clodhopper Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Καλησπέρα σε όλους! Ετοιμάζομαι να φτιάξω τον πρώτο μου custom υπολογιστή και ήθελα να ζητήσω τις γνώσεις και τις συμβουλές σας. Έχω καταλήξει σε mid-tower case (Fractal Design Pop Air) και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω έναν Ryzen 7 5800X και RTX 4070. Η ερώτησή μου έχει να κάνει κυρίως με το airflow και τη σωστή ψύξη. Θέλω να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση χωρίς να ακούγεται ο υπολογιστής σαν… αεροπλάνο. Έχετε να προτείνετε κάποιον καλό συνδυασμό ανεμιστήρων (push/pull), ήπιο overclocking και σωστή τοποθέτηση για βέλτιστη ροή αέρα; Επίσης, αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάω σε AIO ή να μείνω σε καλό air cooler όπως το Noctua NH-D15. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη, ειδικά από όσους έχουν εμπειρία με παρόμοιο setup! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
YDinopoulos Απρίλιος 15 #2 Απρίλιος 15 Καλως ηρθες. Εγω ειμαι fan του νερου. Θα πρότεινα μια καλη ΑΙΟ 360 με ανεμιστηρακια Noctua/ Phanteks/ LianLi. Απο εκει και περα επιλογες πολλες, αναλογα το budget 1
clodhopper Απρίλιος 15 Author #4 Απρίλιος 15 Ευχαριστώ πολύ! Νερό αρχίζω κι εγώ να το σκέφτομαι σοβαρά, ειδικά με μια AIO 360 όπως λες. Θα κοιτάξω για Arctic ή Lian Li με καλούς ανεμιστήρες – το budget το μαζεύω σιγά σιγά . Αν έχεις πρόταση για “τίμιο” 360άρι, ευπρόσδεκτη!
YDinopoulos Απρίλιος 15 #5 Απρίλιος 15 Δες το Corsair Nautilus 360 RS και αγοραζεις 3 x Corsair RS120 ανεμηστηρες. Καπου 130 ολα. Σκεψου εχω σε ενα pc με 5950x (εχει ιδιο TDP με τον δικο σου στα 105w) το μικροτερο μοντελο 240 RS με ιδιο συνδυασμο fan και εχω max temp 52-53... (Επισης η σειρα Nautilus RS ι ΔΕΝ θελει iCue. κουμπωνει κατευθειαν στο aRGB της μητρικης...)
BloodMage Απρίλιος 15 #6 Απρίλιος 15 Εγω παλι θα επαιρνα Arctic Liquid Freezer III 360 1 ώρα πριν, το μέλος clodhopper έγραψε: και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω έναν Ryzen 7 5800X και RTX 4070. αυτα τα εχεις ηδη ή θα τα αγορασεις?
