BloodMage Απρίλιος 9 #21 Απρίλιος 9 9 ώρες πριν, το μέλος ByAnyMeansNecessary έγραψε: Λοιπόν σε σημερινή μέτρηση μέσα στο game, η κάρτα έπαιζε ~75% load με max 168W και ο cpu έπαιζε ~65-70% load με max 77.67W τα FPS Δεν μας λες.......Αλλα εχεις τρελο bottleneck απο τον cpu σου με βαση τα νουμερα που μας δίνεις 1
ByAnyMeansNecessary Απρίλιος 9 Author #22 Απρίλιος 9 Οκ παιδιά με πείσατε! Θα αντικαταστήσω το τροφοδοτικό και θα επανέλθω! AVG FPS δεν μέτρησα αλλά παίζουν μεταξύ 80-170 αναλόγως map, κλειστών ή ανοιχτών περιοχών, αντιπάλων που βρίσκονται κοντά κτλπ. Πάνω στο αεροπλάνο, πριν πέσω με αλεξίπτωτο που δεν έχει κάνει render την πίστα βλέπω και 200+. Επίσης τα settings που παίζω είναι Very Low με εξαίρεση το AA, Textures και View Distance που είναι medium... αυτό που θέλω να πω είναι ότι πέφτει βάρος και στο cpu λόγω 1080p και χαμηλών γραφικών. Κάτι τελευταίο, υπήρχαν κάποιες σπάνιες στιγμές που άνοιγα το παιχνίδι απευθείας μετά την εκκίνηση των windows (χωρίς να ανοίξω π.χ. ούτε Chrome και να μην έχω κάτι στο alt-tab) και ήταν ultra smooth. Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι.
BloodMage Απρίλιος 9 #23 Απρίλιος 9 Θεωρω πως με την αλλαγη του τροφοδοτικού δεν θα δεις καποια διαφορα. αλλα οπως και να εχει εφοσον το εχεις κουμπωσε το κατα 99% το προβλημα σου ειναι το μπουκαλι που τρως λογω cpu. Θα επρεπε η καρτα σου να παιζει καρφωμένα 99 με 100% 1
fatalara Απρίλιος 9 #25 Απρίλιος 9 Το τροφοδοτικο πρεπει να αλλαξει για αλλους λογους. Μπακαλιστικα για τον ιδιο λογο που καιγονται οι 5090. 1
ByAnyMeansNecessary Απρίλιος 9 Author #26 Απρίλιος 9 20 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: σε ποιο παιχνιδι μετρησες αυτα τα νουμερα? PUBG
ByAnyMeansNecessary Τετάρτη at 11:53 πμ Author #27 Τετάρτη at 11:53 πμ Πάντως γενικότερα, είμαι ο μοναδικός εδώ μέσα που έχω stuttering;
BloodMage Τετάρτη at 12:08 μμ #28 Τετάρτη at 12:08 μμ 6 λεπτά πριν, το μέλος ByAnyMeansNecessary έγραψε: Πάντως γενικότερα, είμαι ο μοναδικός εδώ μέσα που έχω stuttering; Δεν ξερω αν εισαι ο μοναδικος αλλα pubg εδω μεσα δεν ξερω αν παιζει κανεις αλλος Παντως προσωπικα δεν μου κανει μεγαλη εντυπωση το προβλημα σου. Παιζεις fps competitive σε 1080, είσαι με αδύναμη cpu.....Εννοείται πως θα αντιμετωπίσεις και b/n και stuttering Θελεις ο 5700Χ3D θα ηταν μια καλη αναβάθμιση 1
ByAnyMeansNecessary Τετάρτη at 12:18 μμ Author #29 Τετάρτη at 12:18 μμ 6 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: Θελεις ο 5700Χ3D θα ηταν μια καλη αναβάθμιση Ναι το σκέφτομαι, αλλά θεωρώ καλύτερο να κάνω αναβάθμιση σε AM5. Θα δείξει, αν βρω κάτι second hand σε καλή τιμή θα το τσιμπήσω. 1
fatalara Τετάρτη at 01:40 μμ #30 Τετάρτη at 01:40 μμ Παντου θα εχει stuttering, ειδικα σε cpu heavy τιτλους.
