Jump to content

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ???

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως βλέπετε μου βγάζει το fitness μισό......Η εγκατάσταση των XP είναι ολόφρεσκια, οι δίσκοι, είναι αυτοί της υπογραφής μου σχεδόν καινούριοι..παίζουν σε raid 0...., πρέπει να φοβάμαι κάτι???

post-1401-1416071938,4314_thumb.jpg

και μενα οι ιδιοι δισκοι τα ιδια λενε max performance mid fitness

εχω τρεξει diskeeper professional και τους δειχνει πεντακαθαρους και αψογους........δεν χρειαζεται να ανησυχεις.τρεχτο και συ και κανε μια συντηρησουλα

Σε μένα το Diskeeper μου βγάζει ότι το MFT έχει φτάσει στα όρια του επιτρεπτού μεγέθους και πρέπει να το αυξήσω, πέρα από αυτό δεν μου βγάζει κάτι άλλο. Βλέποντας και κάνοντας..

ε φτιαξε λιγακι το MFT σου

boot time defragment κανεις καθολου?αν οχι καντο και τικαρε τις επιλογες για MFT page file και put all files from same foldre together

Ήδη το σύστημα bootάρει σε 10 δευτερόλεπτα τι πιο γρήγορα να πάει??

To fitness υπολογίζεται ανάλογα με τα δεδομένα που δίνει το S.M.A.R.T. του δίσκου και όχι από την κατάσταση των αρχείων σου. Δεν τον ενδιαφέρει το τι είναι μέσα του αλλά το πως λειτουργεί. Όσο format και defragment και να κάνεις, δεν θα ανέβει. Με τον χρόνο θα πέφτει. Υποθετικά όταν φτάσει στο τέλος, ο δίσκος έχει μεγάλες πιθανότητες να 'χτυπήσει'. Πράγμα υποθετικό γιατί έχω έναν 80GB Seagate με το fitness ανύπαρκτο και αρκετά warnings που συνεχίζει χωρίς πρόβλημα.

Με λίγα λόγια, αν δεν ακούσεις περίεργα spin up-down ή/και άλλους ήχους, μην τον φοβάσαι.

SirGeorge όσο δεν σου βγάζει errors στο S.M.A.R.T. μην ανησυχείς.

Πάντως από S.M.A.R.T. έσω σώσει δεδομένα σε δίσκο πριν αυτός τα φτύσει.

Πολλοί το προτείνουν την απενεργοποίησή του, εγώ διαφωνώ κάθετα.

Η μόνη μου απορία είναι πως βλέπεις το S.M.A.R.T. των δίσκων ενώ είναι πάνω σε RAID;

Θεωρητικά το πρόγραμμα θα πρέπει να βλέπει 1 δίσκο εκτός κι αν μπορεί να διαβαστεί το S.M.A.R.T. μέσα από τον RAID controler.

Αρχική απάντηση από Highlander [Σήμερα, στις 08:59]

Η μόνη μου απορία είναι πως βλέπεις το S.M.A.R.T. των δίσκων ενώ είναι πάνω σε RAID;

Θεωρητικά το πρόγραμμα θα πρέπει να βλέπει 1 δίσκο εκτός κι αν μπορεί να διαβαστεί το S.M.A.R.T. μέσα από τον RAID controler.

Oι RAID controllers διαβάζουν κανονικά το S.M.A.R.T., απλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία εφαρμογή σαν το speedfan όπως την παραπάνω για να το δείς.

εγώ πάλι έχω πολλά warns και full fitness και στους 2 μου σκληρούς. ο ένας είναι 3 ετών ο άλλος ενός

Αρχική απάντηση από Grace

Oι RAID controllers διαβάζουν κανονικά το S.M.A.R.T., απλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία εφαρμογή σαν το speedfan όπως την παραπάνω για να το δείς.

Σε μια Asus μητρική που έχει και Promise & Intel (Sata) Raid δεν διαβάζει το S.M.A.R.T.

Μήπως φταίει το ότι είναι Sata ?

Αρχική απάντηση από Highlander [Σήμερα, στις 11:55]

Σε μια Asus μητρική που έχει και Promise & Intel (Sata) Raid δεν διαβάζει το S.M.A.R.T.

Μήπως φταίει το ότι είναι Sata ?

Σε Asus motherboards με ICH5R και ICH6R southbridge το S.M.A.R.T. λειτουργούσε μία χαρά σε εμένα, στον Intel controller έστω και σε RAID 0. Πρέπει φυσικά να το έχεις ενεργοποιήσει στο BIOS. Δοκίμασε να τους δεις και μέσω του Intel Application Accelerator, ή αλλιώς το προγραμματάκι του RAID της Intel.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.