dark2030 Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν (edited) Καλησπερα επειδη εχω παρα πολλα αρχεια με τραγουδια, ταινιες και σειρες και εγγραφα και θελω αυτα να τα εχω σε backup ειμαι αναμεσα σε external and internal hard drive,. Τι ειναι προτιμοτερο να αγορασω εναν εξωτερικο δισκο η ειναι προτιμοτερο να αγορασω εναν εσωτερικο δισκο. και να τον βαλω σε enclosure? Επειδη σκεφτομουνα να αγορασω και εναν εξωτερικο δισκο ..για να αποθηκευσω ταινιες. σειρες..φωτογραφιες και εγγραφα . ειναι καλυτερα να αγορασω εναν enclosure σαν αυτον? https://www.skroutz.gr/s/33999263/Icy-Box-IB-382H-C31-THiki-gia-Skliro-Disko-2-5-3-5-SATA-III-me-syndesi-USB-3-2-Type-C-IB-382H-C31.html και να του βαλω εναν εσωτερικο δισκο? σαν αυτον https://www.skroutz.gr/s/35107090/Toshiba-MG08A-8TB-HDD-Skliros-Diskos-3-5-SATA-III-7200rpm-me-256MB-Cache-gia-Server-MG08ADA800E.html η ειναι προτιμοτερο να αγορασω εναν εξωτερικο δισκο? σαν αυτον Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR και να μην μπλεκτω με enclosure και εσωτερικους δισκους? Έγινε επεξεργασία 7 ώρες πριν από dark2030
BloodMage 7 ώρες πριν #4 7 ώρες πριν εγω θα επαιρνα κανονικο δισκο και ξεχωριστα μια εξωτερικη θηκη με usb-c
dark2030 7 ώρες πριν Author #5 7 ώρες πριν (edited) 9 minutes ago, BloodMage said: εγω θα επαιρνα κανονικο δισκο και ξεχωριστα μια εξωτερικη θηκη με usb-c μπορεις να μου πεις τους λογους σε παρακαλω που θα επαιρνες κανονικο δισκο και ξεχωριστα μια εξωτερικη θηκη με usb-c? σε σχεση με το αγοραζες εναν εξωτερικο δισκο? αυτη η θηκη ειναι καλη? Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR Έγινε επεξεργασία 7 ώρες πριν από dark2030
BloodMage 7 ώρες πριν #6 7 ώρες πριν 1ον) Γιατι επιλεγεις εσυ τι δικο θα βαλεις μεσα, ενω αν παρει ετοιμο δεν ξερεις τι εχουν βαλει μεσα 2ον) Σε περιπτωση που αργοτερα χαλασει ο δισκος η θελεις να τον αντικαταστησεις με μεγαλυτερο το κανεις πολυ ευκολα και παλι βαζεις οτι θελεις 1
dark2030 7 ώρες πριν Author #7 7 ώρες πριν 1 minute ago, BloodMage said: 1ον) Γιατι επιλεγεις εσυ τι δικο θα βαλεις μεσα, ενω αν παρει ετοιμο δεν ξερεις τι εχουν βαλει μεσα 2ον) Σε περιπτωση που αργοτερα χαλασει ο δισκος η θελεις να τον αντικαταστησεις με μεγαλυτερο το κανεις πολυ ευκολα και παλι βαζεις οτι θελεις αυτη η θηκη ειναι καλη? Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR
dark2030 7 ώρες πριν Author #9 7 ώρες πριν Just now, BloodMage said: ναι πολυ καλη γενικος οι θηκες δεν εχουν προβληματα σε θεμα τροφοδοσιας? εννοω με τις θηκες οι εσωτερικοι σκληροι δισκοι δεν θερμαινονται παρα πολυ? ομως? σε σχεση με τους κανονικους εξωτερικους δισκους?
BloodMage 6 ώρες πριν #10 6 ώρες πριν οχι δεν υπαρχει τετοιο θεμα που περιγραφεις και οι ετοιμοι εξωτερικοι δισκοι ετσι ειναι φτιαγμενοι. μεσα εχουν κανονικο δισκο. απλα καποιοι ισως εχουν και εναν ανεμιστηρα
dark2030 6 ώρες πριν Author #11 6 ώρες πριν 15 minutes ago, BloodMage said: οχι δεν υπαρχει τετοιο θεμα που περιγραφεις και οι ετοιμοι εξωτερικοι δισκοι ετσι ειναι φτιαγμενοι. μεσα εχουν κανονικο δισκο. απλα καποιοι ισως εχουν και εναν ανεμιστηρα και πως οι εσωτερικοι δισκοι ειναι σε χαμηλες θερμοκρασιες με την θηκη?
