xdoc Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 εαν εχουμε εναν διακοπτη νερού οπως αυτός της εικόνας μπορούμε να αλλάξουμε την φορα του ακρου της λαβής απο δεξια σε αριστερα ?
f117 Φεβρουάριος 17 #2 Φεβρουάριος 17 On 17/2/2025 at 4:50 ΜΜ, το μέλος xdoc έγραψε: εαν εχουμε εναν διακοπτη νερού οπως αυτός της εικόνας μπορούμε να αλλάξουμε την φορα του ακρου της λαβής απο δεξια σε αριστερα ? Expand το προβλημα είναι οτι υπάρχει ένα stop εκει που τερματίζει η κίνηση. Εάν δεν υπήρχε θα μπορούσες να αλλάξεις την φορά κλεισίματος. Έτσι πιστεύω
osa Φεβρουάριος 17 #3 Φεβρουάριος 17 Συνήθως εάν αφαιρέσεις ένα κομμάτι με σιδεροπρίονο από την λαβή αυτή θα κλείνει και δεξιά και αριστερά. Θέλει μελέτη τι ακριβώς θα αφαιρέσεις.
slalom Φεβρουάριος 18 #4 Φεβρουάριος 18 (edited) Εδω δεν εχουμε φωτο απο το αντικειμενο Εστω οτι φαινεται αυτο που ανεβασες, γιατι δεν παιρνεις με πεταλουδα? Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 18 από slalom
xdoc Φεβρουάριος 19 Author #5 Φεβρουάριος 19 On 18/2/2025 at 6:23 ΜΜ, το μέλος slalom έγραψε: Εδω δεν εχουμε φωτο απο το αντικειμενο Εστω οτι φαινεται αυτο που ανεβασες, γιατι δεν παιρνεις με πεταλουδα? Expand αυτο ειναι το αντικείμενο .....θελω να αλλάξω τη φορα του διακόπτη (πράσινο βέλος) προς τα επάνω (οπως ειναι στον αριστερό διακόπτη) ........γίνεται ?
f117 Φεβρουάριος 19 #6 Φεβρουάριος 19 On 19/2/2025 at 8:57 ΠΜ, το μέλος xdoc έγραψε: αυτο ειναι το αντικείμενο .....θελω να αλλάξω τη φορα του διακόπτη (πράσινο βέλος) προς τα επάνω (οπως ειναι στον αριστερό διακόπτη) ........γίνεται ? Expand Θα πρέπει να λύσεις το παξιμαδάκι που είναι ακριβώς απο πάνω. Και μετα να τραβήξεις προς τα έξω τον "μοχλο" για να βγεί. Μετά το γυρνάς όπως είναι ο αριστερός στην φωτό και τον βιδώνεις και είσαι κομπλέ 2 2
slalom Φεβρουάριος 19 #7 Φεβρουάριος 19 (edited) Αλλιως βιδωνεις ολη τη βανα αναποδα, το πανω-κατω ή Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 19 από slalom 1
osa Φεβρουάριος 20 #8 Φεβρουάριος 20 Βάλε την βάνα στην θέση "κλειστό" και βγάλε μια-δύο κοντινές φωτογραφίες από την βάση της λαβής όπως είναι επάνω στην βάνα να σου πω τι θα κόψεις για να ανοίγει και προς τα επάνω.