ByAnyMeansNecessary Τετάρτη at 01:43 μμ Author #31 Τετάρτη at 01:43 μμ 2 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε: Παντου θα εχει stuttering, ειδικα σε cpu heavy τιτλους. άρα είναι καθαρά θέμα cpu;
ByAnyMeansNecessary Πέμπτη at 09:27 πμ Author #35 Πέμπτη at 09:27 πμ (edited) Πάντως με DX12 βελτιώνονται πάρα πολύ τα πράγματα. Είδα και 98-99% load στην κάρτα (εδώ ίσως ευθύνεται το dynamic resolution και upscaling) Ακόμα και στο PUBG επιλέγοντας DX12 (που δεν είναι fully tested, οπότε όχι 100% stable) και ανεβάζοντας το render scale 20%, δηλαδή 100 -> 120, τα πράγματα βελτιώνονται στο πόσο smooth είναι το gameplay, ενώ το micro stuttering υπάρχει ακόμα αλλά σε δεκαδικό % και αυτό πιο αραιά. Οδηγούμενος από τα σχόλια σας, να ανοίξω μια μικρή συζήτηση για αναβάθμιση; Αν είναι για ξεχωριστό thread παρακαλώ να μεταφερθεί. Έστω ότι οι τιμές από τις κάρτες πέφτουν σε λογικά πλαίσια και πάω για αναβάθμιση, τι θα κάνατε αν ήσασταν στην θέση μου; 1) Πάω σε AM5. Εδώ τι επιλογές έχω; Οι τιμές των 3D V-Cache επεξεργαστών (7800X3D / 9800X3D) είναι ψηλά όπως το ίδιο ισχύει και για τις καλές motherboard που υποστηρίζουν PCI-E 5. Αν δεν πάω για Χ3D μετά τι μένει; 7700X/9700X; 2) Παίρνω έναν 5700X3D και τίποτα παραπάνω όντας ήδη σε έτοιμο AM4 setup και ότι γλιτώσω πάει σε πιο δυνατή κάρτα. 3) Πάω σε 1700 με έναν 14600KF που δεν φαίνεται κακός ούτε σαν τιμή ούτε σαν απόδοση αλλά δεν έχω upgradeability στην πλατφόρμα. Σε DDR5 μνήμες ισχύει ότι για games η χρυσή τομή είναι τα 6000 MT CL30 (ή 28) ; Έγινε επεξεργασία Πέμπτη at 09:28 πμ από ByAnyMeansNecessary
BloodMage Πέμπτη at 09:33 πμ #36 Πέμπτη at 09:33 πμ εγω στη θεση σου θα πηγαινα σε 5700X3D καινουριο ή μεταχειρισμενο 5800X3D, και με τα ρεστα θα επαιρνα 9070ΧΤ/5070ΤΙ και μια οθονη 1440p 2
cabdik Πέμπτη at 09:54 πμ #37 Πέμπτη at 09:54 πμ (edited) On 9/4/2025 at 9:17 ΠΜ, το μέλος BloodMage έγραψε: τα FPS Δεν μας λες.......Αλλα εχεις τρελο bottleneck απο τον cpu σου με βαση τα νουμερα που μας δίνεις αυτο το συμπερασμα..... πως το εβγαλες.....??? δεν καταλαβαινω..........! εγω δεν βλεπω Bottleneck απο ενα νουμερο......! παιζουν πολλοι παραμετροι ρολο για να πεις οτι ο 5600 σου δημιουργει μπουκαλι. οι αναλυσεις, τα φιλτρα και αναλογα και τι παιχνιδια παιζεις......! αν μιλαμε μονο για PUBG.... σιγα τα ωα, που θα αλλαξεις ολοκληρο συστημα για να παιζεις PUBG.....! βεβαια επιλογη σου ειναι..... γουστο σου και καπελο σου.. αν θες εσυ.....! παντως ..., αν σου δημιουργουσε ο επεξεργαστης μπουκαλι θα επρεπε αυτος να ειναι 100% και η καρτα στο 60-70-80% και οχι το αναποδο..! επισης λεμε οτι οσο ανεβαινει η αναλυση, τοσο μεγαλυτερο βαρος σηκωνει η καρτα απο τον επεξεργαστη...! πιο πιθανο μου φαινεται το τροφοδοτικο ή oi drivers, παρα το ..."μπουκαλι"...! παντως το Stuttering θελει ψαξιμο....! Έγινε επεξεργασία Πέμπτη at 09:58 πμ από cabdik 1
