jpavly Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2005 Καλημέρα παίδες και χρόνια πολλά σε Κωνσταντίνους/Κωνσταντίνες και Ελένες! Έχω βαρεθεί στη δουλειά το ρημάδι το DotMatrix και θέλω να τυπώνω από ένα Inkjetάκο που έχω στο γραφείο μου. Το πρόγραμμα που θέλω να τυπώνω είναι ένα κλασικό εμπορικό σε DOS, λειτουργεί σε PC με Win98. Τυπώνει είτε απ'ευθείας σε LPT (που δεν μπορώ να αλλάξω λόγω δικτύου) είτε σε ASCII file. Εγώ πάντως δεν έχω βγάλει άκρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Μάϊος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Το πρόβλημα ποίο είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 21, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Το ότι έχω βαρεθεί να κάνω 30 σελίδες εκτύπωση με manual feed και να περιμένω μισή ώρα σου αρκεί?Κατά τ'άλλα, ο Inkjet δεν μπορεί να εκτυπώσει τα Ελληνικά, αφού αυτά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα 32bit τα τρέχω δεν εμφανίζονται σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TmouR Μάϊος 21, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 ’νοιξε το ASCII σου με ένα Word και επέλεξε για κωδικοποίηση MS-DOS Eλληνική(Dos).Από εκεί και πέρα ,εφ'οσον βλέπεις το κείμενο σου κανονικά , όλα είναι εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάϊος 21, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Βασικα ουτε εγω καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα...Υποθετω οτι δουλευεις εσοδα-εξοδα singular?αν βαλεις τον inkjet στην lpt δεν παιζει σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 22, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Να εξηγήσω το πρόβλημα.... Ο εκτυπωτής θέλει manual feed.. δηλαδή βάζεις μία σελίδα Α4, πατάς το κουμπί τραβάς το μοχλό, τυπώνει, βγάζεις το χαρτί και συνεχίζεις έτσι πάνω απ'τον εκτυπωτή για καμμιά ώρα.Σε περιβάλλον Windows τα Ελληνικά δεν φαίνονται, ή αλλιώς "χτυπάνε".Οπότε, και σε Inkjet να το βάλεις δεν τυπώνει.Το πρόγραμμα (Unisoft ΕΠΕΝΔΥΣΗ) απ'ευθειας σε LPT με Inkjet δεν τυπώνει, εκτός αν του αλλάξεις τις ρυθμίσεις, οι οποίες όπως ξαναείπα δεν πρέπει να πειραχθούν. Οπότε το μόνο πουθ βολεύει είναι να μπορώ να τυπώνω τα αρχεία ASCII.Το πρόβλημα είναι πρακτικό και ψυχολογικό, ΟΚ???Θα δοκιμάσω αυτό που λέει ο TmouR anyway. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 23, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Αρχική απάντηση από TmouR ’νοιξε το ASCII σου με ένα Word και επέλεξε για κωδικοποίηση MS-DOS Eλληνική(Dos).Από εκεί και πέρα ,εφ'οσον βλέπεις το κείμενο σου κανονικά , όλα είναι εύκολα. Ή εγώ είμαι στραβός ή δεν έχει τέτοια επιλογή στο Word... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Μάϊος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αφού ανοίξεις το αρχείο με το word δοκίμασε να το σώσεις σαναρχείο *.asc , εκεί έχεις διάφορες επιλογές με κωδικοποιήσεις κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάϊος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Υπαρχουν συνηθως προγραματακια στα σιτε των κατασκευαστων που φορτωνουν τις γραματοσειρες σε καθε boot.Για ρηξε καμια ματια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 24, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Johnakis12 Αφού ανοίξεις το αρχείο με το word δοκίμασε να το σώσεις σαναρχείο *.asc , εκεί έχεις διάφορες επιλογές με κωδικοποιήσεις κλπ. Thank John.. αλλά δεν έπιασε..Αρχική απάντηση από Samael Υπαρχουν συνηθως προγραματακια στα σιτε των κατασκευαστων που φορτωνουν τις γραματοσειρες σε καθε boot.Για ρηξε καμια ματια. Θα ρίξω ένα βλέφαρο κι εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.