Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα στην ομαδα,μου επεσε στα χερια ενα pc,το οποιο για την χρηση που το θελω μου κανει αλλα πρεπει να το φτιαξω για να λειτουργει.Του κουμπωσα εναν ssd του περασα windows αλλα το pc freezαρε σε ακυρα σημεια και εκλεινε.Τσεκαρα μια τις θερμοκρασιες και ειδα οτι ο cpu βαραγε στα υψη οποτε του εβαλα μια υδροψυξη που ειχα στην αποθηκη(seidon 120v),πεσαν οι θερμοκρασιες αλλα το προβλημα ακομα υπηρχε εκλεινε.Ξανατσεκαρα τις θερμοκρασιες και ειδα οτι το chipset βαραγε στο θεο 95 βαθμους και πιστευω οτι ειναι αυτο,επομενως πηρα κατσαβιδια και το ελυσα ολο και το καθαρισα.Μετα απο τοσα χρονια η παστα ή τα pads στα chipset εχουν τσιμεντωσει πανω και δεν λενε να φευγουν,τα καθαριζα για 1 ωρα για να φτασω σε αυτο το σημειο που θα δειτε στην φωτογραφια.Η απορια μου ειναι η εξης,ναι οκ οι πυκνωτες ηταν με thermal pads,στα chipset ομως τη να βαλω paste ή pads?Επειδη ειναι σχετικα παλια η μητρικη δεν μπορω να βρω καποιο guide στον ιντερνετ(asus striker ii formula)

480795258_1213821820313701_462874728481747417_n.jpg

αυτο που πρεπει να εξασφαλίσεις ειναι η ψήκτρα να μην βρισκει στους πυκνωτές. δες απο το πλάι αν το τσιπακι ειναι πιο ψηλά απο τους πυκνωτες, σε αυτη την περιπτωση μπορεις να βαλεις παστα. αν ειναι στο ιδιο υψος τοτε καλυτερα thermal pad

επειδη βλεπω σου εχουν μεινει λιγα υπολείμματα μπορεις να χρησιμοποιείς ισοπροπυλικη αλκοολη (εχει στα φαρμακεια). σταξε μερικές σταγονες πανω στα ξεραμένα και μετα απο λιγο θα μαλακώσει και με ενα πανακι το σκουπίζεις.

• Like 2

Δεν φευγει με τιποτα και φοβαμαι να το ξυσω μην κανω καμια ζημια,ειχα βαλει λιγο βαμβακι με αλκοολη και το ειχα αφησει να ακουμπαει πανω για ωρα αλλα δεν εκανε δουλεια.θα του ριξω καμια σταγονα μπας και

Εγώ θα απλώς θα το έκανα επίπεδο, ώστε να πιάσει η θερμοαγώγιμη πάστα στο τσιπ (αυτό που είναι σαν καθρέπτης), και στην υπόλοιπη ψύκτρα θα έβαζα κάποια ταινία π.χ. μονωτική για να μην ακουμπίσουν οι πυκνωτές. Έστι είχα κάνει σε ένα chipset που με τη δική του ενεργή ψύκτρα ανέβαζε σταθερά πάνω από 70 και έβαλα ψύκτρα για chipset με ανεμιστήρα 8 εκ επάνω και μετά ήμουν <50βαθμούς. 

Από θέμα θερμοκρασιών δεν θα έχεις μετά πρόβλημα.

• Like 1
(edited)

Το chipset το γυαλισα δεν αφησα τιποτα πανω,μονο γυρω γυρω που το φοβηθηκα.Παντως και παλι πιανει θερμοκρασιες(5 λεπτα στα bios και ηταν το northbridge 65 και το southbridge 60, μου φαινεται πολυ).Το ανοιξα και λιγο να δω αν freezαρει,μια χαρα δεν εκανε τιποτα.Το θεμα ειναι οτι ΠΑΛΙ ανεβαζει θερμοκρασιες σε φαση που βαζω το δαχτυλο μου πανω και καιγομαι δεν μπορω να το κρατησω πανω απο 1 δευτερολεπτο.Μηπως να περασω thermal pads γυρω γυρω(ετσι οπως στην φωτογραφια εκει που τα εβαψα κοκκινα) απο τα chipset μπας και κανει κατι.H ψυκτρα δεν εχει ανεμιστηρα σε κανενα σημειο ειναι ενα απλα μονοκοματο κομματι αλλουμινιου(το πορτοκαλι που περναει πανω απο 3 chipset και 2 σειρες με chip).Το κουτι για την ωρα δεν εχει ανεμιστηρες αγορασα ενα που ελεγε οτι εχει 3 μπροστα και 1 πισω και δεν ειχε ουτε μισο ανεμιστηρα μεσα 😆 ,μπορει να φταιει και αυτο λιγο. Εχει θεση και να βαλω ανεμιστηρα στην πανω πλευρα της μητρικης αλλα και στην κατω μπας και βοηθησω λιγο να τα κρυωνει

image.thumb.jpeg.4c7fa89d9855a8422beed7af737701c6.jpegimage.jpeg.5bdac4fc5762126c9faf73df93f73ea9.jpeg