YDinopoulos 6 ώρες πριν #13 6 ώρες πριν Καταρχην backup σε εναν δισκο...ΔΕΝ ειναι backup. Ειναι μονο αποθηκευση χωρις να εχεις τροπο να τα παραεις πισω (τουλαχιστον φτηνο γιατι τα data recovery κοβουν κωλο) Εγω θα σου ελεγα βρες ενα μεταχειρισμενο 2-bay NAS με 2 δισκους, παρε 2 μηχανικους 4TB Και καντους mirror. Θα εχεις καποιο redundancy αν σκασει ο ενας απο τους 2. Αν μπορεις παρε με 3 bay και παρε 3ο δισκο αργοτερα. 1
dark2030 6 ώρες πριν Author #14 6 ώρες πριν (edited) 8 minutes ago, YDinopoulos said: Καταρχην backup σε εναν δισκο...ΔΕΝ ειναι backup. Ειναι μονο αποθηκευση χωρις να εχεις τροπο να τα παραεις πισω (τουλαχιστον φτηνο γιατι τα data recovery κοβουν κωλο) Εγω θα σου ελεγα βρες ενα μεταχειρισμενο 2-bay NAS με 2 δισκους, παρε 2 μηχανικους 4TB Και καντους mirror. Θα εχεις καποιο redundancy αν σκασει ο ενας απο τους 2. Αν μπορεις παρε με 3 bay και παρε 3ο δισκο αργοτερα. ναι το καταλαβαινω αυτο που λες απλα σε γενικες γραμμες δεν ειναι προτιμοτερο να παρω εναν εσωτερικο και να τον βαλω σε θηκη ? σε σχεση με το ενα επαιρνα εναν εξωτερικο δισκο? για αποθηκευση? 14 minutes ago, BloodMage said: ποιος το λεει αυτο? απλα καπου το διαβασα στο reddit που το λεγανε και γι αυτο σε ρωτησα. Έγινε επεξεργασία 6 ώρες πριν από dark2030
BloodMage 6 ώρες πριν #15 6 ώρες πριν 6 λεπτά πριν, το μέλος dark2030 έγραψε: απλα καπου το διαβασα στο reddit που το λεγανε και γι αυτο σε ρωτησα. μην πιστευεις οτι διαβαζεις στο reddit. αν δεις οι καλες εξωτερικες θηκες ειναι απο αλουμίνιο για να προσφέρουν και ψύξη στον δισκο
YDinopoulos 6 ώρες πριν #16 6 ώρες πριν 11 λεπτά πριν, το μέλος dark2030 έγραψε: ναι το καταλαβαινω αυτο που λες απλα σε γενικες γραμμες δεν ειναι προτιμοτερο να παρω εναν εσωτερικο και να τον βαλω σε θηκη ? σε σχεση με το ενα επαιρνα εναν εξωτερικο δισκο? για αποθηκευση? απλα καπου το διαβασα στο reddit που το λεγανε και γι αυτο σε ρωτησα. Εγω πιο συχνα εχω δει usb δισκακια να κανουν Disconenct, παρα εσωτερικα sata. Για να καταλαβεις, εχω 2 χ 2ΤΒ nvme σε mirror. προτιμω να ειναι μεσα.
dark2030 6 ώρες πριν Author #17 6 ώρες πριν 7 minutes ago, BloodMage said: μην πιστευεις οτι διαβαζεις στο reddit. αν δεις οι καλες εξωτερικες θηκες ειναι απο αλουμίνιο για να προσφέρουν και ψύξη στον δισκο πιες ειναι οι καλυτερες εσωτερικες θηκες για εσωτερικους σκληρους δισκους? 3 minutes ago, YDinopoulos said: Εγω πιο συχνα εχω δει usb δισκακια να κανουν Disconenct, παρα εσωτερικα sata. Για να καταλαβεις, εχω 2 χ 2ΤΒ nvme σε mirror. προτιμω να ειναι μεσα. εννοεις οτι οι εξωτερικοι usb δισκοi κανουν Disconenct,? πραγματικα δεν το γνωριζα αυτο. 2 minutes ago, dark2030 said: πιες ειναι οι καλυτερες εσωτερικες θηκες για εσωτερικους σκληρους δισκους? εννοεις οτι οι εξωτερικοι usb δισκοi κανουν Disconenct,? πραγματικα δεν το γνωριζα αυτο. αυτη η θηκη ειναι παρα πολυ καλη? Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR
YDinopoulos 5 ώρες πριν #18 5 ώρες πριν 11 λεπτά πριν, το μέλος dark2030 έγραψε: πιες ειναι οι καλυτερες εσωτερικες θηκες για εσωτερικους σκληρους δισκους? εννοεις οτι οι εξωτερικοι usb δισκοi κανουν Disconenct,? πραγματικα δεν το γνωριζα αυτο. αυτη η θηκη ειναι παρα πολυ καλη? Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR Ειναι καθαρα δικη μου παρατηρηση, απο την δικη μου εμπειρια απο τα προσωπικα μου συστηματα, αλλα και οτι εχω δει σε εταιριες.
dark2030 5 ώρες πριν Author #19 5 ώρες πριν 4 minutes ago, YDinopoulos said: Ειναι καθαρα δικη μου παρατηρηση, απο την δικη μου εμπειρια απο τα προσωπικα μου συστηματα, αλλα και οτι εχω δει σε εταιριες. αυτη η θηκη ειναι παρα πολυ καλη? για εσωτερικο δισκο? https://www.bestprice.gr/item/2157420400/raidsonic-icy-box-ib-382h-c31.html
YDinopoulos 5 ώρες πριν #20 5 ώρες πριν Eγω θα πηγαινα σε αυτην. Βαζεις εναν δισκο και στο μελλον 2ο για backup https://www.skroutz.gr/s/2957495/LogiLink-THiki-gia-2-Sklirous-Diskous-3-5-SATA-III-me-syndesi-USB3-0-UA0154.html
Recommended Posts