Arkan Φεβρουάριος 20 #9 Φεβρουάριος 20 Κάνε αυτό που σου είπε ο f117 και μην ασχοληθείς με κοψίματα κλπ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπεις σε τέτοια διαδικασία. Ένα παξιμαδάκι είναι και τελείωσες. Ούτε πεταλούδα θα πρότεινα, όχι πως δεν θα δουλέψει, αλλά 1ον δεν χρειάζεται να ασχοληθείς να ψάχνεις και 2ον δεν θα βολεύει τόσο στην χρήση όσο το μεγάλο. Ακόμη κι αν το ανοιγοκλείνετε 1 φορά τα 10 χρόνια. 1 1
xdoc Φεβρουάριος 20 Author #10 Φεβρουάριος 20 On 20/2/2025 at 5:45 ΠΜ, το μέλος Arkan έγραψε: Κάνε αυτό που σου είπε ο f117 και μην ασχοληθείς με κοψίματα κλπ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπεις σε τέτοια διαδικασία. Ένα παξιμαδάκι είναι και τελείωσες. Ούτε πεταλούδα θα πρότεινα, όχι πως δεν θα δουλέψει, αλλά 1ον δεν χρειάζεται να ασχοληθείς να ψάχνεις και 2ον δεν θα βολεύει τόσο στην χρήση όσο το μεγάλο. Ακόμη κι αν το ανοιγοκλείνετε 1 φορά τα 10 χρόνια. Expand καλημέρα , ευχαριστω για τις απαντήσεις σας , επειδη η συγκεκριμένη βάνα ειναι σε κύκλωμα ενδοδαπέδιας θέρμανσης μάλλον τη λυση του f117 θα επιλέξω γιατι το να βιδώσω ανάποδα την ολη βάνα ή να την αλλάξω σε πεταλούδα προϋποθέτει αδειασμα νερων κ.λ.π ( πάντως μου κάνει εντύπωση και αναρωτιέμαι τι σκεφτοταν ο υδραυλικός κατα την τοποθετηση και σε δυο κυκλώματα ανερχομένου ζεστού νερού εβαλε τιςς βανες ανάποδα)
Arkan Φεβρουάριος 20 #11 Φεβρουάριος 20 Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ, είναι από την δεξιά σωλήνα η κίνηση του νερού να είναι προς τα κάτω, μια και είθισται/πρέπει η λαβή να δείχνει την κατεύθυνση. Αλλά τι να πω... Εγώ αυτό θα έκανα πάντως, αλλαγή της φοράς της λαβής. Εφόσον είναι και προσωπική εγκατάσταση.
osa Φεβρουάριος 20 #12 Φεβρουάριος 20 Καλά θα ήταν να γινόταν με αλλαγή της θέσης του μοχλού αλλά στην πορεία μάλλον θα δεις ότι δεν θα στρίβει αν δεν κοπεί το ανάλογο "αυτάκι" στην λαβή. Μακάρι να γίνεται.
xdoc Φεβρουάριος 20 Author #13 Φεβρουάριος 20 On 20/2/2025 at 9:55 ΠΜ, το μέλος Arkan έγραψε: Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ, είναι από την δεξιά σωλήνα η κίνηση του νερού να είναι προς τα κάτω, μια και είθισται/πρέπει η λαβή να δείχνει την κατεύθυνση. Αλλά τι να πω... Εγώ αυτό θα έκανα πάντως, αλλαγή της φοράς της λαβής. Εφόσον είναι και προσωπική εγκατάσταση. Expand οχι η κίνηση του νερού ειναι προς τα επάνω
slalom Φεβρουάριος 20 #14 Φεβρουάριος 20 On 20/2/2025 at 9:17 ΠΜ, το μέλος xdoc έγραψε: ή να την αλλάξω σε πεταλούδα προϋποθέτει αδειασμα νερων κ.λ.π Expand Εγω δε σου ειπα να αδειασεις νερα, να αλλαξεις την κοκκινη λαβη μονο Αλλιως κοβεις το χερουλι αναμεσα στις 2 εσοχες, γιατι δε μπορει να μπει αναποδα On 20/2/2025 at 9:55 ΠΜ, το μέλος Arkan έγραψε: Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ, είναι από την δεξιά σωλήνα η κίνηση του νερού να είναι προς τα κάτω, μια και είθισται/πρέπει η λαβή να δείχνει την κατεύθυνση. Expand Δεν εχει σχεση, παράλληλα ειναι ανοιχτη, και καθετα κλειστη. Το χερουλι μπαινει οπως βολευει
f117 Φεβρουάριος 20 #15 Φεβρουάριος 20 On 20/2/2025 at 6:59 ΜΜ, το μέλος slalom έγραψε: Εγω δε σου ειπα να αδειασεις νερα, να αλλαξεις την κοκκινη λαβη μονο Αλλιως κοβεις το χερουλι αναμεσα στις 2 εσοχες, γιατι δε μπορει να μπει αναποδα Δεν εχει σχεση, παράλληλα ειναι ανοιχτη, και καθετα κλειστη. Το χερουλι μπαινει οπως βολευει Expand Σε διάφορες βιομηχανίες είθισται να γίνεται έτσι πάντως....να δείχνει την φορά του νερού.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now