acct Απρίλιος 15 #7 Απρίλιος 15 1 hour ago, clodhopper said: Επίσης, αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάω σε AIO ή να μείνω σε καλό air cooler όπως το Noctua NH-D15. Κι εγώ είμαι φαν της απλότητας και σταθερότητας του αέρα. Με μια NH-D15 δεν πρόκειται να ακούσεις απογειοπροσγειώσεις. Προς όποια κατεύθυνση και να πας, ο 5800Χ είναι αρκετά πολιτισμένος επεξεργαστής και δε νομίζω να σε δυσκολέψει στην ψύξη του. 1 1
trixx Τρίτη at 08:59 μμ #8 Τρίτη at 08:59 μμ (edited) 11 ώρες πριν, το μέλος clodhopper έγραψε: Επίσης, αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάω σε AIO ή να μείνω σε καλό air cooler όπως το Noctua NH-D15. Βάλε τη Noctua NH-D15 και θα'χεις το κεφαλι σου ησυχο. Σε 5900x ειχα μια Frost Commander 140 , επεσε στα χερια μου σε καλη τιμη μια iCUE H115i ELITE CAPELLIX XT και ειπα να τη δοκιμασω σε κουτι 4000d και οροφη. Καθαριστηκε η frost μπηκε στο κουτι της και περιμενει να ξαναμπει. Δεν ειμαι φαν της υδροψυξης απο ανεκαθεν και αν νομιζεις οτι ειναι καλυτερη λυση απο μια καλη αεροψυξη γελιεσαι. Τους υπολοιπους 4 ανεμιστηρες τους εχω σε be quiet 120mm αν σε διευκολυνει αυτο , στην αρχη ειχα Arctic f12 και τους αλλαξα (περιπου στο ιδιο επιπεδο με ενα κλικ πιο πανω οι be quiet) Έγινε επεξεργασία Τρίτη at 09:05 μμ από trixx 1
YDinopoulos Τετάρτη at 06:05 πμ #9 Τετάρτη at 06:05 πμ 8 ώρες πριν, το μέλος trixx έγραψε: Δεν ειμαι φαν της υδροψυξης απο ανεκαθεν και αν νομιζεις οτι ειναι καλυτερη λυση απο μια καλη αεροψυξη γελιεσαι. Ειμαι σιγουρος ξεχασες ενα " " η εστω ενα " " στο τελος της προτασης... Μια ποιοτικη ΑΙΟ ειναι καλυτερη απο μια ποιοτικη αεροψυξη στο θεμα θερμοκρασιων.Και το λενε οι αριθμοι... 1
BloodMage Τετάρτη at 06:54 πμ #10 Τετάρτη at 06:54 πμ 43 λεπτά πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε: Μια ποιοτικη ΑΙΟ ειναι καλυτερη απο μια ποιοτικη αεροψυξη στο θεμα θερμοκρασιων.Και το λενε οι αριθμοι... Και οχι μονο. Το γεγονός οτι δεν εχεις μια κοτρόνα 2κιλα να κρέμεται απο την μητρική, επίσης δεν εχεις να ανησυχείς για το τι ram θα επιλέξεις μήπως ειναι πολυ ψηλές και βρίσκουν, και στο τελος της ημερας εχεις ενα μακραν καλύτερο οπτικο αποτέλεσμα με μια AIO αποτι με μια γκουμουτσα μες τη μεση οπως είμασταν το 2005. Αλλά τοτε τη βρίσκαμε για κάποιο λόγω, the bigger the better ήταν το μοτο εκείνης της εποχής για την ψήκτρα. 1
YDinopoulos Τετάρτη at 07:14 πμ #11 Τετάρτη at 07:14 πμ 20 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: Και οχι μονο. Το γεγονός οτι δεν εχεις μια κοτρόνα 2κιλα να κρέμεται απο την μητρική, επίσης δεν εχεις να ανησυχείς για το τι ram θα επιλέξεις μήπως ειναι πολυ ψηλές και βρίσκουν, και στο τελος της ημερας εχεις ενα μακραν καλύτερο οπτικο αποτέλεσμα με μια AIO αποτι με μια γκουμουτσα μες τη μεση οπως είμασταν το 2005. Αλλά τοτε τη βρίσκαμε για κάποιο λόγω, the bigger the better ήταν το μοτο εκείνης της εποχής για την ψήκτρα. Τελευταια αεροψυχτρα που αγορασα ηταν η Thermalright nb-90c.... Απο τοτε αγοραζω οτι πιο ελαφρυ μπορω. 1
BloodMage Τετάρτη at 07:24 πμ #12 Τετάρτη at 07:24 πμ 7 λεπτά πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε: Τελευταια αεροψυχτρα που αγορασα ηταν η Thermalright nb-90c.... Απο τοτε αγοραζω οτι πιο ελαφρυ μπορω. Coolermaster V10 (ατμόσφαιρα) και πριν απο αυτην ειχα την V8 (twin turbo) 1
Recommended Posts