BloodMage Πέμπτη at 10:51 πμ #38 Πέμπτη at 10:51 πμ (edited) 56 λεπτά πριν, το μέλος cabdik έγραψε: αυτο το συμπερασμα..... πως το εβγαλες.....??? δεν καταλαβαινω..........! εγω δεν βλεπω Bottleneck απο ενα νουμερο......! Ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Πιο απλα αποσο νομιζεις. ο ανθρωπος ειπε οτι η καρτα του παιζει 75% load και ο cpu 65 ~ 75%. Δεν ειναι πυρινικη φυσικη. 56 λεπτά πριν, το μέλος cabdik έγραψε: παιζουν πολλοι παραμετροι ρολο για να πεις οτι ο 5600 σου δημιουργει μπουκαλι. οι αναλυσεις, τα φιλτρα και αναλογα και τι παιχνιδια παιζεις......! σωστα! 56 λεπτά πριν, το μέλος cabdik έγραψε: αν μιλαμε μονο για PUBG.... σιγα τα ωα, που θα αλλαξεις ολοκληρο συστημα για να παιζεις PUBG.....! βεβαια επιλογη σου ειναι..... γουστο σου και καπελο σου.. αν θες εσυ.....! αν ειναι να μιλησουμε γενικα και αοριστα τοτε καλυτερα να κλασουμε παρα να μιλησουμε. το θεμα ειναι να μιλαμε συγκεκριμενα. γιαυτο τον ρωτησα τι παιχνιδι κλπ κλπ προσωπικα το pubg το θεωρω σκουπιδι αλλα αν ο αλλος θελει να παιζει pubg δεν θα του κανω εγω κουμαντο τι θα παιξει, οτι γουσταρει θα παιξει σιγα μην μας δωσει και λογαριασμο 56 λεπτά πριν, το μέλος cabdik έγραψε: παντως ..., αν σου δημιουργουσε ο επεξεργαστης μπουκαλι θα επρεπε αυτος να ειναι 100% και η καρτα στο 60-70-80% κανεις τεραστιο λαθος. εχω δει μπουκαλι απο Cpu με 10% usage. Έγινε επεξεργασία Πέμπτη at 10:51 πμ από BloodMage
kpetros Πέμπτη at 11:34 πμ #39 Πέμπτη at 11:34 πμ Ρε σεις , το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι πολυ πριν την εποχη του 5600 , ο οποιος αν θυμαστε καποτε ηταν η go-to επιλογη για gaming . Ναι μεν τα online ειναι περισσοτερο cpu based αλλα μου κανει εντυπωση το να φταιει αυτος . Εξαλου τωρα που ανεβασε αναλυση και η καρτα "γεμισε" , του παει καλυτερα . Δεν ξερω αν αυτο που λεω ισχυει , αλλα παιζει οσο ειναι σε low setting η καρτα να υπολειτουργει και οταν ζητας το κατι παραπανω , να κανει stuttering ?
fatalara Πέμπτη at 05:47 μμ #40 Πέμπτη at 05:47 μμ 7 ώρες πριν, το μέλος cabdik έγραψε: αν σου δημιουργουσε ο επεξεργαστης μπουκαλι θα επρεπε αυτος να ειναι 100% Ενας πυρηνας χρειαζεται να ειναι στο 100% οχι ολος ο επεξεργαστης. Στο 75% σιγουρα υπαρχουν πυρηνες στο 100%. Επισης, το load ανεβαινει και απο την ταχυτητα. Οσο πιο αργος τοσο πιο ψηλα. 1
Recommended Posts