Έγινε επεξεργασία από NiRou
  • Like 1

το Thermal pad που θελεις να βαλεις δεν θα κανει κατι. ισα ισα ισως τα κανει χειροτερα

5 ώρες πριν, το μέλος NiRou έγραψε:

Το κουτι για την ωρα δεν εχει ανεμιστηρες αγορασα ενα που ελεγε οτι εχει 3 μπροστα και 1 πισω και δεν ειχε ουτε μισο ανεμιστηρα μεσα 😆 ,μπορει να φταιει και αυτο λιγο.

αυτο φταιει. δεν εχεις καθολου airflow μεσα στο κουτι λογικο να σου ανεβαζει. περα απο τους ανεμιστηρες του κουτιου θα σου προτεινα να βαλεις και εναν μικρο ανεμιστηρα πανω στην ψυκτρα του chipset. εναν μικρο ισα ισα να γυριζει για να μην κανει καθολου θορυβο

ΥΓ. αν ακουμπας την ψυκτρα του chipset και καιγεσαι σιμαινει οτι εχεις καλη μεταφορα θερμοτητας απο το chipset στην ψυκτρα, απλα δεν προλαβαινει να κρυωσει η ψυκτρα, οποτε βαζοντας ανεμιστηρες θα λυθει το προβλημα

• Like 2

Ότι λέει ο @BloodMage, δοκίμασε να βάλεις ανεμιστήρες και θεωρώ ότι όλα καλά θα πάνε.

Αν τώρα δεν, μια λύση υπάρχει, νέα heatsinks είτε χάλκινα είτε αλουμινένια και ανεμιστήρα να τα χτυπάει. Αν και χωρίς πείραγμα πρώτη φορά θα ακούσω να έχει πρόβλημα θερμοκρασιών.

• Like 1
(edited)
On 25/2/2025 at 10:34 ΠΜ, το μέλος NiRou έγραψε:

Δεν φευγει με τιποτα και φοβαμαι να το ξυσω μην κανω καμια ζημια,ειχα βαλει λιγο βαμβακι με αλκοολη και το ειχα αφησει να ακουμπαει πανω για ωρα αλλα δεν εκανε δουλεια.θα του ριξω καμια σταγονα μπας και

Η λύση για τα τσιμέντα είναι σπρέι επαφών χωρίς λάδι. Εγώ χρόνια τώρα χρησιμοποιώ της Teslanol. Θα εκπλαγείς πόσο εύκολα θα αφαιρεθεί. 

Για να είσαι φουλ κομπλέ όμως, ανεμιστήρες!!!! Βάλε και κάνα 4αρι ανεμιστήρι απευθείας επάνω στην ψύκτρα.

Έγινε επεξεργασία από gkatsogr
  • Like 1
4 ώρες πριν, το μέλος filarhos έγραψε:

Ότι λέει ο @BloodMage, δοκίμασε να βάλεις ανεμιστήρες και θεωρώ ότι όλα καλά θα πάνε.

Αν τώρα δεν, μια λύση υπάρχει, νέα heatsinks είτε χάλκινα είτε αλουμινένια και ανεμιστήρα να τα χτυπάει. Αν και χωρίς πείραγμα πρώτη φορά θα ακούσω να έχει πρόβλημα θερμοκρασιών.

Λιγο που το τσεκαρα σε μερικα φορουμ γραφαν για ψηλες θερμοκρασιες,ειναι και παλια μητρικη λογικο μου ακουγετε.Αγορασα δυο 40μμ ανεμιστηραι και θα τα μαγκωσω πανω στο heatsink

3 ώρες πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε:

Η λύση για τα τσιμέντα είναι σπρέι επαφών χωρίς λάδι. Εγώ χρόνια τώρα χρησιμοποιώ της Teslanol. Θα εκπλαγείς πόσο εύκολα θα αφαιρεθεί. 

Για να είσαι φουλ κομπλέ όμως, ανεμιστήρες!!!! Βάλε και κάνα 4αρι ανεμιστήρι απευθείας επάνω στην ψύκτρα.

Πηρα μια οδοντογλυφιδα και εβγαλα οτι μπορουσα.παντως αν δεις την φωτο στο πανω chipset εκει που γραφει nvidia στο v εχει μια ασπριλα,τι οινοπνευμα τι ασετον τι αλκοολη δεν φευγει με καμια παναγια