Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας!

Ζω σε ένα σπίτι που αν και 140τμ, δυστυχώς είναι σε τρία επίπεδα. Κατά την ανακαίνιση του πριν κάποια χρόνια φρόντισα να έχω ethernet καλωδίωση από το ισόγειο που είναι η κεντρική τηλεφωνική γραμμή στους άλλους δύο ορόφους. Για το ισόγειο χρησιμοποιώ τον default router που δίνει η Cosmote (Speedport άσπρο). Στον 1ο έχω ένα AP που δίνει ασύρματο δίκτυο μόνο, ενώ στο υπόγειο που έχω το γραφείο μου έχω ένα router που δίνει WiFi και ethernet σε 2 PC.

Το πρόβλημα μου είναι ότι ακόμα και ίδιο SSID να έχω στα 3 WiFi, οι κινητές συσκευές, κατά την αλλαγή από ένα επίπεδο στο άλλο, αρκετά συχνά παραμένουν συνδεμένες στο προηγούμενο AP με το χειρότερο σήμα παρόλο που δίπλα τους έχουν άλλο με μεγαλύτερο. Οπότε με μια αναζήτηση βρήκα ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί έχοντας MESH WiFI.

Απ' ότι διαβάζω τα περισσότερα MESH δουλεύουν με μεταξύ τους επικοινωνία μέσω WiFi, κάτι που όμως μπορεί να μην έχει την απόδοση που θα ήθελα και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την δικτύωση που έχω ήδη. Προς το παρόν η γραμμή μου στο internet είναι 100Gbps αλλά μόλις φτιάσει οπτική ίνα στην περιοχή μου, σκοπεύω να πάω τουλάχιστον σε 500mbps.

Ποιές είναι οι επιλογές μου;

Έγινε επεξεργασία από tragikos

Με 100Gbps η καλύτερη επιλογή είναι να αρχίσεις να πουλάς δίκτυο 😛

Κατά  τα άλλα, τα πιο πολλά mesh της αγοράς έχουν άριστη λειτουργία με ethernet backbone.

Εγώ δουλεύω με Fritz και λειτουργεί άψογα, αλλά έχω και το κεντρικό router που καταλήγει η οπτική σε Fritz.

Λογικά ότι και να πάρεις από τις "καλές" μάρκες θα είσαι οκ αφού έχεις ήδη ethernet παντού.

Kανω το ιδιο με Unifi access points

Υποστηριζουν αυτην την λειτουργια 15+ χρονια τα μοντελα τους