστο(το σημειο του ρακορ που μπαινει το λαστιχο) 13-14μμ

Ψαχνεις δηλ ενα ρακορ σαν αυτο (το δεξι)

attachment.php?s=&postid=109246

προσοχη ομως στην στεγανοποιηση μην βαλεις παρα πολυ τεφλον στις βολτες του σπειρωματος γιατι υπαρχει κινδυνος να σπασεις κατα το βιδωμα το καπακι

Υ.Γ για ποιο ομορφο οπτικο αποτελεσμα καλυτερα να βαλεις ρακορ επινικελωμενα

εμενα μου φανηκε οτι οτι σαν να μην εχει σπειρωμα...πως βγαινουν τα ρακορ αυτα?σαν χωνευτα ειναι...δεν πρεπει μετα να φαρδυνουν οι τρυπες που εχει για την εξαγωγη το μπλοκ?

επισης με το ψυγειο που εχει 1/4" θρεντς ακομα και να μπουν ρακορ μισης ιντσας δεν θα κοβεται η ροη?σε αυτη την περιπτωση τι κανουμε?

κυριε 11...απο την εμπειρια σου και με το διπλο black ice extreme και με τις καταλληλες τροποποιησεις για μιση ιντσα τι θερμοκρασιες λες να εχω?

haris1984

δυστυχως δεν εχω το μπλοκ οποτε δεν μπορω αν σου πω σιγουρα

Αν οντως ειναι οπως λεει ο gfa3 τοτε πολυ δυσκολα τα πραγματα

Για τα ρακορ του ψυγειου απλα ξεβιδωνεις αυτα που εχει το ψυγειο και βαζεις αυτα

attachment.php?s=&postid=109248

Το 1/4 που μου λες στο ΠΜ ειναι το σπειρωμα που εχει η υποδοχη του ψυγειου για να βιδωσει το αναλογου σπειρωματος ρακορ

τα 1/4" εχουνε ιδια εσωτερικη διαμετρο (περιπου 8.5μμ) απο την μια ακρη μεχρι την αλλη, σε κατι πλαστικα ρακορ που χρησιμοποιω. Οχι δεν θα σου μειωσουν την ροη, ισα ισα ειναι πολυ καλυτερα απο τα push-in που εχεις ηδη.

ρε παιδια εχω μπερδευτει....

ποιος ο σκοπος τοτε να αλλαχτουν τα λαστιχα με μεγαλυτερα αφου η εσωτερικη διαμετρος του ρακορ του ψυγειου θα ειναι παλι μικρη?το ιδιο και στο μπλοκ...η μειωση της ροης γινεται απο τα λαστιχα ή απο τα εξαρτηματα που ειναι πανω σε μια υδροψυξη?

γιατι η ηδη υπαρχον διαμετρος των ρακορ που χρισημοποιεις ειναι καπου στα 6μμ... η διαφορα ροης ειναι περιπου 20% στο ρακορ και μονο. Αξιζει...

Την βασικη διαφορα την κανουν οι μεγαλυτεροι σωληνες.

Η μειωση της ροης... απο ολα τα εξαρτηματα που χρησιμοποιουντε.

αυτο λεω ομως...η πτωση της ροης στο ψυγειο ειναι μεγαλη απο τα αυτα τα ρακορ?

τα ρακορ μισης ιντσας τι εσωτερικη διαμετρο εχουν? αν μπουν κολλητα στο ψυγειο παιζει να εχουμε μεγαλυτερη ΙD?

η πτωση ροης στο ψυγειο θα ειναι πολυ λιγοτερη απο αυτα που εχεις σε συγκριση με αυτα τα ρακορ που θες να βαλεις.

ολα εχουνε περιπου 8.5μμ εσωτερικη τα 1/2", οσο μεγαλυτερα ανα μεγεθος μεγαλωνουν και στο σπειρωμα (εσωτερικα).

Εχω κανει τα δικα μου bore-out σε τορνο, και πανε μεχρι 9.5μμ. Μερικα μεταλλικα πηγανε μεχρι και 10μμ... οτιδηποτε εχει μικροτερη διαμετρο κοβει ροη... το θεμα ειναι να ελατωσεις στο ελαχιστο το back-pressure που δημιουργειται απο τα ρακορ/σωληνες.

Κολλητα στο ψυγειο γινετε αλλα δεν αξιζει τον κοπο, και απο τα 9.5-10 που θα παει ενα μεταλλικο ρακορ με bore-out παλι τα ιδια θα παει (10.5μμ στην καλυτερη) με εναν 1/2" σωληνα λογο του παχους του :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.